Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για την πώληση αμυντικού υλικού αμερικανικής κατασκευής στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι αποδεικνύει και στην πράξη τη σπουδαιότητα που αποδίδουν οι ΗΠΑ στο γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, στη Μάλτα, ο Εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου, που υπεγράφη και από τον Αμερικανό Πρόεδρο, με την οποία επιτρέπεται η πώληση όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ότι:
 «είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση που, ανάμεσα σε άλλα, αποδεικνύει και στην πράξη τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σπουδαιότητα που οι ΗΠΑ προσδίδουν στο ρόλο αυτό για την Κυπριακή Δημοκρατία ειδικότερα, σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η Ανατολική Μεσόγειος.”

Η Κυβέρνηση, τόνισε, “θα χειριστεί με προσοχή το θέμα και αναμένεται να συζητηθεί με περισσότερη λεπτομέρεια στη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Κέρι στην Κύπρο, την ερχόμενη βδομάδα».

ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ, http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου