Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

«Η Σικελία δεν είναι εργαστήρι πολέμου!» Μεγάλη πορεία ενάντια στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ (φωτό & βίντεο)


«Η Σικελία δεν είναι εργαστήρι πολέμου!» Μεγάλη πορεία ενάντια στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ (φωτό & βίντεο)
Μεγάλη πορεία ενάντια στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ – τις μεγαλύτερες εδώ και μια δεκαετία
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Σικελίας διαμαρτύρονται ενάντια στην Trident Juncture 2015, τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις εδώ και μια δεκαετία, οι οποίες πραγματοποιούνται με τους ισχυρισμούς του ΝΑΤΟ με σκοπό την προσαρμογή της συμμαχίας για να «αναδυόμενες προκλήσεις για την ασφάλεια».
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης της Marsala, περίπου 10 μίλια (16 χιλιόμετρα) από το Vincenzo Florio το αεροδρόμιο.Το αεροδρόμιο είναι μια βάση για την 37η Πτέρυγα της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας που χρησιμοποιείται και από το ΝΑΤΟ.
Διοργανώθηκε από την ομάδα από την «Κανένας πόλεμος, κανένα ΝΑΤΟ» όπου ακτιβιστές από όλες τις γωνιές του ιταλικού νησιού διαδήλωσαν με πανό “Η Σικελία δεν είναι εργαστήρι πολέμου” και “Η Σικελία δεν είναι εμπόλεμη ζώνη». Ο κόσμος κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να επενδύσει καλύτερα στην εκπαίδευση και στον ιατρικό τομέα και όχι σε στρατιωτική δραστηριότητα.


Today hundreds of people marched both in #Marsala and #Cagliari against the #TridentJuncture #NATO operation 

Στις υπό την αμερικανική ηγεσία στρατιωτικές ασκήσεις Trident Juncture 2015, που ξεκίνησαν στις 19 Οκτωβρίου συμμετέχουν 36.000 στρατιώτες από 30 χώρες. Περισσότερα από 160 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικόπτερα, αεροπλάνα επιτήρησης, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, από τις 15 αεροπορικές βάσεις στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία -οι τρεις σύμμαχοι που έλαβαν επίσης μέρος στις ασκήσεις. Οι ασκήσεις είναι οι μεγαλύτερες του ΝΑΤΟ που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2002. 


Το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία και δραστηριότητά του με βάση τα σύνορα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, μετά την επανένωση της Ρωσίας με την Κριμαία και το ξέσπασμα των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, για τις οποίες η συμμαχία κατηγορεί τη Μόσχα. Η Ρωσία θεωρεί την εν εξελίξει και σταθερή στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ ως εχθρική και αποσταθεροποιητική.

http://nea.allnewz.gr/?p=22846

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου