Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

18 τουρκικά αεροσκάφη εγκλωβίστηκαν από τους Ρώσους

aeroskafi3
Δεκαοχτώ τουρκικά μαχητικά F-16, τα οποία απογειώθηκαν με σκοπό την αποστολή επιτήρησης ή της επιχείρησης στα σύνορα με τη Συρία, εγκλωβίστηκαν από το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής άμυνας μακρού βεληνεκούς . Αυτό συνέβη χθες εξαιτίας του φόβου των αναχαιτιστικών Su-30SM, τα οποία ήταν ως συνοδεία μαζί με τα ρωσικά μαχητικά κρούσης και έτσι πλέον θα στέλνονται 18αδες μαχητικών και όχι δυάδες ή τετράδες από την τουρική αεροπορία. Τα τουρκικά μαχητικά επέστρεψαν άρον άρον στη βάση τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτό συνέβαινε τη στιγμή που η Μόσχα βομβάρδιζε τα φορτηγά που μετέφεραν όπλα στους Τουρκμάνους και τους τζιχαντιστές. 
Οι Ρώσοι, να επισημάνουμε, πως έχουν κάνει απόλυτα σαφές το ότι δεν πρόκειται να συγχωρήσουν «λάθος» κινήσεις από εδώ και πέρα στον εναέριο χώρο τους και επιμένουν πως οι δικοί τους πιλότοι δεν προειδοποιήθηκαν ποτέ πριν καταρριφθούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά τους από τουρκικά F-16, ενώ αυτά πετούσαν στον εναέριο χώρο. 
«Η Ρωσία με την ανάπτυξη των S-400 στέλνει μια σκληρή προειδοποίηση στην Τουρκία. Ήταν μια εναέρια ενέδρα, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν μια προγραμματισμένη εκτέλεση. Είχε εγκριθεί. Αυτό συνέβη γιατί οι Τούρκοι ήθελαν να τρομάξουν τη Ρωσία, να περιορίσουν την ένταση των αεροπορικών επιδρομών στα διυλιστήρια πετρελαίου που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να στείλουν λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία και γιατί ήθελαν να προσφέρουν στον ISIS μία μικρή ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται», επεσήμανε ο Anokhin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου