Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Στο 643 ΤΕ στα Καρδάμυλα Χίου βλέπουν τους φαντάρους ως ευρώ! Όταν οι Στρατιωτικοί έχουν εμπορικό δαιμόνιο και εκμεταλλεύονται τους φαντάρους

Πριν από λίγες μέρες ο ΑΓΕΣ Τελλίδης τοποθετήθηκε δημόσια για τα οικονομικά προβλήματα που επιβαρύνουν σε τεράστιο βαθμό το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι πλέον δραματικές οι συνθήκες στην καθημερινότητα των μονάδων, αφού όχι μόνο γίνονται τεράστιες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα, αλλά επιπλέον εκατομμύρια ευρώ καταλήγουν σε παρελάσεις, λειτουργία άχρηστων στρατοπέδων, ασκήσεις με πραγματικά πυρά που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του προσωπικού και συμμετοχές σε ασκήσεις-αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Αν επομένως μέχρι σήμερα καταγγέλλαμε ότι οι φαντάροι που αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως και οι οικογένειες τους αναλαμβάνουν οι ίδιοι και το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, η καταγγελία των συναδέλφων από το 643 ΤΕ στα Καρδάμυλα Χίου, αποκαλύπτεται και μια άλλη παράμετρο: τα ΚΨΜ και οι φαντάροι συντηρούν τις μονάδες. Αυτή είναι η πραγματικότητα του Στρατού των Τσίπρα-Καμμένου-Βίτσα που συνέχισαν και καινοτόμησαν σε όλες τις άθλιες μεθόδους εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης των στρατευμένων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η πραγματική Οικουμενική της Αθλιότητας… 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Καλησπέρα από στρατιώτες που κάνουν τη θητεία τους στο 643 ΤΕ Χιου στα Καρδάμυλα (που τόσα ακούγονται τελευταία αλλά όχι όλα) 

Γράφουμε για να καταγγείλουμε κάποια περιστατικά ακόμα και του ΣΠΕΝ αλλά και της μονάδας, τώρα που πέρασε το ΣΠΕΝ. 
Αρχικά στο ΣΠΕΝ, κάθε φορά που ανεβαίναμε πορεία για βολές -σε 4 χμ πορεία μεγάλης κλίσης ανηφόρα-, πάντα βρισκόταν πάνω ένα ΚΨΜ με σουβλάκια, τα οποία πληρώναμε ένα ευρώ το ένα, πολλές φορές χωρίς καν ψωμί. Όσο δηλαδή τα αγοράζεις και σε ένα ψητοπωλείο.

Όταν ρωτάγανε πολλά παιδιά αν υπάρχει πρόγευμα, που προβλέπεται κανονικά, η απάντηση ήταν είτε αρνητική, είτε ότι θα το πάρετε μαζί με το μεσημεριανό στη μονάδα. Έπρεπε είτε να πεινάμε αν δεν είχαμε χρήματα, είτε να πληρώνουμε τα σουβλάκια. Δηλαδή τη μονάδα!! Η οποία συντηρείται από τα έσοδα του ΚΨΜ μέχρι πρότινος τουλάχιστον. 

Βέβαια δεν είχαμε στα μπάνια ούτε ζεστό νερό, διότι η μονάδα δεν προβλέπεται για τόσα πολλά άτομα. Καθαρά χρησιμοποιούταν για ΣΠΕΝ η μονάδα για οικονομικούς λόγους...

Ένα ακόμα σκηνικό είναι όταν μέσα στη μονάδα, σε ώρα που δεν είχαν να μας κάνουν τίποτε, το στέλεχος Π. ήταν υπεύθυνο για μας και μας είπε να περιμένουμε στην αίθουσα ΚΨΜ. Έτσι εμείς πήγαμε και επειδή κανένας δεν ερχόταν να μας πάρει για την επικείμενη εκπαίδευση της μονάδας επί δυο ώρες, βγάλαμε να παίξουμε τάβλι στο ΚΨΜ. 

Ήρθε λοιπόν ο Υποδιοικητής Ζευγολ., μας είδε και άρχιζε να φωνάζει «τι κάνουμε, αν είμαστε σοβαροί, ειρωνεία κλπ.

Και βγαίνοντας ωρυόταν και έλεγε "πάρε τους γαμημένους από εδώ και βάλτους εκεί!! που θέλουν και να κάτσουν.." Γαμημένους!!! Αυτούς που γλύφανε το στρατόπεδο μια μέρα ολόκληρη επειδή θα ερχόταν ο Αντιστράτηγος για έλεγχο και τα ΕΠ.ΟΠ. απλά καθόντουσαν και χάρη σε εμάς δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην επιθεώρηση! 

Υποτίθεται ότι μας φέρανε μετά το ΣΠΕΝ σ’ αυτό το στρατόπεδο πάλι για εκπαίδευση πολυβολητή και κάθε μέρα κάνουμε δυο και τρεις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μη κάνουμε εκπαίδευση γιατί έχουμε εκείνες τις ώρες είτε υπηρεσία, είτε οι εκπαιδευτές δεν έχουν χρόνο… 

Τα παράλογα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.. Και από πάνω οι απειλές για στρατοδικεία να δημοσιοποιήσουμε τίποτε και μαθευτεί τι συμβαίνει πραγματικά… Γιατί θα μάθε ο εχθρός πως μας εκμεταλλεύονται, βρίζουν και κυνηγούν…

Γιατί είναι στρατιωτικό μυστικό και πρέπει να μείνουν απόρρητες οι βρισιές, οι αυθαιρεσίες και η παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Γιατί δεν πρέπει να μαθευτεί ότι συγκεκριμένο στέλεχος του 643 ΤΕ είπε σε στρατιώτη, όταν ερχόμασταν όλοι εμείς του ΣΠΕΝ: "όλους αυτούς εγώ τους βλέπω σαν ευρώ!" Και σε άλλο ΣΠΝ είπε: "έρχονται δολάρια!" Γιατί πρέπει να συνεχιστούν οι βαναυσότητες τους και η εκμετάλλευση μας.

Αλήθεια, το ΓΕΣ πως σκέφτεται να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

9 σχόλια:

  1. Επειδή όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις, καταγράφονται και γίνονται ''καταγγελίες'' που δεν μπορούν να τεκμηριωθούν και επειδή υπάρχει το ''πέπλο'' της ανωνυμίας που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε κακόβουλο να γράψει τουλάχιστον υπερβολές, δημιουργούνται αρνητικά σχόλια και εντυπώσεις, που προσβάλουν μια μερίδα κόσμου που προσπαθεί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, να κάνει καλά τη δουλειά του.
    Ήμουν στρατιώτης που υπηρέτησα στην παραπάνω μονάδα και οφείλω να αναφέρω την πλευρά αυτά που συνήθως δεν αναφέρονται πουθενά. Γιατί ως γνωστόν το Κακό πάντα θα προβάλλεται, αλλά δεν γίνεται σχεδόν ποτέ αναφορά στο Καλό που πάντα γίνεται και πάντα θα υπάρχει. Προσωπικά αλλά και όχι μόνο εγώ, στην παραπάνω μονάδα εξυπηρετήθηκα και με το παραπάνω ! Η τωρινή διοίκηση με την οποία έτυχε να υπηρετήσω πριν καιρό, έδειξε τη δέουσα κατανόηση στις δύσκολες προσωπικές και οικογενειακές καταστάσεις που αντιμετωπίζαμε οι περισσότεροι λόγω και την οικονομικής κρίσης που επικρατεί. Τα γραφεία της διοίκησης υπήρξαν πάντοτε ανοιχτά για τον κόσμο και με προθυμία η διοίκηση προσπαθούσε να βρει λύσεις στα όσα μας απασχολούσαν ! Δεν θα αναφερθώ σε περιστατικά και καταστάσεις, απλά έχω να αναφέρω ότι η απόδειξη των όσων γράφω βρίσκεται στους στρατεύσιμους οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν στην παραπάνω μονάδα. Όποιος θέλει μπορεί απλά να ρωτήσει όποιον έτυχε να υπηρετήσει στο 643, τουλάχιστον σε αυτά τα τελευταία δύο χρόνια, όπου ακόμα και για εμάς τους νεότερους που απολυθήκαμε σχετικά πρόσφατα, έχουν μείνει στη μνήμη τα λεγόμενα παλαιότερων στρατιωτών που μας έλεγαν όταν παρουσιαστήκαμε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι η διοίκηση και τα στελέχη της εξυπηρετούν οποιονδήποτε ζήτησε κάτι, στα πλαίσια φυσικά των προβλεπόμενων. Αξίζει να προσθέσω ότι υπήρξαν στρατιώτες που προσπαθούσαν να ''κόψουν'' τη μετάθεσή τους, επειδή περνούσαν καλά και υπήρξε συνεννόηση μεταξύ διοίκησης και προσωπικού! Ρωτήστε λοιπόν κάποιον που έχει υπηρετήσει σχετικά πρόσφατα και θα σας επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Κρίμα και ντροπή να εκθέτουμε κόσμο, με κακόβουλες υπερβολές που έγραψε κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως σε κάθε μονάδα υπάρχουν οι χωμένοι, υπάρχουν και οι γλείφτες!

      Διαγραφή
    2. Όπως σε κάθε μονάδα υπάρχουν οι χωμένοι, υπάρχουν και οι γλείφτες!

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που εκτιμούν, υπάρχουν αυτοί που περνάνε με ουδέτερη γνωμη και φυσικά υπάρχουν κάποιοι που είναι άχρηστοι... Επίσης υπάρχουν και αυτοί που κάνουν την τρίχα, τριχιά. Προφανώς δεν τους γνωρίζετε, ή θέλετε να αγνοειτε και αυτούς που ανέφερα.

      Διαγραφή
    4. Στη θέση της λέξης "άχρηστοι", ήθελα να γράψω "αχαριστοι".

      Διαγραφή
  2. Συνήθως οι καταγγελίες που αναρτώνται εδώ είναι προϊόντα μυθοπλασίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΣΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΟ 643 ΤΕ (Α ΕΣΣΟ 2015) ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΑΘΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΗΜΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΣ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε τα βρίσανε τα παιδιά και τα στεναχώρησαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έκανα ΣΠΕΝ πρόσφατα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, ήμουν 2015 ΣΤ' ΕΣΣΟ. Με εξαίρεση καναδυό πρόσωπα αντιπαθητικότατα, ο διοικητής και οι υπόλοιποι ήταν πολύ εντάξει άνθρωποι και κυρίως ικανοί αξιωματικοί. Τώρα για το στρατόπεδο, ναι μπορεί να είναι κάπως απομακρυσμένο και να σε τρομάζει στην αρχή αλλά μετά το συνηθίζεις. Στρατός είναι, δεν είναι εκδρομή στην τελική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή