Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΦΘΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ


Μας ήρθε νέο φιρμάνι.. Η εξ αναβολής δίκη ορίστηκε για τις 22/1/2016, ημέρα Παρασκευή.
Βλέπεις, ενοχλεί πολλούς η δράση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, που έδειξε έμπρακτα ότι οι στρατευμένοι όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν θέλουν να στρέψουν τα όπλα τους απέναντι σε εργαζόμενους ή μετανάστες, να εκπαιδευτούν με Ισραήλ, Αίγυπτο, Τουρκία, ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό για νέους πολέμους, εσωτερική καταστολή ενάντια σε «ασύμμετρες απειλές», μάχες μέσα σε πόλεις. Μια πολιτική επιλογή που γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κήρυξαν αυτοί πρώτοι εκ νέου τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» ορίζοντας τις ασύμμετρες απειλές- τον εχθρό δηλαδή εργαζόμενο αγωνιζόμενο λαό και τους μετανάστες ως βασικό σενάριο της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015, ασκώντας τον ελληνικό στρατό στην επανακατάληψη εργοστασίων που έχουν καταλάβει ταραχοποιά στοιχεία! Πιάνοντας το νήμα της κρατικής τρομοκρατίας από το 2012 όταν η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέβαζε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, από το Δεκέμβρη του ’08, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή επιχείρησε χρήση του στρατού κατά του εχθρού-λαού, το 2005 με την αποκάλυψη του «Μνημονίου Καταστολής Πλήθους», πρόσφατα με την αποκάλυψη της σχέσης μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατων με πολιτικό ρόλο, μιλιταριστικών site κι εθνικιστικών λεσχών εφέδρων με τη ναζιστική ακροδεξιά.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι συλλογικότητες που μετρούν ήδη είκοσι χρόνια δράσης με εκατοντάδες μέλη, εργαζόμενους, νέους, σπουδαστές, μέλη οικογενειών στρατευμένων, άνδρες και γυναίκες. Για την υπεράσπιση των στρατευμένων έναντι κάθε βίαιης εκμετάλλευσής, την υπεράσπιση της κοινωνίας από τον μιλιταρισμό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Την κατάδειξη της βαρβαρότητας σε λαούς και εργαζόμενους, παγκόσμια αλλά κι εδώ, ως αποτέλεσμα της ίδιας της κρίσης και των καπιταλιστικών σχεδίων υπέρβασής της σε βάρος της κοινωνίας. Την υπόδειξη του πολέμου ως ανώτερη μορφή εκμετάλλευσης της νεολαίας και του λαού και τη συμβολή στην αντίσταση απέναντί στις κρατικές μηχανές και τα συμφέροντα που τον επιβάλλουν.

Συμβάλλαμε στο να σπάσουν τα στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις-από τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και τις μονάδες της παραμεθορίου έως τις Στρατιωτικές Σχολές-, το πέπλο σιωπής και η αντίληψη ότι «όπου αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική», γιατί ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή. Βοηθήσαμε στη βελτίωση της ζωής χιλιάδων στρατευμένων. Αποκαλύψαμε εκατοντάδες αυτοκτονίες φαντάρων, όταν ένα ολόκληρο δίκτυο μηχανισμών επιχειρεί να τις συγκαλύψει ακόμη κι από τις οικογένειές τους. Αποκαλύψαμε στοιχεία για την τεράστια εισβολή των ναρκωτικών στο στρατό. Συμβάλαμε στην ανάπτυξη μαζικού κινήματος ενάντια στα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου, για να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι από τον καρκίνο και το θάνατο. Αποκαλύπτουμε το χορό δις που στήνεται γύρω από τους εξοπλισμούς, ενώ ο λαός πεινάει. Αποτρέψαμε τη συμμετοχή φαντάρων σε επεμβάσεις εκτός συνόρων και τη χρήση του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού, στις απεργίες στους ΟΤΑ ή τα ΜΜΜ.

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς δράσης μας, λοιπόν, έχουμε ενοχλήσει πολλούς: τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ντόπια και ξένα κέντρα χάραξης πολιτικής, τα ανερχόμενα ρεύματα των φασιστοειδών με επίσημο πολιτικό ρόλο, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Κάθε φορά που γινόμαστε δυσάρεστοι, δεχόμαστε «επισκέψεις». Κάποια χρόνια πριν, «άγνωστοι» τοποθέτησαν χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο μέλους μας, μετά από αποκάλυψη στοιχείων για τα ναρκωτικά στο στρατό. Τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, οι «επώνυμες προειδοποιήσεις», ακόμη κι από βαθμοφόρους που μας αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους, οι ύποπτες διώξεις από μηχανισμούς όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτελούν μερικές μόνο από αυτές.

Για εμάς, αλλά και για όλο τον κόσμο που έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει, μυαλό και σκέφτεται, αυτή η Δίκη δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα απόπειρα απειλής, μια νέα «επίσκεψη» της κρατικής τρομοκρατίας μέσω της αστικής δικαιοσύνης τους.

Που έρχεται να μας δικάσει με μια απίστευτα «πρόχειρη» μήνυση, με ένα απροκάλυπτο πολιτικό στόχο: να μας σταματήσει, να σταματήσει το Κίνημα των Φαντάρων.

Απαντάμε, ότι απαντήσαμε στην επίθεση του Μ. Βορίδη (τότε βουλευτή ΛΑΟΣ) μέσα στη Βουλή κατά του Δικτύου Σπάρτακος, το 2010, στη ναζιστική δολοφονική συμμορία Χρυσή Αυγή, στο διαρκές υβρεολόγιο της φασιστικής φυλλάδας «Στόχος». 

Δε θα σας κάνουμε τη χάρη.. 

Ο εργαζόμενος λαός και οι Φαντάροι δε θα μείνουν ακίνητοι όσο «εβρίσκετο επί της χειρουργικής κλίνης»…

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά την μακρόχρονη προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο-εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, για έναν κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου