Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ


Μεγάλη εξόρμηση πραγματοποίησε την Κυριακή 15/11, το  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα μοιράστηκαν σε γονείς και στρατευμένους σε Αυλώνα-Θήβα-Ναύπλιο.
Ταυτόχρονα είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μαζί τους για τα ζητήματα της υποχρεωτικής στράτευσης, τις συνθήκες που βιώνουν και το κόστος αυτής, τον εκμεταλλευτικό ρόλο της και τους κινδύνους που κρύβει. 
Επίσης, έντονος ήταν ο προβληματισμός όλων για τις δραματικές εξελίξεις στη Γαλλία. Είναι ενδεικτικό και εντυπωσιακό ότι γενική ήταν η καταδίκη της προοπτικής ενός νέου τρομοκρατικού πολέμου και της συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτόν. 
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι όλος ο κόσμος εξέφραζε τα καλύτερα συναισθήματα για τους μετανάστες, τους οποίους όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει ως εχθρό και κίνδυνο, αλλά ως θύμα του πολέμου, που αντί να αντιμετωπίζονται με απανθρωπιά, πέφτουν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης, αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και την εχθρότητα των κρατών.
Το κείμενο που μοιράσαμε:  
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ
ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ,
ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!
Συνάδελφοι, περάσατε τις πύλες των στρατοπέδων για να υπηρετήσετε τη «Μαμά Πατρίδα», να «γίνετε άνδρες». Καλείστε δηλαδή να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους. Λίγο πριν βγούμε στην αγορά της ανεργίας και της ελαστικής, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, μας υποχρεώνουν να γίνουμε οι αναλώσιμοι του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, άμισθοι Δούλοι κράτους και Στρατού. Να ζήσουμε ένα 9μηνο με καψόνια, μισαλλόδοξα κηρύγματα και εθνικιστικά τραγούδια. Γεμάτο έξοδα και αγγαρεία στο όνομα της υποχρεωτικής στράτευσης από την οποία λούφαραν όλοι οι αστοί πολιτικοί: Καραμανλής, Σαμαράς, Βενιζέλος, Καμμένος, Τσίπρας και λοιποί. Να συμμετέχουμε στις διεθνείς επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ, σε αποστολές καταστολής του εσωτερικού εχθρού. Να στηρίξουμε το Κράτος Τρομοκράτη-Ισραήλ, τους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις στους φαντάρους (ελεύθερο συνδικαλισμό, κατάργηση ιδιωτικών ΚΨΜ, επαναφορά των καταστάσεων επιβίβασης για όσους υπηρετούν στη παραμεθόριο κλπ), αλλά σχεδίασε να δουλεύουμε τσάμπα καλύπτοντας θέσεις εργασίας σε εκπαίδευση-υγεία-ΟΤΑΛέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά κάνει πολυεθνικές ασκήσεις, δίνει αυξήσεις κι επιδόματα ΜΟΝΟ σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ! Επίσης, η ΝΔ οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής Απαιτούν Στράτευση στα 18!
Η Απάντηση της Στρατευμένης Νεολαίας δίνεται με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Διεκδικούμε:
·  Κάλυψη από κυβέρνηση και στρατό όλου του κόστους της θητείας (εισιτήρια, ρούχα, είδη κλπ).
·  Να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων που καλύπτουν τρύπες του κρατικού μηχανισμού και των δήμων με μαύρη, απλήρωτη εργασία. Δεν είμαστε Υπηρέτες στρατιωτικών και κράτους-δημάρχων-τουριστικής βιομηχανίας. ·  Υπολογισμό του χρόνου στράτευσης ως προϋπηρεσία, αναγνώριση αντίστοιχων ενσήμων κι εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με επίδομα αμέσως μετά την απόλυση από το Στρατό. Αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού. ·  Καμία αύξηση στη θητεία, καμία σκέψη για στράτευση των γυναικών. Απαιτούμε η θητεία να μειωθεί και να εξαφανιστεί το τρομακτικό πρόστιμο των 6.000€ για ανυποταξία. ·  Να κλείσουν τώρα τα ιδιωτικά ΚΨΜ. Ακύρωση της διαδικασίας πρόσληψης μισθοφόρων και κάθε σχεδίου επέκτασης της εφεδρείας και της συνεχούς πολεμικής προετοιμασίας του εργαζόμενου λαού. Διάλυση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων. Άμεση κατάργηση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όχι άλλοι Θάνατοι, ατυχήματα και τραυματισμοί στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις. Δεν ξεχνούμε τους δολοφονημένους συναδέλφους! ·  Αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής, θέρμανσης, πρόσβασης σε γιατρούς και φάρμακα. ·  Ελεύθερο συνδικαλισμό στο στρατό. Αύξηση του μισθού των φαντάρων. Δωρεάν μετακίνηση
Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΝ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΑΡΝΗΣΗ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ-ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΥΠΡΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
Συνάδελφοι, Να ξεπεράσουμε το Φόβο. Ο μεγαλύτερος Μύθος είναι ότι στον Στρατό δεν υπάρχουν Δικαιώματα, δεν γίνονται αγώνες. Δείτε τι συνέβη μετά τις διαμαρτυρίες των φαντάρων και τις επιστολές καταγγελίας τους, όταν από τη μια μέρα στην άλλη, βελτιώθηκαν με απόλυτο τρόπο οι συνθήκες!  Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν κοινό εργατικό αγώνα μέσα κι έξω από το στρατό, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εκμετάλλευσής μας, που κλιμάκωσε με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και «υπόσχονται» για μετά τις εκλογές όλα τα Μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Συνάδελφοι Νεοσύλλεκτοι, εκατοντάδες φαντάροι από 65 Μονάδες υπογράφουν κείμενο και Φωνάζουν σε όλους:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ, Ε.Ε., Ελληνική Ολιγαρχία-ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου