Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΕΡΚΕΛ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ImageΚινητοποίηση του γερμανικού στρατού για την αντιμετώπιση των προσφύγων. Πάνω από 6000 έχουν ήδη εμπλακεί στην επιχείρηση υποδοχής των προσφύγων. Ο αριθμός είναι μεγάλος αν υπολογίσουμε ότι είναι διπλάσιοι απ΄ όσους στρατιώτες έχει στείλει η Γερμανία σε αποστολές εκτός συνόρων.

«Η βοήθεια προς τους πρόσφυγες είναι ένα σημαντικό επιπλέον καθήκον των στρατιωτών της Μπούντεσβερ », αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Αν και μέχρι τώρα η εμπλοκή του γερμανικού στρατού ήταν “περιστασιακή” σε αποστολές που είχαν σχέση με τους πρόσφυγες , το υπουργείο Άμυνας της χώρας αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και να χρησιμποιήσει τις ΕΔ στην διαχείριση κάποιων κέντρων και την καταγραφή των νεοαφιχθέντων προσφύγων.
Από τα μέσα Νοεμβρίου, το κέντρο εκπαίδευσης αξιωματικών της Μπούντεσβερ που βρίσκεται στο Κόμπλεντς θα υποβάλει προτάσεις προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματική η υποδοχή των προσφύγων, διευκρινίζει η ανακοίνωση.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις συνεργάζονται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), με στόχο τη δημιουργία «διαμορφούμενων μονάδων κατοικιών», που θα επιτρέπουν στις οικογένειες, καθώς και σε μεμονωμένες γυναίκες και παιδιά να διασφαλίσουν «την ιδιωτική τους σφαίρα» στους χώρους όπου στεγάζονται προσωρινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου