Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η Τουρκία βομβάρδισε με όλμους θέσεις του στρατού της Συρίας και στέλνει τεθωρακισμένα στα σύνορα

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με όλμους θέσεις του στρατού της ΣυρίαςΟ τουρκικός στρατός βομβάρδισε με όλμους θέσεις του στρατού της Συρίας, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού το Σάββατο.
«Εχθές το βράδυ οι θέσεις των συριακών δυνάμεων δέχθηκαν έντονο βομβαρδισμό από την περιοχή του όρους Τζεμπέλ Ακρά, το οποίο βρίσκεται από την τουρκική πλευρά», δήλωσε ο ταξίαρχος Αλί Μαϊχούμπ (Ali Mayhoub) κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.
«Ο αρχιστράτηγος του Συριακού Αραβικού Στρατού [σ.σ. ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ] προειδοποιεί για τους κινδύνους μιας τέτοιας συμπεριφοράς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η Δαμασκός ζητά από τη διεθνή κοινότητα να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες, άμεσα και έμμεσα, όπως και να σταματήσει να αγοράζει παράνομο πετρέλαιο από αυτούς, είπε ακόμα.

«Εκμεταλλευόμενοι ότι τα σύνορα [Συρίας – Τουρκίας] ελέγχονται από τους τζιχαντιστές η Άγκυρα χωρίς καμία παρεμπόδιση τους προμηθεύει με όπλα και άλλους πόρους για την εγκληματική δράση τους», είπε ο ταξίαρχος στους δημοσιογράφους.

«Ο αρχιστράτηγος του Συριακού Αραβικού Στρατού προειδοποιεί για τους κινδύνους μιας τέτοιας συμπεριφοράς και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει τη μέγιστη πίεση στην ηγεσία της τουρκικής δημοκρατίας με στόχο να εγκαταλείψουν την άμεση ή έμμεση υποστήριξη στη διεθνή τρομοκρατία», υπογράμμισε.

Ο Σύρος ταξίαρχος είπε ότι η Τουρκία λαμβάνει ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια που προσφέρει στους τζιχαντιστές «πετρέλαιο σε τιμές ευκαιρίας, αρχαιότητες και πολιτιστικούς θησαυρούς που έχουν λεηλατηθεί από μουσεία της Συρίας και του Ιράκ και άλλα λαθραία».

«Οχήματα από την Τουρκία εισέρχονται στις περιοχές που κατέχουν οι τρομοκράτες δίχως κανέναν έλεγχο όσο οι συριακές Αρχές δεν μπορούν να ελέγξουν τα σύνορα», είπε ακόμα.

«Τα κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια [σ.σ. από την Τουρκία] είναι ένας μύθος. Εφοδιάζουν τους τρομοκράτες και μεταφέρουν τραυματίες τζιχαντιστές σε τουρκικά νοσοκομεία».

Από τα ίδια συνοριακά περάσματα η Τουρκία επιτρέπει στους τρομοκράτες που καταφθάνουν από άλλες χώρες να περνάνε στη Συρία και να διαπράττουν τα εγκλήματά τους σε συριακό έδαφος, ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού.
Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν τανκς στα σύνορα με τη Συρία (νέες φωτο)
28 Νοεμβρίου 2015, 22:02 | Γράψτε το σχόλιο σας





Η Τουρκία έστειλε νέες ενισχύσεις στα σύνορά της με τη Συρία, όπως άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άλλα όπλα το Σάββατο, όπως μεταδίδει η τουρκική Daily Sabah.

Η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας γράφει ότι τα άρματα μάχης αυτά μετακινήθηκαν από δυτικές επαρχίες της Τουρκίας και εντάχθηκαν στην 5η τεθωρακισμένη μεραρχία που εδρεύει στη Γκαζιαντέπ.

Από την Τρίτη, που τουρκικά F-16 κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό πάνω από τα σύνορα της Συρίας, η τουρκική κυβέρνηση συγκεντρώνει συνεχώς στρατεύματα και κυρίως τεθωρακισμένα στα σύνορα με τη Συρία.

Τα τουρκικά τανκς μεταφέρονται με όλα τα μέσα. Άλλα φθάνουν με τρένα, άλλα με νταλίκες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι μεταφέρουν δυνάμεις από τον Έβρο για να «ασφαλίσουν» το μαλακό υπογάστριό τους, δηλαδή τα σύνορα με τη Συρία.

Βεβαίως η Τουρκία δύσκολο να φοβάται εισβολή στο έδαφός της. Μήπως εκείνη ετοιμάζει εισβολή στη Συρία;

Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter είναι οι ακόλουθες:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου