Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: 19 κυβερνήτες παγώνουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι


Παρά την προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα ήταν «ντροπή για τη χώρα να αρνηθεί την μετεγκατάσταση προσφύγων», οι κυβερνήτες 19 αμερικανικών πολιτειών, δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν άλλους πρόσφυγες.
Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας Τεντ Αμποτ, προειδοποιεί μάλιστα σε επιστολή του ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα για το διαβατήριο που βρέθηκε στο σημείο μηδέν στο Παρίσι», και προτείνει αλλαγή της πολιτικής ώστε να γίνονται δεκτοί μόνον Χριστιανοί και όχι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες.

Οι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες του Ιλινόις και της Ιντιάνα ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχτούν άλλους πρόσφυγες.
Το σχέδιο μετεγκατάστασης 10.000 προσφύγων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι επανεξετάζουν και οι κυβερνήτες του Μίσιγκαν, της Αλαμπάμα, της Φλόριντας, της Β.Καρολίνας, της Αριζόνας, του Μισσισιπή και του Ουϊσκόνσιν. Μέχρι και ο κυβερνήτης της Λουϊζιάνας, που είναι απόγονος Ινδιάνων, αλλά και ο «μετριοπαθής» της κούρσας για την αμερικανική προεδρία , Τζων Κάσιτς του Οχάιο, δήλωσαν ότι η αναθεωρούν τη συμφωνία μετεγκατάστασης.
Από την πλευρά των Δημοκρατικών, μόνον η κυβερνήτρια του Νιου Χαμσαϊρ, Μάγκι Χασάν, δηλώνει ότι συμφωνεί με την έκτακτη αναθεώρηση του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων.

Οι Ρεπουμπλικανοί εντείνουν την κριτική κατά του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος ανήμερα των επιθέσων στο Παρίσι, διαβεβαίωνε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αποδυναμωθεί μετά τις ενός έτους «συμμαχικές επιχειρήσεις».
Παρά την κατηγορηματική απόρριψη του ενδεχόμενου αποστολής χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία, αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στον Περσικό Κόλπο καταπλέει τις ερχόμενες εβδομάδες το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν , προς ενίσχυση των αεροπορικών πληγμάτων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

22.000 έξυπνες βόμβες, αξίας 1,29 δις. δολαρίων, που «θα χρησιμοποιηθούν και στις επιχειρήσεις στη Συρία», πώλησαν οι ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου