Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟ 401 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΠΗΚΑΝ ΕΝΤEΛΩΣ ΟΙ ΕΞΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Αυτή είναι η απόφαση της διοίκησης της μονάδας, που ουσιαστικά επικαλείται την έλλειψη ένοπλων φαντάρων προκειμένου να καλύψει την ανοργανωσιά της και τα χατίρια της στους ΕΠ.ΟΠ., που ενώ πληρώνονται για αυτό που κάνουν, ουσιαστικά δε δίνουν καμιά υπηρεσία φύλαξης.
Τι υποτιμητικό άλλωστε να κάνεις κάτι το οποίο μπορούν να κάνουν οι δωρεάν δούλοι, οι στρατιώτες δηλαδή!
Αναρωτιόμαστε, ο διοικητής της μονάδας και οι αξιωματικοί του πως θα αντιδρούσαν να τους έλεγαν ότι έξοδο θα είχαν ξανά όταν θα έρχονταν οι μεταθέσεις σε 10 μέρες;

Αλλά αυτοί είναι στρατιωτικοί, οι άλλοι είναι φαντάροι… δεν είναι το ίδιο…
Σύμφωνα λοιπόν την καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ η διοίκηση του 401 Σ.Ν λέει στους συναδέλφους να κάνουν υπομονή, ενώ η κατάσταση συνεχίζει να γίνεται χειρότερη.
Μηδέν ένοπλοι εξοδούχοι για πολλές μέρες. Οι άοπλοι πάνε με 3 μέσα και 1 έξω.
Ούτε λόγος να κάνουν υπηρεσίες οι ΕΠΟΠ.
Η κακοδιοίκηση όμως δεν περιορίζεται μόνο στο ζήτημα των εξόδων. Δίνει τα ρέστα της όταν εξασφαλίζει συνθήκες λουξ. Προσέξτε:  όλα αυτά να συμβαίνουν σε έναν λόχο με σπασμένα τζάμια, ενώ τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες και λάμπες λειτουργούν με το ζόρι οι μισές.
Οι χωμένοι φαντάροι απαιτούν να έρθει κόσμος εδώ και τώρα στο στρατόπεδο.
Να κάνουν υπηρεσίες οι ΕΠΟΠ. Να περιοριστούν και άλλο οι υπηρεσίες.
Λύσεις υπάρχουν: το ΓΕΣ πρέπει να παρέμβει.
Θυμίζουμε την πολύ πρόσφατη ανακοίνωση μας από την συγκεκριμένη μονάδα.
ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΣΤΟ 401 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΜΕΥΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Άγριο χώσιμο  καταγγέλλουν οι φαντάροι από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.
Οι ένοπλοι συνάδελφοι είναι όσες και η υπηρεσίες με αποτέλεσμα ήδη κάποιοι φαντάροι να είναι μέσα 6 συνεχόμενες μέρες  χωρίς να υπάρχει προοπτική να βγουν.
Ενώ η ύπαρξη του ιδιωτικού κψμ κάνει πολύ κοστοβόρα τη διαμονή των φαντάρων μέσα καθώς πέφτουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης.
Η πραγματική δύναμη του λόχου είναι τριπλάσια από του φαντάρους που είναι διαθέσιμοι για υπηρεσίες και αυτό συμβαίνει γιατί η βυσματοκρατία που θα καταργούσε ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος καλά κρατεί .
Είτε με την μορφή της ψεύτικης εισαγωγής φαντάρων σε κλινικές που σημαίνει ότι δεν κάνουν υπηρεσίες γιατί φαίνονται νοσηλευόμενοι, είτε γιατί κάποια ‘’πόστα΄΄ όχι ιδιαίτερα απαιτητικά απαλλάσσονται των υπηρεσιών, νώ κάποια άλλα πόστα που απαιτούν χρόνο, ευθύνη και είναι κουραστικά επωμίζονται και με το βάρος των υπηρεσιών.
Και ενώ όλα αυτά τα βιώνουν οι φαντάροι, οι εκατοντάδες ΕΠΟΠ, δεν προσφέρουν πουθενά για να ελαφρώσουν με υπηρεσίες του συναδέλφους.
Εδώ και τώρα να κοπούν υπηρεσίες. Να κάνουν υπηρεσίες οι ΕΠΟΠ.
Να αναδιαταχθούν τα πόστα για να μην γλιτώνουν ‘’κάποιοι’’ έναντι άλλων .
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα απορώ γιατί πληρώνονται οι ΕΠΟΠ ας δίνουν σε αυτούς τα 8,7 ευρώ μισθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή