Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ertopen.com το Σαββάτο 21/11

Image
Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται  από τους συναγωνιστές της ΕΡΤΟΠΕΝ

Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης «Η Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ετοιμάζεται ο νέος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός Ε.Ε.»
Τις μουσικές επιλέγει
Φίλοι Ακροατές, ας κάνουμε μια στάση στην ΚΩ, για να δούμε ποιες είναι πραγματικά οι Διαταγές του Στρατού για την αντιμετώπιση των μεταναστών – Πως καλλιεργείται η ρατσιστική μισαλλοδοξία στους φαντάρους στην Κω!

Ποιοι είναι οι Φιλοχρυσαυγίτες Στρατιωτικοί του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που τις υλοποιούν.
Παρά τις δημόσιες δηλώσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστών, που επιδιώκουν να οικοδομήσουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο, στην πραγματικότητα στο Αιγαίο και συνολικά στη Μεσόγειο συντελείται ένας πόλεμος ενάντια τους.
Ένας πόλεμος, που όπως όλοι οι πόλεμοι έχει θύτες και θύματα.
Όπως επίσης έχει και πρωταγωνιστές, όχι μόνο αυτούς που χαράσσουν την πολιτική στο Πεντάγωνο, αλλά και αυτοί, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που καλούνται να την υλοποιήσουν.
Και εκεί στην πρώτη γραμμή, στα φυλάκια των ακριτικών νησιών οι Χρυσαυγίτες στρατιωτικοί αποκαλύπτουν όλη την κτηνωδία τους. Βεβαίως, για την ηγεσία του Στρατού –θυμίζουμε τα Πορίσματα των Επιτελείων μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που με ιδιαίτερη ικανοποίηση έδωσε στη δημοσιότητα ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, Ναζί δεν υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις…
Παραμύθια της Χαλιμάς… Δείτε τι γίνεται μέσα από την Επιστολή Καταγγελίας Απολυμένου Φαντάρου στην Κω:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Με  την ευκαιρία  της  42ης επετείου από  την εξέγερση του  Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών  θα  ήθελα να  σας   πω μερικά   πράγματα  που συνέβησαν την περίοδο που  ήμουν φαντάρος  σε  παραμεθόριο περιοχή σε  σχέση με  τους  πρόσφυγες  και τη γραμμή  που  μας  έδιναν μέσα  από τον στρατό,  δηλαδή  πώς να τους  αντιμετωπίσουμε   εάν  τυχόν’  έκαναν  ντου  στο στρατόπεδο  
Ας  το πάρουμε  από την  αρχή. Τον  Απρίλη  πήγα  στο  νησί.   Τα  πράγματα  στην αρχή   ήταν καλά.  Στην συνέχεια,  μόλις  με  έστειλαν   σε  ένα  φυλάκιο,  σε ένα  μέρος κοντά  στα  Ίμια,  με  έναν Αρχιφύλακα  που  ο  Θεός  να  τον κάνει,  είχαμε  επίσης  κάτι στελέχη  που  μας  έλεγαν  ότι  οι  πρόσφυγες  δεν  είναι  άνθρωποι  ΚΑΙ  ΔΕΝ  EΧΟΥΝ ΘEΣΗ  στην  χώρα μας  και  καλά κάνει  η Χρυσή Αυγή  και λοιπά  φασιστικά  παραληρήματα  και  μου απευθύνει  τον λόγο  ένα  στέλεχος  και μου εσύ  κουμουνιστής  είσαι;
Και  του  απαντάω  όχι  απλά  δεν είμαι  φασίστας.
Περνάει  η περίοδος  στο φυλάκιο και μετά  γυρνάω  στο στρατόπεδο  και  σε  μια  αναφορά-  φρουρά  ο  αξιωματικός  υπηρεσίας  (Λοχαγός  στο αξίωμα) μας  έλεγε  πως  να προσέχουμε  όταν  βγαίνουμε  έξω και   να  μην είμαστε  σαν  Αλβανοί  και  Γύφτοι,  γιατί  έτσι  θα  πληγωνόταν  η  εικόνα  του  στρατοπέδου  μας.
Αφού   υπήρξαν  αντιδράσεις   για  αυτό  που  είπε,  στην συνέχεια  το  πήρε  πίσω και άρχισε να μας λέει πως δεν το εννοούσε  έτσι  και  διάφορα  άλλα.
Στην συνέχεια  πήγα  στο φυλάκιο  πάλι   και  μας  λέει πως  εάν έρθει κανένας  πρόσφυγας  να  μην του  δώσουμε  να  φάει τίποτα,  ούτε  νερό,  μόνο  εάν μας  δώσει εντολή  ο  Αρχιφύλακας και  επίσης ο  Αρχιφύλακας  ήταν στο  site  της  Χρυσής  Αυγής  κάθε  βράδυ  από τον υπολογιστή  του!   
Στο τέλος  μου  ήρθε η μετάθεση  για άλλο  στρατόπεδο  στο νησί  και  εκεί  έγινε το  χειρότερό σκηνικό  που  με  έβγαλε  έξω από  τα  ρούχα  μου 
‘Ήταν  μεσημέρι  και  μας  έλεγαν  ότι  οι  «λάθρο» όπως  τους  έλεγαν  τα  στελέχη  θα  εισβάλουν  στο στρατόπεδο  να  μας  πάρουν  τα πάντα.   Θα  πρέπει  να  πάρουμε  τα  γκλόπ από την στρατονομία  και να τους  ΧΤΥΠΑΜΕ και πολλά  άλλα .
Κόντρα στον ρατσισμό, το φασισμό και τον αυταρχισμό οι φτωχοί όλου του κόσμου ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και καταγωγής υψώνουμε ασπίδα αλληλεγγύης και αντίστασης- να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!!                                                                                                                    
Μια ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας από έναν νεαρό συνάδελφο στρατιώτη σημειώθηκε πρόσφατα σε μονάδα της Χίου.
Πρόκειται για 19χρονο φαντάρο, με καταγωγή από την Κρήτη. Φυσικά, το ΓΕΣ δεν έβγαλε ανακοίνωση, ακολουθώντας την πάγια τακτική, για να μην αποδειχτεί η ένταση του φαινομένου.
Το παλικάρι συμμετείχε στην ιδιαίτερα απαιτητική εκπαίδευση των ΣΠΕΝ στο 643 ΤΕ της Χίου, στα Καρδάμυλα.
Το κλίμα στρατιωτικοποίησης και αποκοπής από το οικογενειακό του περιβάλλον, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, είχαν ως αποτέλεσμα να  χάσει τον έλεγχο, να αισθανθεί πάρα πολύ άσχημα ψυχολογικά.
Έχοντας περάσει ξιφολόγχη στο G-3 και κατανοώντας το οριακό σημείο στο ποίο είχε φτάσει, ζήτησε επιτακτικά από τους συναδέλφους να του αφαιρέσουν τον οπλισμό άμεσα. Και όντως αυτό συνέβη.
Ο συνάδελφος, που βρισκόταν σε δεινή ψυχολογικά θέση, ζήτησε επειγόντως να συναντήσει τον έφεδρο γιατρό της μονάδας, που καθώς βρισκόταν σε έξοδο, ειδοποιήθηκε να επιστρέψει στη μονάδα.
Μετά την παρέμβαση του τελευταίου, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για το ήθος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο 19χρονος στρατιώτης ηρέμησε και ακολούθως πήγε στο ΣΤΕΠ.
Έντονα ερωτηματικά όμως προκύπτουν για τη λειτουργία της μονάδας και το γεγονός ότι αυτό το απόμακρο στρατόπεδο, τον άλλο μήνα θα μείνει χωρίς γιατρό, καθώς ο έφεδρος-γιατρός αναλαμβάνει την κάλυψη 24ωρων εφημεριών στο ΣΤΕΠ.
Οι ελλείψεις του Υγειονομικού είναι γνωστές και τραγικές. Σε πολλές μονάδες δεν υπάρχει κανένας γιατρός. Και όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό όταν μιλάμε για όπλα και πυρομαχικά.
Όμως ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αποδεικνύει την ανευθυνότητα του όταν επιλέγει να εντείνει αυτές τις πολύ κρίσιμες ελλείψεις, επιλέγοντας να καλύψει τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στις ακριτικές περιοχές, με έφεδρους γιατρούς που θα κάνουν το Αγροτικό τους.
Δηλαδή, οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχοντας επιβάλλει ως Υποχρεωτικό το Αγροτικό για να εξασφαλίζουν φθηνό επιστημονικό προσωπικό, επιχειρούν να καλλιεργήσουν τον συντεχνιασμό των γιατρών για να τους αφομοιώσουν σε αυτή την επικίνδυνη για όλους πολιτικής τους επιλογή:
αφήνοντας τις μονάδες χωρίς γιατρούς,  αντιμετωπίζοντας τους πολίτες των νησιών και απόμακρων ηπειρωτικών περιοχών ως πολίτες Β΄ Κατηγορίας, για τους οποίους προβλέπουν φθηνό-ανειδίκευτο-άπειρο ιατρικό προσωπικό.    
Τα συνεχή καθημερινά ατυχήματα και οι ακραίες καταστάσεις όπως αυτή του 19χρονου φαντάρου αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως αναλώσιμους. Ο θεσμός της υποχρεωτικής θητείας και ο Στρατός εκμεταλλεύονται, καταπιέζουν και δολοφονούν την νεολαία.      

Για τους Φαντάρους, η 21η Νοεμβρίου, ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μέρα Πένθους. 
Είναι η μέρα που τιμούμε τους νεκρούς συναδέλφους των αυτοκτονιών και των ατυχημάτων, τις δολοφονίες από τον Στρατό νέων ανθρώπων, για χάρη του Αξιόμαχου και της Πολεμικής Προετοιμασίας για να επιβάλλουν τα αστικά συμφέροντα, εντός και εκτός συνόρων.
Τους 3 νεκρούς Πεζοναύτες στο Βόλο, τον Σ.Κρόκο, τον….
Τον συνάδελφο φαντάρο και τους 4 υπαξιωματικούς που αυτοκτόνησαν τον Αύγουστο.
Είναι η μέρα που θυμόμαστε [όπως καθημερινά φυσικά] την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από την οποία λούφαραν οι αστοί πολιτικοί εξαγοράζοντας την:
άμισθη δουλική εργασία, κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, τσάκισμα της προσωπικότητας και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας, έμμεση φορολόγηση 3000 ευρώ, εθνικιστική-ρατσιστική-μιλιταριστική προπαγάνδα, καλλιέργεια του μίσους για κάθε γειτονικό λαό.   
Είναι η μέρα που αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός είναι ο πιο βάναυσος μηχανισμός ταξικής κυριαρχίας, όπου πλέον στο πλαίσιο των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο λαό ως ασύμμετρη απειλή, ως εσωτερικό εχθρό.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Κανένας Φαντάρος δεν πρόκειται να πολεμήσει για τον Ολάντ, τα γαλλικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα.
Δεν έχουμε τίποτε κοινό με τους τραπεζίτες, του εφοπλιστές, τους εργολάβους και τους καναλάρχες.
Έχουμε όμως κοινά όνειρα, κοινές ανάγκες και κοινά δικαιώματα με τον κάθε νέο άνθρωπο σε Τουρκία, Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μέση Ανατολή. Κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες μας.
Οι Φαντάροι Λένε «ΟΧΙ» στο «ΝΑΙ» των Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών για Πόλεμο
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ψέματα και εμπαίζει τον λαό μας
Ιδιαίτερα μαζική υπήρξε η συμμετοχή των φαντάρων στις αγωνιστικές εκδηλώσεις τιμής στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ενώ η κυβέρνηση απαγόρευσε την συμμετοχή στην Πορεία του Πολυτεχνείου σε δεκάδες νεοσύλλεκτους συναδέλφους που το απαίτησαν βγαίνοντας Παραπονούμενοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Σε τρεις τουλάχιστον πόλεις –Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη-, οι ένστολοι στρατιώτες έστειλαν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα, στους πάνω και στους κάτω, στην κυβέρνηση και στον κόσμο της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων, στο Υπουργείο Άμυνας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Και το μήνυμα είναι σαφές: Εμείς, οι Φαντάροι, του λαού παιδιά, δεν Πολεμάμε για ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία. Δεν καταδιώκουμε μετανάστες. Δεν καταστέλλουμε κοινωνικούς αγώνες.
Το γράψαμε στο πανό μας που ήταν στην κεφαλή της πορείας του Πολυτεχνείου. Το είπαμε στις ομιλίες μας στους συγκεντρωμένους, στην παρέμβασης μας έξω από τα Γραφεία της Ε.Ε. και μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία.  
Αυτό είναι το σύγχρονο μεγάλο «ΟΧΙ» της στρατευμένης νεολαίας και του συνόλου της εργατικής τάξης. Απέναντι στο «ΝΑΙ» των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απαίτηση του Γάλλου εμπόρου όπλων και Προέδρου Ολάντ, να πολεμήσουμε εμείς για τα γαλλικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, για να χαράξουν ξανά με το αίμα των λαών το αίμα της Μέσης Ανατολής, να μοιράσουν με τον Πούτιν και τον Ομπάμα τις πηγές και δρόμους ενέργειας. Αυτό το «ΝΑΙ» είπαν όλοι τους, όταν στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., ο Γάλλος ΥΕΘΑ, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε πως οι εταίροι μπορούν να βοηθήσουν είτε συμμετέχοντας στις γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία ή το Ιράκ, είτε επωμιζόμενες μέρος του βάρους που σηκώνουν οι γαλλικές δυνάμεις σε άλλες επιχειρήσεις.
Αυτή τη στιγμή, μεταξύ άλλων, η Γαλλία διαθέτει δυνάμεις στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όμως προσαρμόζει τις τοποθετήσεις της ώστε να εστιάσει στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που σημαίνει πως τα υπόλοιπα κράτη-μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να στείλουν άνδρες ώστε να υποστηρίζουν τα γαλλικά στρατεύματα στην Αφρική. Ο κ. Λε Ντριάν εξέφρασε την πεποίθηση πως όλοι οι εταίροι θα συνδράμουν τη Γαλλία «όπως μπορούν»…
Αποκαλύπτοντας την επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ενώ δηλώνει ότι δε θα συμμετάσχει στον πόλεμο της Συρίας, ουσιαστικά συμφώνησε να διευκολύνει τις γαλλικές επιχειρήσεις μα κάθε άλλο τρόπο! 
5η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
Το γαλλικό αίτημα έγινε στη βάση του Άρθρου 42-7 της Συνθήκης της Ε.Ε., το οποίο ορίζει όπως σε περίπτωση «ου ένα κράτος-μέλος είναι θύμα επίθεσης στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη θα έχουν προς αυτό την υποχρέωση να βοηθήσουν […] με όλα τα μέσα που διαθέτουν» και με βάση το Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ.
Ομόφωνη στήριξη στο αίτημα της Γαλλίας για στρατιωτική βοήθεια, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, έδωσαν οι υπουργοί Άμυνας των 27 εταίρων, όπως δήλωσε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη. Παρά τα ψέματα των δημόσιων τοποθετήσεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί μη εμπλοκής της χώρας σε ευρωπαϊκό και νατοϊκό πόλεμο με πρωταγωνιστή τη Γαλλία στην Συρία, στην πραγματικότητα  εμπλέκει τον λαό μας σε μια ακόμη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Ουσιαστικά η Αθήνα, μετά τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Παρίσι, εξαιτίας των πολεμοκάπηλων πολιτικών της άρχουσας τάξης αντικειμενικά μπαίνει στο στόχαστρο της εκδίκησης όσων δέχτηκαν, δέχονται και θα δεχτούν τις επιθέσεις των πολεμικών μέσων που εφορμούν από την Σούδα και τις υπόλοιπες βάσεις του θανάτου.
Αποκαλυπτικό από αυτή την σκοπιά είναι το δημοσίευμα του candianews.gr που επισημαίνει: Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη Σούδα σε ορμητήριο κατά του ISIS!- Εμπλέκουν την Κρήτη στις πολεμικές επιχειρήσεις!
«Οι νατοϊκές δυνάμεις, η Γαλλία και οι ΗΠΑ μετατρέπουν τη νατοϊκή βάση της Σούδας σε ορμητήριο κατά του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι! Με τον τρόπο αυτό προφανώς θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη θέση της Κρήτης και της Ελλάδας. Ήδη, τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο Candianews, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στη Σούδα, ενώ είναι πιθανό να αγκυροβολήσει το αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ", που θα βρεθεί στη Μεσόγειο και αναμένεται να κινηθεί προς την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ρωσικά και γαλλικά δημοσιεύματα, επιβεβαιώνουν ότι η νατοϊκή βάση στη Σούδα έχει επιλεγεί, μαζί με την Κύπρο, ως ορμητήριο εναντίον περιοχών της Συρίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το  αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ" θα συνοδεύεται από 2 γαλλικά υποβρύχια και άλλα δυο πολεμικά πλοία. Για το θέμα πάντως δεν έχει υπάρξει αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης».

Παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές του ευρωπαϊκού αστικού κατεστημένου, όπως ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) που απαιτούν αποφασιστική συγκρότηση και δράση του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, «πιο ισχυρή ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε ότι αφορά την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες», προτείνοντας η Γερμανία και η Γαλλία να αναλάβουν ηγετικό ρόλο. 
Παράλληλα, και ενώ εντείνονται οι βομβαρδισμοί από τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη κατά βάσεων του ISIS στην Συρία, το «Σαρλ ντε Γκολ» κατευθύνεται αποπλέει από τη ναυτική βάση της Τουλόν, τριπλασιάζοντας πλέον την αεροπορική δύναμη των Γάλλων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου με 36 πολεμικά αεροσκάφη. Ταυτόχρονα, η Γαλλία μετατρέπεται σε ένα Αστυνομικό κράτος.  
Ουσιαστικά η γαλλική αστική τάξη εντείνει την αστική πολιτική που έθρεψε τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό εντός και εκτός γαλλικών συνόρων, για να εκμεταλλευτεί τους κινδύνους ανασφάλειας εξαπολύοντας έναν νέο πόλεμο τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας, διεκδικώντας ταυτόχρονα με στρατιωτικά μέσα μερίδιο από τη λεία της Μέσης Ανατολής.
Συγκεκριμένες προτάσεις που παρουσίασε ο Γάλλος πρόεδρος θα υποβληθούν επειγόντως στο Κοινοβούλιο και στη Γερουσία για να ψηφιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας:
◼ Η Γαλλία θα επεκτείνει σε τρίμηνη διάρκεια την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας.
◼ Το Σύνταγμα θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να επιτρέπει στο κράτος να απαγορεύει σε πολίτες με διπλή υπηκοότητα να μπαίνουν σε γαλλικό έδαφος, εάν υπάρχουν υποψίες ότι ασκούν δράση που συνιστά «τρομοκρατική απειλή».
◼ Νέος νόμος θα πρέπει να συνταχθεί που να ορίζει ότι θα μπορεί να αφαιρείται από πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα η γαλλική υπηκοότητα, αν κατηγορηθούν για τρομοκρατία.
 ◼ Με επείγουσες διαδικασίες θα πρέπει να απελαύνονται οι ξένοι πολίτες που έχουν σημανθεί για εξτρεμιστική δράση.
◼ Σημαντικές αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σε δύο διατάξεις του Συντάγματος που δεν καλύπτουν σύγχρονες μορφές πολεμικών επιθέσεων όπως η τρομοκρατία.
◼ Η γαλλική νομοθεσία είναι περιοριστική ως προς την παρακολούθηση υπόπτων και την κράτησή τους. Η αστυνομική επέμβαση επιτρέπεται μόνον όταν ο ύποπτος περάσει στη δράση. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει τώρα δίνει δυνατότητα στενής παρακολούθησης και ερευνών στις κατοικίες υπόπτων.
◼ Τα μέτρα ασφαλείας απαιτούν την αύξηση των δαπανών. Ο Γάλλος πρόεδρος τη Δευτέρα τη δημιουργία 5.000 θέσεων εργασίας στην αστυνομία, 2.500 στη δικαιοσύνη και 1.000 στα τελωνεία. Επίσης ακύρωσε την κατάργηση 9.200 θέσεων εργασίας στο στρατό που είχε προγραμματιστεί μεταξύ 2017 και 2019.
Πρόκειται για μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, στοχοποιώντας για πάντα τους αποκλεισμένους των γκέτο και τα κοινωνικά κινήματα, όποιον θεωρηθεί ακόμη και ύποπτος ότι μπορεί να σκεφτεί να απειλήσει την ασφάλεια του αστικού κατεστημένου.
Εξάλλου, η γαλλική αστική τάξη δεν βρίσκεται μόνο σε συνεχή πόλεμο σε Μέση Ανατολή-Αφρική, με τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις των μισθοφόρων της.
Πρώτα απ’ όλα βρίσκεται σε συνεχή ταξικό πόλεμο με κάθε περιθωριοποιημένη κοινωνική ομάδα, με τα Κινήματα Χωρίς Χαρτιά, τους Μετανάστες και του ΡΟΜΑ,  με την νεολαία και τους άνεργους των γκέτο, ενώ επεισόδια όπως αυτά των χιλιάδων απολυμένων εργαζόμενων στην AIR FRANCE  δεν πρέπει να επαναληφθούν ώστε οι ιδιωτικοποιήσεις να συνεχιστούν κανονικά και χωρίς εμπόδια.       

Ο Μεϊμαράκης θέλει πόλεμο και Τσίπρας-Καμμένος ετοιμάζονται.
Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες  ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε:
«Έχουμε πόλεμο, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ. Οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία», είπε επίσης.
Αλήθεια, για αυτό το λόγο βρέθηκαν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις σε 15 χώρες; Αυτό έκαναν στο Κόσσοβο, το Αφγανιστάν, την Σομαλία, το Μάλι, σε αυτό συνέβαλαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και στο Λίβανο, για αυτό συμμετείχαν στην επέμβαση στη Λιβύη;
Μεγαλώνει ο Μεϊμαράκης και Ξεχνά. Ξεχνά τα συμβόλαια που έκλεισαν οι εργολάβοι, οι εφοπλιστές, οι ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες, τα ιδιωτικά νοσοκομεία… Ξεχνά την Πολεμική Διπλωματία, την Ισχυρή Ελλάδα στα Βαλκάνια, τη διεκδίκηση αναβάθμισης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου της άρχουσας τάξης.   
Παράλληλα όμως τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έχουν αρχίσει να διαδίδουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παροχή στρατιωτικών εγκαταστάσεων και διευκολύνσεων που παρέχεται διαρκώς, ανελλιπώς και με συνέπεια από τη Σούδα -κι όχι μόνο.
Επίσης, τονίζεται ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου στη Λάρισα κατά τη διάρκεια της εισβολής των γαλλικών ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου με πρόσχημα την αντιμετώπιση του εμφυλίου έλεγξαν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές –κοιτάσματα   ουρανίου, πετρελαίου κλπ- που εποφθαλμιούσαν οι Κινέζοι ανταγωνιστές τους. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πλέον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Επιτροπής βρίσκεται ο Έλληνας Αντιστράτηγος Κωσταράκος.
Τέλος, μια είδηση που θάφτηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ αφορούσε την τελετή έναρξης της άσκησης «ΤΑΛΩΣ-15», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/11 στην Νέα Σάντα Κιλκίς (έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας). 
H άσκηση διεξάγεται υπό το Ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΔΕΕ, στη Νέα Σάντα) και αφορά στην «επιχειρησιακή αξιολόγηση» του Σχηματισμού Μάχης της ΕΕ «HELBROC». Ο «HELBROC» (ή και «Balkan Battlegroup») αποτελεί ένα από τα λεγόμενα battlegroups της ΕΕ.
Στη σύνθεσή του συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από Ελλάδα (έχει οριστεί «έθνος πλαίσιο» του Σχηματισμού), Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, αλλά και Ουκρανία, ενδεικτικό της θέλησης του ευρωπαϊκού κατεστημένου να στηρίξει στρατιωτικά τις ιμπεριαλιστικές του βλέψεις στην Ανατολική Ευρώπη σε σύγκρουση με την Ρωσία. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, η «ΤΑΛΩΣ-15» αποτελεί «το επιστέγασμα της προετοιμασίας του εν λόγω Σχηματισμού για την έναρξη της περιόδου ετοιμότητας ανάληψης αποστολής για το Α΄ εξάμηνο 2016». 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σχηματισμός είχε τεθεί σε «ετοιμότητα» να αναλάβει «δράση» όπου τον καλέσουν τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και το α' εξάμηνο του 2014. Τονίζουμε ότι η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εμπλέκεται και στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NATO Response Force, NRF) του ΝΑΤΟ. Η NRF είναι το στοιχείο - κλειδί του τελευταίου μετασχηματισμού και της τωρινής δομής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Συγκροτήθηκε ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα «διεθνείς κρίσεις», συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων επιβολής της «ειρήνης» σε εμπόλεμες περιοχές, της αποτροπής μαζικής μετανάστευσης, του εμπορικού αποκλεισμού (embargo) και της υποστήριξης «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων. Σε περίπτωση σοβαρής διεθνούς κρίσης, όπου θα εμπλακεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή θα γίνει με την 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Φίλοι Ακροατές
 Ένας παγκόσμιος κοινωνικός πόλεμος εξελίσσεται, και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα στρατόπεδα που πολεμούν. Η ιμπε­ρια­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα και η βαρ­βα­ρό­τη­τα του ISIS, που δεν αφορά σε καμία περίπτωση όλους τους πιστούς στο Ισλάμ, θρέ­φουν η μία την άλλη. Κυνηγώντας τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων και πολεμική ισχύ, υπηρετούν με διαφορετικό τρόπο το θάνατο, το ρατσισμό και τη συσσώρευση Κεφαλαίου. Απέναντί τους πρέπει να βρεθούν χιλιάδες Κομπανί και Ροζάβες, χιλιάδες απεργίες και πορείες, χιλιάδες αντιπολεμικές-αντικαπιταλιστικές ιδέες και πράξεις.
Να μπλοκαριστεί τώρα η πολεμική μηχανή του κράτους και του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, που πνίγει στο αίμα, σε ξηρά και θάλασσα!!! Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν κάθε συμμετοχή-κάθε προσφορά υπηρεσίας στην νέα ιμπεριαλιστική σταυροφορία. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου