Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Φίλος Φύσσα: Οι χρυσαυγίτες μας απειλούσαν ότι θα μας σκοτώσουν και οι αστυνομικοί δεν μας βοηθούσαν


Όσα έγιναν πριν αλλά και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, το βράδυ της 18 Σεπτεμβρίου του 2013, περιγράφει στο δικαστήριο ο παιδικός του φίλος Γιώργος Δούλβαρης. Συντετριμμένος ο αδελφικός φίλος του αντιφασίστα μουσικού κατέθεσε ότι πριν το συμβάν τα μέλη της Χρυσής Αυγής τους προκαλούσαν «σαν κτήνη» για να έρθουν σε συμπλοκή, ενώ αν και η παρέα του εκλιπαρούσε τους παρόντες αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να επέμβουν, εκείνοι δεν έκαναν τίποτα.
Όπως είπε ο Γιώργος Δούλβαρης, το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου ο Παύλος με την κοπέλα του είχαν έρθει σπίτι του κατά τις 21:30, ήπιαν όλοι μαζί έναν καφέ και μετά κατευθύνθηκαν στο Κοράλλι για να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα εκείνης της βραδιάς. Αφού ρώτησαν στο Κοράλλι αν υπήρχε τραπέζι και το κράτησαν, βγήκαν για λίγο έξω κι επέστρεψαν μετά από μισή ώρα. «Είχε κόσμο πολύ. Δίπλα μας ήταν κάποια άτομα και μας κοίταγαν επίμονα. Δεν έκαναν κάτι μόνο μας κοίταγαν. Ήταν 2 και νιώθαμε το βλέμμα τους πάνω μας. Δεν ανταλλάξαμε κουβέντα», είπε.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας η παρέα κατάλαβε ότι επρόκειτο για φασίστες από τα ρούχα τους. Ο ένας εκ των 2 φορούσε την μπλούζα του ανάποδα με το ταμπελάκι να κρέμεται από έξω, ενώ ο δεύτερος παντελόνι παραλλαγής. Όπως είπε ο Δούλβαρης αν και τα τραπέζια τους ήταν δίπλα - δίπλα, εκείνοι αποκλείεται να είχαν ακούσει τους διαλόγους της παρέας καθώς επικρατούσε πολύς θόρυβος.

Όταν τελείωσε το ματς «ξεκινάμε να βγούμε έξω, όλη η παρέα. Συνειδητοποιώ ότι δεν έχω πληρώσει, γυρίζω να πληρώσω και επιστρέφω στο 5λεπτο», περιέγραψε ο φίλος του Παύλου Φύσσα. «Η πρώτη εικόνα που έχω είναι ένα αυτοκίνητο με 2 άτομα μέσα να μας κοιτάει. Στο στενάκι έξω απ’ το Κοράλλι», είπε ο μάρτυρας.

«Είχε οχλαγωγία έξω απ’ το μαγαζί από συγκεντρωμένους που δεν παρακολουθούσαν τον αγώνα. Περίπου 10-15 άτομα άρχιζαν να βρίζουν και να απειλούν την παρέα μου, συνέχισε. Περιγράφοντας την ομάδα που τους έβριζε ο Δούλβαρης είπε πως φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη και κρατούσαν ξύλα. «Μας έλεγαν γαμώ τα σπίτια σας, γαμώ τις μάνες σας, θα σας σκοτώσουμε, μας έλεγαν συνέχεια κότες», κατέθεσε. Στη συνέχεια το τάγμα ενισχύθηκε και με πάνω από 10-15 επιπλέον άτομα που κατέφθασαν με μηχανές, και οι προκλήσεις να γίνονται ακόμα πιο έντονες.

Όπως είπε ο Γιώργος Δούλβαρης «αυτοί κάνανε σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνέχεια» κι όταν όλα έδειχναν ότι θα δεχτούν επίθεση ο Παύλος Φύσσας φώναξε στην παρέα του «φεύγουμε, τρέχουμε». «Τρέξαμε να σωθούμε. Κάποια στιγμή που έστριψα πίσω μου κατάλαβα ότι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου. Έκανα το γύρω του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω πού είναι ο Παύλος», είπε στη συνέχεια.

Εν μέσω λυγμών ο μάρτυρας κατέθεσε στην έδρα ότι υπήρχαν αστυνομικοί Δίας στη γωνία Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας κι ότι θυμάται την κοπέλα του Παύλου να τους εκλιπαρεί για βοήθεια. «Αποφασίσαμε να τρέξουμε γιατί δεν μας βοηθούσε κανένας. Γύρισα στο ίδιο σημείο και είδα τον Παύλο χτυπημένο, ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε και μου λέει "Μαχαίρωσαν τον Παύλο”». Στη συνέχεια ο Γιώργος Δούλβαρης όπως κατέθεσε έτρεξε σπίτι του να πάρει το αυτοκίνητο του για να μεταφέρει τον Παύλο στο νοσοκομείο. Όταν επέστρεψε το ασθενοφόρο είχε πάρει ήδη τον Παύλο. Έμαθε την τραγική κατάληξη από τους γιατρούς και τον πατέρα του.

Λόγω συγκινησιακής φόρτισης, του μάρτυρα η πρόεδρος διέκοψε προσωρινά την συνεδρίαση, η οποία τώρα συνεχίζεται.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου