Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Guardian: Απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων σε Αγγλική βάση της Κύπρου (βίντεο)

Ενα συγκλονιστικό βίντεο του Guardian αποκαλύπτει την κακομεταχείριση που υφίστανται σε ναυτική αγγλική βάση της Κύπρου οι 114 συνολικά πρόσφυγες ανάμεσά τους 28 παιδιά, που έφτασαν στο νησί.

Oι πρόσφυγες ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι όμως οι Αγγλοι , προφανώς χωρίς να το γνωρίζουν, ζητούν να απελευθερωθούν από το στρατόπεδο της μίας από τις δύο βάσεις που διατηρούν οι Βρετανοί στο νησί.

«Είμαι 12 χρονών, καθόμαστε εδώ σε τέντες και κρυώνουμε και δεν μας επιτρέπεται να πάμε πουθενά πέρα από τις τέντες, σας παρακαλώ βοηθήστε μας», λέει ένα από τα παιδιά.

Η Κύπρος έχει προσφερθεί να κινήσει τις διαδικασίες ασύλου για τους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι ανήκει στην ευθύνη των Βρετανών. Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, αλλά επέμεινε ότι η μεταχείριση στους πρόσφυγες είναι καλή.

Συνεργαζόμαστε με τις Κυπριακές Αρχές, τόνισαν, και ψάχνουμε για λύση, προσθέτοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να ανοίξει νέος δρόμος μεταναστών από τη Κύπρο.
RAF Akrotiri near Limassol, Cyprus
A child plays outside of a tent at the temporary facility at Dhekelia
http://www.presspublica.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου