Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας: άλλο ένα άθλιο μιλιταριστικό –εθνικιστικό σόου του Πάνου Καμμένου

ImageΓια μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει ότι επιδιώκει να συνδυάσει την στυγνή μνημονιακή της πολιτική με τη διάδοση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Είναι μια πολιτική επιλογή που έγινε εμφανής από την πρώτη στιγμή, με κορυφαία στιγμιότυπα τη μετατροπή της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε εθνικιστική φιέστα με την αγαστή συνεργασία Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Δούρου-Κωνσταντωπούλου, για να ακολουθήσει το χουντικής έμπνευσης  «Πάσχα των Ενόπλων Δυνάμεων» πάλι με την σύμπραξη Καμμένου-Ήσυχου, η «Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων» και η πρόσφατη Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όπου η συμμετοχή των μηχανοκίνητων μέσων απογείωσε το κόστος της στα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργαλειοποιεί τον εθνικισμό με χαρακτηριστικό στημένο επεισόδιο το ζήτημα των Ποντίων από τον Υπουργό Παιδείας Φίλη, για να μείνουν στο απυρόβλητο τα μνημονιακά μέτρα, το ξεπούλημα των αεροδρομίων κλπ, αλλά και για να βγει από τη δεινή πολιτικά θέση στην οποία βρίσκονται, τόσο ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο Δ.Βίστας, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την προετοιμασία του Στρατού να αναλάβει κατασταλτική δράση εναντίον των κοινωνικών κινημάτων. Θυμίζουμε την Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΩΝΑΣ 2015 που διεξήχθη στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών. Τις ασκήσεις της 16ης Μεραρχίας και του 323 ΤΠ στην Κοζάνη με σενάριο την «επανακατάληψη εργοστασίου» που είχε καταληφθεί από ταραχοποιά στοιχεία. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο συμφώνησε το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο με την Ε.Ε. και τους τοκογλύφους, παραβιάζοντας με ένα αισχρό και πρωτόγνωρο Πραξικόπημα την βούληση του λαού μας όπως εκφράστηκε με την Άρνηση του 61,3% να δεχτούν τα άγρια ταξικά μέτρα.  Αλλά ακριβώς επειδή πάει κόντρα τόσο στις αρχικές της διακηρύξεις όσο και στις επιθυμίες του κόσμου της εργασίας, μας απειλεί ότι θα κατεβάσει αν χρειαστεί  και τον Στρατό στο δρόμο ενάντια στα κοινωνικά κινήματα που θα σταθούν εμπόδιο τους.
Είναι λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κήρυξε τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, όχι μόνο συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στον ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον των μεταναστών, αλλά και εναντίον του «εσωτερικού εχθρού». Στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη –που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί να καταργήσει- η εθνικιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε να παρελάσουν και μάλιστα πρώτοι «οι Κύπριοι ανάπηροι πολέμου του 1974». Η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στον Έλληνα ΥΕΘΑ, Πάνο Καμμένο…
polemiki aeropo 1Τώρα ο Πάνος Καμμένος πάει ένα βήμα παρακάτω, με αφορμή τον Εορτασμό  του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Που θα είναι 3ήμερος! Οι όποιες «πολιτιστικές εκδηλώσεις», ακολουθούνται από το σύγχρονο μιλιταριστικό παιδομάζωμα, με ιδιαίτερο στόχο την νεολαία, αλλά και την εθνικιστική χειραγώγηση του συνόλου της κοινωνίας. Διαβάζουμε λοιπόν στην αρθρογραφία των δημοσιογράφων-παπαγάλων: «Ο φετινός εορτασμός είναι "στα βήματα του ενδόξου παρελθόντος" της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς το 2015 έχει κηρυχθεί έτος μνήμης και τιμής προς την ιστορία του Όπλου. Με στόχο την ανάδειξη της αεροπορικής ιδέας, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γ΄ Λυκείου. Στο πλαίσιο αυτό μαθητές λυκείων του νομού Αττικής επισκέφθηκαν σήμερα τη Σχολή Ικάρων, στην αεροπορική βάση της Δεκελείας στο Τατόι, όπου ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας και τις επιλογές ένταξής τους στην αεροπορική οικογένεια μέσω των Σχολών της, και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της ΠΑ. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί αύριο με αντίστοιχη συμμετοχή μαθητών. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προγραμματίζονται να διεξαχθούν αεροπορικές επιδείξεις των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».
Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας, επιδιώκοντας σαφείς πολεμοκάπηλους στόχους, προχώρησαν  στη βράβευση των 80 βετεράνων που συμμετείχαν στον πόλεμο της Κορέας και στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» στην Κύπρο. Πρόκειται για 24 βετεράνους του 13ου σμήνους μεταφορών από τους 64 που συμμετείχαν με 7 αεροσκάφη Ντακότα στον πόλεμο της Κορέας. Ο Πάνος Καμμένος δεν κρύβει τις κυβερνητικές προθέσεις. Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε «συστράτευση, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και να προστατεύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις». «Εθνική ενότητα» λοιπόν και υποταγή του κόσμου της εργασίας στα αντεργατικά και τυχοδιωκτικά τους σχέδια, με τον Στρατό να διεκδικεί σοβαρό ρόλο. Η Χούντα των Συνταγματαρχών συναντά τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Την ώρα επομένως που οξύνουν τον ταξικό πόλεμο. Που συμμαχούν με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ και τους Δικτάτορες της Αιγύπτου. Ενώ εντείνουν τις πολεμικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ έτοιμοι να αναλάβουν ευρύτερο ρόλο σε Μέση Ανατολή-Αφρική-Βαλκάνια-Ανατολική Ευρώπη.
Ο Π.Καμμένος και η κυβέρνηση επαναφέρουν τα εθνικιστικά δόγματα της «Μητέρας-Πατρίδας ηγέτιδας δύναμης του Ελληνισμού που έχει δύο ελληνικά κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο», προβάλλοντας τη προτεραιότητα των στρατηγικών συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Στέλνουν μήνυμα με πολλούς αποδέχτες, εντός και εκτός συνόρων, ότι για να τα υπερασπίσει είναι αποφασισμένη να πολεμήσει, είτε τον εσωτερικό εχθρό είτε να αναμετρηθεί με τον όποιο ανταγωνιστή, αλλά κυρίως να συμμετάσχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς τιμούν τους  βετεράνους της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» στην Κύπρο, θυμίζοντας και στην Ελληκυπριακή άρχουσα τάξη το πώς στο παρελθόν επιχείρησαν να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους στο νησί: η πρώτη επίθεση στην Κυπριακή Δημοκρατία έγινε από το ελληνικό κράτος, με επικεφαλής την Χούντα του Ιωαννίδη. Που επιχείρησε να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση του Μακάριου, σπέρνοντας τον εμφύλιο στη Μεγαλόνησο και παρέχοντας το πρόσχημα της Τουρκικής Εισβολής και μακρόχρονης Κατοχής.  Εφαρμόζοντας τις συμφωνίες των Εγγυητριών Δυνάμεων, που υπέγραψε ο «Εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής και εφάρμοσε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Με πρωταγωνιστές τις «Μητέρες Πατρίδες» που με την ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ σκόπευαν στην καθυπόταξη της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, στοχοποίησαν κάθε προοπτική συμφιλίωσης, συνύπαρξης και ταξικής αλληλεγγύης, επιδιώκοντας τον Επεκτατισμό και τη Διχοτόμηση εναλλακτικά!  
Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς τιμούν τους 24 βετεράνους του 13ου σμήνους μεταφορών από τους 64 που συμμετείχαν με 7 αεροσκάφη Ντακότα στον πόλεμο της Κορέας ακριβώς γιατί θέλουν να τονίσουν την σταθερότητα της επιλογής τους να συμμετάσχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους ως περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο. Γιατί είναι η Πολεμική Αεροπορία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλους τους σύγχρονους βάρβαρους πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Από τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία όπου τα ελληνικά AWACS εντόπιζαν στόχους, κάτι που επανέλαβαν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Λιβύη (2011), όταν τέθηκε προς υλοποίηση το σενάριο συμμετοχής και ελληνικών F16, μέχρι το πρόσφατο ατύχημα κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης με σενάριο επίθεσης στην Ρωσία, αλλά και τις συνεκπαιδεύσεις με το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ (συμβάλλοντας και στην πολεμική προετοιμασία του για επίθεση κατά του Ιράν)!   
Αξίζει να θυμίσουμε τι έγραφε πριν μερικά χρόνια η μάχιμη δημοσιογραφική ομάδα του «ΙΟΥ»  στο άρθρο με τίτλο
«ΤΟ ΓΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ-Ο στρατός μας ξαναπάει στην Κορέα
Το ελληνικό Πεντάγωνο πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ό,τι δεν τόλμησε το αμερικανικό. Μισόν αιώνα μετά, βαφτίζει "ειρηνευτική επιχείρηση" το μεγαλύτερο σφαγείο του Ψυχρού Πολέμου. Το τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτάκι του ΓΕΣ ήταν, άλλωστε, απολύτως σαφές: εδώ και 50 χρόνια "ο ελληνικός στρατός συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό, προβάλλοντας την Ελλάδα διεθνώς. Κορέα, Σομαλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Αφγανιστάν" και ούτω καθεξής.
Κάπως αλλιώς τα θυμόμασταν, είναι αλήθεια. Αν μη τι άλλο, υπήρχε εκείνο το στρατιωτικό εμβατήριο, που δεν ταίριαζε και τόσο με ό,τι έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ειρηνευτική επιχείρηση:
"Ο στρατός μας που πήγε στην Κορέα
πολεμούσε για ιδανικά
είχε πνίξει τους κίτρινους στο αίμα
δείχνοντάς τους τι θα πει λευτεριά".
Ανοίξαμε την ιστοσελίδα του ΓΕΣ και πληροφορηθήκαμε ότι ο "μισός αιώνας συμμετοχής του ελληνικού στρατού σε ειρηνευτικές αποστολές" γιορτάστηκε επίσημα, τον Οκτώβρη, με ειδική έκθεση "φωτογραφιών και κειμηλίων" στο Πολεμικό Μουσείο.  Προφανώς, οι πρόσφατες υπερπόντιες εκστρατείες του ελληνικού στρατού (επτά τον αριθμό την τελευταία δεκαετία) επέβαλαν το ξαναγράψιμο της στρατιωτικής μας ιστορίας σε αναζήτηση ενός ένδοξου παρελθόντος προς μίμηση».
Τι έκαναν όμως όλοι αυτοί οι βετεράνοι που τιμά σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, αποκαλύπτει και πάλι ο «ΙΟΣ»:  «Ο αμερικανός φίλος. Με όλα αυτά δεδομένα, τι ακριβώς έκαναν οι έλληνες "ειρηνοποιοί" στην Κορέα; Η επίσημη ιστορία του ΓΕΣ, δημοσιευμένη το 1977, είναι αρκετά διακριτική. Μαθαίνουμε, βέβαια, ότι στην εκστρατεία μετείχαν συνολικά 10.255 αξιωματικοί και φαντάροι, από τους οποίους σκοτώθηκαν 183 και τραυματίστηκαν 610 (σ.180). Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται τα θύματα τόσο των μαχών όσο και από άλλες αιτίες. Ο πρώτος νεκρός, στρατιώτης Σταύρος Δρακόπουλος, πέθανε λ.χ. στις 5.1.51 "λόγω ψύξεως", καθώς κατάκοπος "κατεκλίθη χωρίς να κλείση ολοσχερώς και μέχρι της κεφαλής του τον υπνόσακκον" (σ.37). Ο επίσημος απολογισμός τον θέλει, παρόλα αυτά, "φονευθέντα κατά τας επιχειρήσεις" (σ.231).
Εκείνο που δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κανείς, ακόμη και βάσει αυτής της επίσημης ιστοριογραφίας, είναι ο "ειρηνευτικός" χαρακτήρας της επιχείρησης. Παρά τη στεγνή, υπηρεσιακή ορολογία και την αποφυγή γραφικών λεπτομερειών, η πραγματική εικόνα της σύγκρουσης δεν είναι δυνατό να κρυφτεί. Χαρακτηριστική η περιγραφή των μαχών της 4.10.51: "Επειδή το ύψωμα 313 ήτο πυκνώς δασωμένον, εζητήθη η επέμβασις της αεροπορίας διά βομβών Ναπάλμ προς μετάδοσιν πυρός εις το δάσος, ώστε να καταστή ευχερής η αναγνώρισις της διατάξεως του εχθρού. Η Αεροπορία επεμβάσα κατέκαυσε κυριολεκτικώς το ύψωμα". Ακολούθησε "συστηματική εκκαθάρισις από στοάς εις στοάν", από ελληνικές μονάδες "ενισχυμένας διά δύο φλογοβόλων" (σ.93). Αυτά τα τελευταία είχαν χορηγηθεί από τους Αμερικανούς στο ελληνικό σώμα, αμέσως μετά την άφιξή του στην Κορέα (σ.211). Και χρησιμοποιήθηκαν αφειδώς: το Φλεβάρη του 1951, λ.χ., "οι Ελληνες προκαλούν χάρις εις τα φλογοβόλα σοβαράς απωλείας εις τον εχθρόν" (σ.53). Ειρηνευτικότατη, όντως, αποστολή!
