Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:Συγχαρητήρια στον Γιάννη Κότσιρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ 
Συγχαρητήρια στον Γιάννη Κότσιρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου που έστω και την τελευταία στιγμή δεν πήγαν στην συναυλία που διοργάνωνε η Ισραηλινή Πρεσβεία με τον Idan Raichel την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου. Η συναυλία εντάσσεται σε ένα σύνολο πολιτιστικών δρώμενων που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του κράτους του Ισραήλ στην προσπάθεια να προβάλει ένα θετικό στίγμα και να αποκρύψει τις πραγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στην περιοχή. Την ίδια ώρα που σε μια φλεγόμενη Μέση Ανατολή είχαμε 69 νεκρούς Παλαιστινίους μονάχα τον μήνα Οκτώβρη από τον Ισραηλινό στρατό, με τους μισούς από αυτούς να δολοφονούνται κατά την διάρκεια ταραχών και πορειών ενάντια στην στρατιωτικοποίηση των ζωών τους και την εντεινόμενη καταπίεση.
Στα πλαίσια αυτά επιλέχθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ να έρθει ο Idan Raichel ένας τραγουδιστής που έχει ταχθεί υπέρ της καταστρατήγησης κάθε θεμελειώδους ανθρώπινου δικαιώματος ξεπλένοντας ανθρώπινα βασανιστήρια και ανθρωποφύλακες. Ο Idan Raichel πρόκειται για μια φωνή του μίσους που δεν δίστασε να απαξιώσει και να στοχοποιήσει τους αξιοσέβαστους Ισραηλινούς αρνητές στράτευσης και να προτείνει την βράβευση αρχιβασανιστών.
Προσπαθεί τάχα η Πρεσβεία του Ισραήλ να επιδείξει ένα ''προοδευτικό προσωπείο'' την στιγμή που το Ισραηλινό κράτος είναι από τα ποιο μιλιταριστικά στον πλανήτη (όπως εξάλλου και το Ελληνικό) και βρίσκεται υπό ένα καθεστώς διαρκούς πολέμου. Τον τελευταίο τον έχει κηρύξει στον Παλαιστίνιο που μένει στην Γάζα και γυρνώντας σπίτι μετά την δουλειά δεν ξέρει αν θα βρει κάποιο παιδί του τραυματισμένο από τις σφαίρες ή το σπίτι του βομβαρδισμένο από την Ισραηλινή Πολεμική αεροπορία η οποία συνεκπαιδεύεται διαρκώς με την αντίστοιχη ελληνική. Τον έχει κηρύξει στο Ισραηλινό αρνητή στράτευσης που αρνείται να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις καταστολής των Παλαιστινίων και για αυτό στέλνεται στην φυλακή. Τον έχει κηρύξει στον Ισραηλινό εργαζόμενο στην Χάιφα που βλέπει την ζωή του να υποβαθμίζεται καθώς περικόπτονται οι κοινωνικές δαπάνες και εκτοξεύονται οι στρατιωτικές στο όνομα της άμυνας-ασφάλειας έναντι του ''Παλαιστινιακού Κινδύνου''. Τον πόλεμο αυτό τον έχει κηρύξει ταυτόγχρονα στην εργατική τάξη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και για αυτό προσπαθεί να αναμοχλεύσει τις εθνοτικές διαιρέσεις, να διχάσει και να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο ως εφαλτήριο ξεπεράσματος της στασιμότητας της Ισραηλινής οικονομίας. Δεν χρειαζόμαστε καμία πρεσβεία και κανένα κράτος να ρίχνει υποκριτικά ''πολιτιστικές γέφυρες'', οι γέφυρες που έχουμε υπάρχουν και βασίζονται στα κοινά συμφέροντα και στην κοινή προσπάθεια των εργαζομένων να ζήσουν αλλιώς σε Παλαιστίνη, Ισραήλ, Ελλάδα. 
Καμιά προωθητική αλληλεγγύη και καμία αναγκαία πολιτιστική όσμωση δεν μπορεί να επιτευχθεί από γεγονότα που είναι εξαρτημένα από τις κρατικές πολιτικές. Η μόνη όσμωση που πραγματικά θέλουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ισραήλ αφορά την διαχείριση της συνεκμετάλλευσης των λαών της Ανατολικής Μεσογείου, αφορά την εντεινόμενη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ τους. Από την Αθήνα ως την Ιερουσαλήμ ο αγώνας είναι ταξικός ενάντια στις πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου που μας συνθλίβουν στο όνομα της εθνικής ανάπτυξης. 
Αυτόν τον πόλεμο που έχουν κηρύξει απέναντι μας πρέπει να τον απαντήσει ο κόσμος της εργασίας, ενωμένος πέρα από διαχωρισμούς εθνότητας, φυλής, θρησκείας, γλώσσας. Ο μοναδικός εγγυητής της ειρήνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών είναι ο διεθνιστικός κοινός αγώνας των υποτελών τάξεων που μοιράζονται κοινή μοίρα και κοινά συμφέροντα, τα οποία δεν χωράνε σε καμία πατρίδα ο κοινός μας αγώνας για κοινωνική ανατροπή και απελευθέρωση είναι μονόδρομος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου