Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η ΕΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ!
 Για τα γεγονότα σήμερα στη Μυτιλήνη. Το κτίριο του Εργατικού Κέντρου είναι στην ουσία ένα ρημάδι ιδιοκτησίας της πάλαι ποτέ Εργατικής Εστίας και σήμερα δεν ξέρω 'γω σε ποια κρατική διαδικασία εκποίησης ανήκει (ΟΑΕΔ και ΤΑΙΠΕΔ). Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο είχε εγκαταλλείψει εδώ και χρόνια το κτίριο και αποφάσισε να το ξανανοίξει μόλις ιδρύθηκε η Εργατική Λέσχη Λέσβου, ως "στέκι εργαζομένων" ενώ το ΠΑΜΕ αν χρειαζόταν μεγάλο χώρο έκανε εκεί τις διαδικασίες του. 
Εδώ και 4 μέρες το κτίριο απέκτησε ξανά ζωή. Έγινε χώρος έκφρασης της αλληλεγγύης από το κίνημα που έχει αποκτήσει στη Λέσβο πολύμορφα χαρακτηριστικά. Το ΠΕΚ, δηλαδή το ΚΚΕ, κινούνταν άνετα στο χώρο, είχε πρόσβαση σε όλα τα υλικά που έχει αποθηκεύσει εκεί. 
Δεν έλεγχε όμως την κατάσταση σε ένα χώρο σύμβολο για το κόμμα. Και αποφάσισε να την "ανακτήσει" όπως λέει και η ανακοίνωση του Μπέρια ....συγγνώμη του ΠΕΚ ήθελα να πω. Ένα χώρο που όλως τυχαίως δεν είχε σκεφτεί τόσους μήνες να ανοίξει για τους πρόσφυγες ούτε καν τις μέρες των μεγάλων βροχών του Οκτωβρίου. 
Η πράξη της "ανάκτησης" είχε όλα τα χαρακτηριστικά της προβοκάτσιας. Δημιουργία έντασης, στοχοποίηση συγκεκριμένων αγωνιστών ακόμη και προσφύγων με όλο το λεξιλόγιο των πιο μαύρων εποχών της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος. Ήξεραν ακριβώς τι θα συμβεί και το επεδίωξαν, δημιουργία έντασης, αντίδραση από τους αλληλέγγυους ...."λεγόμενους" για το ΠΕΚ, και αποχώρηση των μεταναστών...
Μόνο θλίψη! Ας είναι.... ας κρατήσουν τα μπετά. Το ποτάμι της μαχητικής αλληλεγγύης θα βρει το δρόμο του. 
Στους κρανοφόρους του ΚΚΕ που σήμερα ανάκτησαν το κτίριο απλά ένα ποίημα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι:

"Όταν θα παρουσιαστώ
στου φωτεινού σας
μέλλοντος
την κεντρική επιτροπή
θα’ ρθω, πάνω απ’ τη συμμορία της ποίησης
των πλεονεχτών και σαλταδόρων,
σείων
σα μπολσεβίκικη ταυτότητα
κομματική,
τους εκατό τόμους μαζί
όλως μου των
κομματικών βιβλίων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου