Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Μια πρώτη νίκη στο στρατόπεδο Καποτά!

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αγώνες μέσα και έξω από το στρατό, δεν έχουν νόημα, το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έρχεται να επιβεβαιώσει το αντίθετο.
Συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Καποτά μετά από παρέμβαση μας και την αμφισβήτηση των συναδέλφων, πολλά από τα προβλήματα λύθηκαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την αμέσως επόμενη μέρα από το γράμμα, υπήρχε 2η μερίδα φαγητού για τους φαντάρους καθώς προηγουμένως είχαν διαμαρτυρηθεί ότι η προσφερόμενη μερίδα φαγητού δεν έφτανε.

Βέβαια υπάρχουν ακόμα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί.
Αυτή η πρώτη νίκη των φαντάρων, πρέπει να σημάνει ένα νέο κύμα διεκδικήσεων.
Τα πολλά ακόμα άλυτα προβλήματα του στρατοπέδου δεν μπορούν να μείνουν έτσι!
Πρέπει η μάχη και η κόντρα να συνεχιστεί μέχρι τέλους, για αξιοπρεπή διαβίωση και θητεία με δικαιώματα.
Θυμίζουμε την αρχική καταγγελία:
Οι φαντάροι ζουν μεσ’ τη βρωμιά και πεινούν!
Μόνο άσχημες δεν θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει, τις συνθήκες στο Στρατόπεδο Καποτά. Δεν έχει λίγες βδομάδες που οι νεοσύλλεκτοι πήγαν στις μονάδες τους. Από τη πρώτη μέρα λοιπόν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, οι φαντάροι έρχονται αντιμέτωποι με την αδιαφορία των στελεχών, τις άθλιες συνθήκες που είναι καθημερινότητα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι φαντάροι είναι «στοιβαγμένοι» σε ένα λόχο και σα να μην έφτανε αυτό κλειδώνουν και τις τουαλέτες πράγμα που δυσκολεύει τη διαβίωση των φαντάρων.
Την ίδια στιγμή τα ΚΨΜ είναι κλειστά το απόγευμα, αλλά ακόμα και τα πρωινά υπολειτουργούν και μαζί με το λιγοστό φαΐ της μονάδας, οι συνθήκες κυρίως για τους φαντάρους της επαρχίας γίνονται δυσκολότερες.

Χαρακτηριστική είναι η άρνηση των στελεχών να δώσουν 2η μερίδα στους φαντάρους, λέγοντας τους ότι «αυτό έχουμε και άμα σας αρέσει»!
Αλήθεια Υπουργέ Πάνο Καμμένο,  μήπως οι φαντάροι θα έπρεπε να πληρώνουν και για τη θητεία τους;
Ε αφού δε φτάνουν τα ευρώ για να χαρίζεις 500 εκατομμύρια ευρώ στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες για τις παλιοσακαράκες τα πολεμικά αεροσκάφη ORION και για τις αλλεπάλληλες ασκήσεις εκτός συνόρων με το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το Κράτος Φονιά Ισραήλ…  
 Ο παραλογισμός βέβαια δεν σταματάει εδώ, όταν σε ένα στρατόπεδο ο διοικητής του λόχου στέλνει άοπλους για σκοπιά (επειδή δεν βγαίνουν τα άτομα) και φωνάζει και απειλεί φαντάρους. Ας σταματήσει εδώ αυτή η αθλιότητα και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους ο διοικητής του στρατοπέδου και το ΓΕΣ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φαντάροι δεν πρέπει να μείνουν με «σταυρωμένα τα χέρια», τώρα να δώσουν την κόντρα και να βγουν μαζικά παραπονούμενοι!
Η λογική «ας το αφήσουμε να περάσει η θητεία», δεν οδηγεί πουθενά, ίσα-ίσα χειροτερεύει τη κατάσταση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου