Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελαμ ναζι
- Καταδικαστική οργισμένη ανακοίνωση του Προεδρικού για τα θλιβερά επεισόδια της Λευκωσίας
- Μέλη του ΕΛΑΜ και ανήλικοι μαθητές που συμμετείχαν σε αντικατοχικές εκδηλώσεις χτύπησαν Τ/κ
- Τουλάχιστον 3 επιθέσεις σε οχήματα Τ/κ κι ένας σοβαρά τραυματίας
Μετά τα όσα θλιβερά έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί και νωρίς το μεσημέρι με επιθέσεις κατά διερχόμενων Τ/κ με τα αυτοκίνητά τους, με έναν σοβαρά τραυματία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέδωσε σφοδρή ανακοίνωση καταδίκης των πράξεων αφρόνων μειοψηφιών που ευνοούν τους εχθρούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θεωρώ απαράδεκτη και καταδικαστέα τη συμπεριφορά αφρόνων εναντίον Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας που χείριστη υπηρεσία προσφέρουν στην καταβαλλόμενη προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Ανάλογες καθ’ όλα απαράδεκτες συμπεριφορές το μόνο που εμπεδώνουν είναι τη δυσπιστία μεταξύ των δύο κοινοτήτων για τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης.

Πέραν, όμως, τούτου δίνουν και επιχειρήματα εις όσους επικαλούνται την ανάγκη ύπαρξης εγγυήσεων ή εγγυητριών δυνάμεων.

Θέλω να υπερτονίσω ότι το κράτος δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές από μεμονωμένα άτομα ή μειοψηφούσες ομάδες που με επίκληση τον ψευδοπατριωτισμό στόχο έχουν την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Εκφράζω προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μου τη βαθύτατη λύπη μου για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν σήμερα τα οποία ποσώς δεν απηχούν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων για ειρηνική συμβίωση και ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον, στο πλαίσιο μιας επανενωμένης Κύπρου. 

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν όταν νεαροί που πρόσκεινται στο ΕΛΑΜ επιτέθηκαν κατά οχημάτων με επιβάτες Τ/κ τα οποία εκινούντο στην περιοχή Λυκαβηττού, πλησίον μάλιστα των αστυνομικών εγκαταστάσεων

Οι νεαροί είχαν συγκετρωθεί προκειμένου να καταδικάσουν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ωστόσο εξαγριώθηκαν στην θέα αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν Τουρκοκύπριοι. 

Τότε, σημειώθηκε η πρώτη επίθεση και άρχισαν να σπάνε τα τζάμια του οχήματος, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων.

Για τις δύο περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μέλη του ΕΛΑΜ τα οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους που πραγματοποίησε το κόμμα με τις επιθέσεις να σημειώνονται κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Εκεί σημειώθηκε και ο βαρύς τραυματισμός του Τ/κ.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μαθητές σχολείου οι οποίοι κατευθύνονταν προς το οδόφραγμα, χωρίς συνοδεία εκπαιδευτικών ή άλλων εξωσχολικών επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και αναίτια εναντίον αυτοκινήτου τουρκοκυπρίων που έτυχε να περνά από την Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία.

Συγκλονισμένος για το περιστατικό δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος ενημερώθηκε νωρίτερα, ενώ λόγω της σοβαρότητας των περιστατικών δεν γίνονται δηλώσεις πριν την πλήρη διερεύνηση των γεγονότων, καθώς εμπλέκονται και ανήλικοι μαθητές.

Η αστυνομία έσπευσε επιτόπου και διερευνά το επεισόδιο, ενώ άγνωστο μέχρι στιγμή είναι το κατά πόσον έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Εξάλλου, αυτόπτης μάρτυρας του σοβαρού επεισοδίου με τους μαθητές μεταξύ άλλων ήταν και ο δημοσιογράφος της Σημερινής Χρίστου Χαραλάμπους.http://www.newsit.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου