Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Βίντεο: Ρωσικά μαχητικά αναχαιτίζουν αμερικανικό UAV Predator στη Συρία!!!

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της πτώσης  του αμερικανικού UAV MQ-1 Predator το οποίο πετούσε πάνω από τη Συρία σε αποστολή συλλογής πληροφοριών.
Βίντεο: Ρωσικά μαχητικά αναχαιτίζουν αμερικανικό UAV Predator στη Συρία!!!Η νέα τροπή στην υπόθεση έρχεται ύστερα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Αμύνης στο οποίο φαίνονται ρωσικά μαχητικά να αναχαιτίζουν το αμερικανικό UAV το οποίο πετούσε πάνω από την βόρεια Συρία.
Αρχικά είχε αναφερθεί ότι το αμερικανικό UAV (άλλες πηγές αναφέρουν ως MQ-9 Reaper, πρακτικά μια αναβαθμισμένη εξοπλισμένη έκδοση του Predator) κατέπεσε σε τουρκικό έδαφος από μηχανική βλάβη, αλλά νεότερα στοιχεία ανέφεραν πως αυτό ήταν πολύ πιθανό να καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά μετά από παρανόηση μεταξύ των τούρκων και των αμερικανών.
Τώρα όμως με το βίντεο της ρωσικής Αεροπορίας να δείχνει τα ρωσικά μαχητικά να πετούν δίπλα στο αμερικανικό UAV τα σενάρια για το ποιος οδήγησε το UAV σε συντριβή παίρνουν άλλες διαστάσεις.
Αν και στο βίντεο δεν φαίνεται τα ρωσικά μαχητικά να προχωρούν σε κατάρριψη του αμερικανικού αεροσκάφους, ούτε και το ρωσικό υπουργείο Αμύνης έχει αναφέρει κάτι τέτοιο,  αλλά η επιλογή για να αποδεσμευτεί βίντεο με την οπτική αναγνώριση του UAV  από τα ρωσικά μαχητικά δίνει τροφή για νέες υποθέσεις.
Είναι πάντως πολύ πιθανό η τουρκική Αεράμυνα βλέποντας  τα τρία ίχνη, που είχαν αναγνωριστεί ως ρωσικά ή συριακά αεροσκάφη,  να πετούν κοντά στον τουρκικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το ένα από αυτά να συνεχίζει προς την Τουρκία να θεώρησαν ότι πρόκειται για απόπειρα παραβίασης και να κατέρριψαν το αμερικανικό UAV.
Στο μεταξύ σε συμφωνία για την «αξιοποίηση» του εναέριου χώρου της Συρίας και την αποφυγή εμπλοκής των μαχητικών τους αεροπλάνων, κατέληξαν Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες, υπογράφοντας σχετικό μνημόνιο.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου των ΗΠΑ, Πίτερ Κουκ, πληροφόρησε ότι το μνημόνιο περιλαμβάνει βήματα για την αποφυγή εναέριων συγκρούσεων πάνω από το έδαφος της Συρίας, κατά τη διάρκεια των ρωσικών και αμερικανικών επιδρομών.
«Το πλήρες κείμενο δεν αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας» διευκρίνισε ο Κουκ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι θα αναπτυχθεί μία επίγεια επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστα γεγονότα στον αέρα.
Μεταξύ των μέτρων θα συγκαταλέγεται η αυστηρή τήρηση συγκεκριμένων αποστάσεων ασφαλείας.
Παράλληλα συνεχίστηκαν και σήμερα οι επιδρομές της ρωσικής Αεροπορίας ανακοινώθηκε πως καταστράφηκαν τρία ΤΟΜΠ  και 6 SUV εξοπλισμένα με πολυβόλα στην περιοχή της Ιντλίμπ, ενώ η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε 55 συνολικά αποστολές πλήττοντας 60 στόχους της ISIS στη βόρεια και δυτική Συρία.
Θεωρείται σίγουρο πως το αμερικανικό UAV πραγματοποιούσε επιτήρηση και παρακολούθηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου