Η επέτειος του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, μας θυμίζει κάθε χρόνο πως η ελευθερία δεν είναι αξίωμα πλέον, αλλά χρειάζεται διεκδίκηση και αγώνες για να εδραιωθεί. Κάθε χρόνο όμως βλέπουμε να χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, καταντώντας να παραμορφώνεται η ιστορία και το νόημα της κίνησης εκείνων των φοιτητών που μέσα σε ένα ανελεύθερο καθεστώς διεκδίκησαν τα αυτονόητα.
Για την διαστρέβλωση και την παραμόρφωση αυτή μιλά στην συνέντευξή του ο Υπίλαρχος Μιχάλης Γουνελάς, ο οποίος επιτέλεσε επικεφαλής των 5 αρμάτων μάχης που έφτασαν στο Πολυτεχνείο για να ανοίξουν την πύλη του.
Υπό τις διαταγές, λοιπόν, του κ. Γιοβάνη ομάδα στρατιωτικών έφτασε στο Πολυτεχνείο το εν λόγω βράδυ και όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Γουνέλας, διαπραγματεύτηκε με τους φοιτητές την εκτόνωση της κατάστασης. Οι διαπραγματεύσεις αυτές έγιναν στο προαύλιο του ξενοδοχείο Acropol, όπου συναποφασίστηκε από στρατιωτικούς, φοιτητές και αστυνομία ένα άρμα μάχης να ρίξει την κύρια πύλη του Πολυτεχνείου, με στόχο την ασφαλή έξοδο φοιτητών και άλλων από τον χώρο του πανεπιστημίου.
Πράγμα το οποίο και συνέβη όταν ο κ. Γουνέλας οδήγησε το άρμα μάχης στην πύλη του Πολυτεχνείου, διαβεβαιώνοντας πως ούτε άνθρωποι υπήρχαν στην περίμετρό του, καθώς είχαν ενημερωθεί για την πορεία του άρματος.
Κανείς δεν τραυματίστηκε και τονίζεται μάλιστα πως οι στρατιωτικοί σχημάτισαν μια δίοδο ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τον χώρο. Κανένας πυροβολισμός και κανένας τραυματισμός.
«Ο στρατός πήγε να παίξει τον ρόλο του διαιτητή ανάμεσα σε αστυνομία και φοιτητές.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γουνελάς. Συγκεκριμένα αποκαλύπτει πως υπήρχαν κάποιες ομάδες περιφρούρησης μέσα στο Πολυτεχνείο που δεν άφηναν την κατάσταση να λήξει και να εκτονωθεί. Γιατί προτού το άρμα ρίξει την κύρια πύλη του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές είχαν προσπαθήσει να βγουν από μια πλάγια πύλη, η οποία μετά από κάποιο σημείο έκλεισε ξανά...
Ο κ. Γουνέλας παρά το «ειρηνικό» τέλος που είχαν τα πράγματα την επίμαχη βραδιά, κατηγορήθηκε μετέπειτα για 3 ανθρωποκτονίες και εξέτισε εν τέλει την ποινή των 7-8 μηνών στον Κορυδαλλό. Νεκροί φυσικά αποδείχτηκε πως δεν υπήρχαν ποτέ...Στη συνέντευξη που παραχώρησε, λοιπόν, αναιρεί τις παραφιλολογίες και τις «σκιές» που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια σκεπάζουν την αγνή κατά τα άλλα κίνηση των φοιτητών, μέσα σε μια χρονική περίοδο που οι ατομικές ελευθερίες δεν αποτελούσαν αξιώματα. Ο κ. Γουνελάς είχε το δικάιωμα να μιλήσει για όλα αυτά που κατά την άποψή του έζησε. Ωστόσο το σίγουρο είναι πως τόσο τον ίδιο, όσο και άλους στρατιωτικούς και αστυνομικούς που υπηρέτησαν το δόγμα της χούντας, τους έχει κρίνει και θα τους κρίνει για πάντα η ιστορία.http://www.wifinews.gr/
Τι παραμύθια είναι αυτά??? Κατεβάστε το άρθρο με την προβοκάτσια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιχάλης Γουνελάς ΚΑΙ ΟΧΙ Γουνέλας
ΑπάντησηΔιαγραφή