Υπαινικτική είναι η παραδοχή της συμμετοχής σε αντιαντάρτικες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Στις 12.5.51 π.χ., "κατά την εκκένωσιν του χωρίου Σιγκόν-Νι υπό των κατοίκων του, συνελήφθησαν 3 οπλίται του εχθρού κρυπτόμενοι εντός οικίας" (σ.74). Πληροφορούμαστε, πάντως, ότιστις 11.6.51 "ελληνική περίπολος ενετόπισεν εχθρικόν σημείον στηρίγματος, εις το οποίον η οργάνωσις του εδάφους εγένετο υπό πολιτών. Η περίπολος προσήρμοσεν επ' αυτού πυρά του φιλίου πυροβολικού, με αποτέλεσμα τα εχθρικά τμήματα να διασκορπισθούν" (σ.81).  Αυτό για το οποίο δεν χωρεί καμιά αμφιβολία, είναι τα ιδεολογικά συμφραζόμενα του όλου εγχειρήματος. "Οι κομμουνισταί είναι κοινοί εγκληματίαι", εξηγούν λ.χ. οι αρμόδιοι επιτελείς στους έλληνες αξιωματικούς, κατά την επίσημη ενημέρωσή τους "επί της διεξαγωγής, της πορείας και των μέχρι τότε αποτελεσμάτων των διαπραγματεύσεων" (σ.122). Εξίσου κραυγαλέα είναι και η ρατσιστική πρόσληψη του εχθρού -που θεωρείται υπεράνω ζωής ή θανάτου, καθώς διακατέχεται από "την μοιρολατρείαν της Κιτρίνης Φυλής" (σ.51).
Κάπως δύσκολο βέβαια να συνδυαστούν όλα αυτά με το κυρίαρχο σήμερα γλωσσικό ιδίωμα. Υπάρχει όμως ένα κοινό σημείο που συνδέει τις δύο εποχές (και, απ' ό,τι φαίνεται, αποτέλεσε τη βάση του συσχετισμού τους από τις υπηρεσίες του κ. Παπαντωνίου): η άμεση επικυριαρχία των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζει τόσο την εκστρατεία της Κορέας όσο και τα σημερινά "ειρηνευτικά" εγχειρήματα -από τη Σομαλία του "μαύρου γερακιού" ώς το Αφγανιστάν των ημερών μας. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, τα πιστοποιητικά ευδοκίμου υπηρεσίας μοιράζονται από τους υπερατλαντικούς επιτελάρχες. "Η εμπιστοσύνη μου προς υμάς είναι απεριόριστος", δήλωνε λ.χ. στις 25 Μαρτίου 1951 ο στρατηγός Βαν Φλιτ προς τη (γνώριμή του) ηγεσία του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος - και η επίσημη ιστορία του ΓΕΣ αναπαράγει, γεμάτη περηφάνια, τα λεγόμενά του (σ.64). Όσο για τις αντίστοιχες εκδόσεις του μέλλοντος, αυτές όλο και κάποια σοφία του πλανητάρχη Μπους θα βρουν να καταχωρήσουν».
Η αστική Ελλάδα με κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ήρθε κοντά όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια με τις ΗΠΑ, που βεβαίως επιθυμούν να παραμείνουν οι ηγέτες του δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου. Και απαραίτητη προυπόθεση για να το πράξουν αυτό είναι η εξασφάλιση του ελέγχουν των ενεργειακών πηγών και δρόμων της περιοχής. Και ήδη έχει φανεί, ότι χωρίς να αποκλείεται εκ των προτέρων η Τουρκία, η κυβέρνηση Ομπάμα δείχνει αποφασισμένη να χαράξει την επόμενη μέρα, βασιζόμενη στην συμμαχία χωρών με περιφερειακό ιμπεριαλιστικό ρόλο όπως Ισραήλ-Ελλάδα-Αίγυπτος.
Ήδη εκατοντάδες φαντάροι από 65 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκαθαρίζουν ότι  
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για τα συμφέροντα ΗΠΑ, Ε.Ε. και ελληνικής ολιγαρχίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τ.ΕΠΙΚ. 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου