Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μια ακόμη απόπειρα Αυτοκτονίας από 19χρονο Στρατιώτη

Μια ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας από έναν νεαρό συνάδελφο στρατιώτη σημειώθηκε πρόσφατα σε μονάδα της Χίου. Πρόκειται για 19χρονο φαντάρο, με καταγωγή από την Κρήτη. Φυσικά, το ΓΕΣ δεν έβγαλε ανακοίνωση, ακολουθώντας την πάγια τακτική, για να μην αποδειχτεί η ένταση του φαινομένου.

Το παλικάρι συμμετείχε στην ιδιαίτερα απαιτητική εκπαίδευση των ΣΠΕΝ στο 643 ΤΕ της Χίου, στα Καρδάμυλα. 


Το κλίμα στρατιωτικοποίησης και αποκοπής από το οικογενειακό του περιβάλλον, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, είχαν ως αποτέλεσμα να  χάσει τον έλεγχο, να αισθανθεί πάρα πολύ άσχημα ψυχολογικά.
Έχοντας περάσει ξιφολόγχη στο G-3 και κατανοώντας το οριακό σημείο στο ποίο είχε φτάσει, ζήτησε επιτακτικά από τους συναδέλφους να του αφαιρέσουν τον οπλισμό άμεσα. Και όντως αυτό συνέβη.
Ο συνάδελφος, που βρισκόταν σε δεινή ψυχολογικά θέση, ζήτησε επειγόντως να συναντήσει τον έφεδρο γιατρό της μονάδας, που καθώς βρισκόταν σε έξοδο, ειδοποιήθηκε να επιστρέψει στη μονάδα.
Μετά την παρέμβαση του τελευταίου, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για το ήθος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο 19χρονος στρατιώτης ηρέμησε και ακολούθως πήγε στο ΣΤΕΠ.
Έντονα ερωτηματικά όμως προκύπτουν για τη λειτουργία της μονάδας και το γεγονός ότι αυτό το απόμακρο στρατόπεδο, τον άλλο μήνα θα μείνει χωρίς γιατρό, καθώς ο έφεδρος-γιατρός αναλαμβάνει την κάλυψη 24ωρων εφημεριών στο ΣΤΕΠ.
Οι ελλείψεις του Υγειονομικού είναι γνωστές και τραγικές. Σε πολλές μονάδες δεν υπάρχει κανένας γιατρός. Και όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό όταν μιλάμε για όπλα και πυρομαχικά.
Όμως ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αποδεικνύει την ανευθυνότητα του όταν επιλέγει να εντείνει αυτές τις πολύ κρίσιμες ελλείψεις, επιλέγοντας να καλύψει τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στις ακριτικές περιοχές, με έφεδρους γιατρούς που θα κάνουν το Αγροτικό τους.
Δηλαδή, οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχοντας επιβάλλει ως Υποχρεωτικό το Αγροτικό για να εξασφαλίζουν φθηνό επιστημονικό προσωπικό, επιχειρούν να καλλιεργήσουν τον συντεχνιασμό των γιατρών για να τους αφομοιώσουν σε αυτή την επικίνδυνη για όλους πολιτικής τους επιλογή:
αφήνοντας τις μονάδες χωρίς γιατρούς,  αντιμετωπίζοντας τους πολίτες των νησιών και απόμακρων ηπειρωτικών περιοχών ως πολίτες Β΄ Κατηγορίας, για τους οποίους προβλέπουν φθηνό-ανειδίκευτο-άπειρο ιατρικό προσωπικό.     
Τα συνεχή καθημερινά ατυχήματα και οι ακραίες καταστάσεις όπως αυτή του 19χρονου φαντάρου αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως αναλώσιμους. Ο θεσμός της υποχρεωτικής θητείας και ο Στρατός εκμεταλλεύονται, καταπιέζουν και δολοφονούν την νεολαία.       
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. Η υποχρεωτική στράτευση είναι μια στέρηση ελευθερίας και γιαυτό έχουμε συχνά αυτοκτονίες. Βέβαια η "αριστερή" κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο στο πως να τιμωρήσει τους αντιρρησίες συνειδησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία ανοχή στην στέρηση της προσωπικής μας ελευθερίας,της δυνατότητας μας για εργασία και απογαλακτισμός από την τσέπη του μπαμπά και της μαμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή