Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

 Γαλλία: Επιθέσεις φασιστών σε βάρος μεταναστών στη Βρετάνη

Βίαιες επιθέσεις μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής που ζουν στη Γαλλία σημειώθηκαν στην πόλη Ποντιβί στη Βρετάνη της Δυτικής Γαλλίας. Στη διάρκεια πορείας φασιστικών ομάδων, έγιναν επιθέσεις και προπηλακισμοί από φασιστοειδή σε μετανάστες, δημοσιογράφους και περαστικούς. Να σημειωθεί ότι η πορεία είχε προγραμματιστεί πριν τις εγκληματικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, αλλά η δήμαρχος της πόλης, Κριστίν Λεστρά, με το πρόσχημα της πολυφωνίας συναίνεσε στην πραγματοποίηση της.
Τέτοιες ενέργειες στρέφουν σε συγκεκριμένη επικίνδυνη κατεύθυνση τη λαϊκή οργή και ανησυχία μετά τις στυγερές επιθέσεις της Παρασκευής. Το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου, από το γιο του Ν. Σαρκοζί μέχρι τη Μαρίν Λεπέν, πρωτοστατούν σε αυτές τις ενέργειες, με εμπρηστικές δηλώσεις, σε κλίμα εθνικιστικής έως και ρατσιστικής έξαρσης. Από την άλλη, το δικό τους λιθαράκι βάζουν και οι οπορτουνιστές, με το γραμματέα του μεταλλαγμένου μορφώματος του Γαλλικού ΚΚ (αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΑ), Πιερ Λοράν να ζητά ευθέως, μετά τις εκκλήσεις του για περισσότερη αστική δημοκρατία,την αύξηση των αστυνομικών εξουσιών.
Ο γαλλικός λαός, όλοι οι λαοί στην Ευρώπη, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, μετά το αιματοκύλισμα της Παρασκευής, να αντιπαλέψουν τον ιμπεριαλισμό που θρέφει και ενισχύει τέτοιες οργανώσεις δολοφόνων, όπως το ΙΚ και δημιουργεί πολέμους, εξαθλίωση και πρόσφυγες. Πρέπει να απομονώσουν κάθε φωνή που ενισχύει το ρατσισμό και τον εθνικισμό, τη στιγμή που δεν βγάζει άχνα για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των συμμάχων τους στη Μ. Ανατολή. http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου