Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

H νέα Σταυροφορία ξεκίνησε ενώ δεν στέγνωσε ακόμη το αίμα στο Παρίσι

Με πρόσχημα το ISIS, το ΝΑΤΟ ετοιμάζει νέα επίθεση στη Μέση Ανατολή-Ποια η εμπλοκή του ελληνικού στρατού
Έτρεξαν να ονομάσουν τα δραματικά γεγονότα στο Παρίσι «11 Σεπτεμβρίου της Ευρώπης». Και θυμόμαστε όλοι τι ακολούθησε την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους: «πατριωτικός νόμος»-ευρωτρομονόνος-τρομονόμος, εξαφάνιση δικαιωμάτων στο όνομα της «Ασφάλειας», ενεργοποίηση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ και επίθεση στο Αφγανιστάν. Ενώ οι στρατηγοί των Μπους-Μπλερ ετοίμαζαν τα σχέδια για επίθεση στο Ιράκ προβάλλοντας ψεύτικους λόγους, αλλά πραγματικά επίδικα- την εξαγωγή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού τους, την αρπαγή πηγών ενέργειας και συμβολαίων ανοικοδόμησης, τον επανασχεδιασμό του Χάρτη της Μέσης Ανατολής και την επιβολή της Νέας Τάξης.
2015: Ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και του πολέμου κατά των μεταναστών: ενώ φερέφωνα της εξουσίας και η ακροδεξιά με κραυγές απαιτούσαν την έναρξη των βομβαρδισμών και το κλείσιμο των συνόρων στους μετανάστες, από την Αμερική, ο Μιχάλης Ιγνατίου  έστελνε τρομολάγνα και πολεμοκάπηλη ανταπόκριση, τονίζοντας: «Οι Η.Π.Α είχαν προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι είχε πολύ χαλαρά μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν εισακούστηκαν. Μόνο η Γερμανία λέει ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες των Η.Π.Α. Ο "πατριωτικός νόμος" που ισχύει στις Η.Π.Α μετά την 11η Σεπτεμβρίου, μπορεί να είναι για πολλούς αντιδημοκρατικός είναι όμως αποτελεσματικός»! Αποκαλυπτικός των συγκεκριμένων αυτών στοχεύσεων υπήρξε ο Νικολά Σαρκοζί: «Υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση και, υπό αυτές τις συνθήκες, το καθήκον μου είναι να επισημάνω ότι οδηγούμαστε σε ένα κλίμα πολεμικής σύγκρουσης. Δήλωσα στον Φρανσουά Ολάντ ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε καταλλήλως τις αντιδράσεις μας, να τροποποιήσουμε την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας και να προβούμε σε δραστικές αλλαγές στα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Είμαστε σε πόλεμο, κάποιοι κάνουν πόλεμο εναντίον μας και ο κίνδυνος που μας απειλεί από αυτά τα γεγονότα είναι πραγματικός. Θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας την επικινδυνότητα μιας κατάστασης που υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, όπως γνωρίζουμε». Σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, ο Νικολά Σαρκοζί ζήτησε αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας ότι «ναι μεν δεν υπάρχει άμεση σύνδεση της τραγωδίας με τους πρόσφυγες, όμως, αναπόφευκτα εγείρεται το σχετικό ερώτημα».
Πλέον όμως το ΝΑΤΟ ζεσταίνει τις μηχανές του… «Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας». «Η επίθεση στο Παρίσι προετοιμάστηκε από το εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία». «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο "σπίτι" τους και σε όλες τις περιοχές». Είχε προηγηθεί το κλείσιμο των συνόρων και η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο πλαίσιο αυτό σφοδρούς βομβαρδισμούς στη «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν την Κυριακή αργά το βράδυ γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη.
Την σκυτάλη πήρε ο  Ολλανδός πρωθυπουργός που δήλωσε και αυτός «Είμαστε σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος». Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η διεθνής συμμαχία θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας "ισχυρή και ενωμένη" κατά της τρομοκρατίας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση. Οι επιθέσεις αυτές "δεν αποτελούν μόνον μια επίθεση κατά του Παρισιού", αλλά "μια επίθεση εναντίον όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών αξιών μας", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα Παράλληλα και ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι καταδίκασε "τις αποτρόπαιες" αυτές τρομοκρατικές ενέργειες και σημείωσε ότι συνιστούν "μια επίθεση εναντίον όλης της ανθρωπότητας". Η αμερικανική κοινωνία είναι διχασμένη. Το 54% των Αμερικανών ζητούν από τον Ομπάμα να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ για να χτυπήσει το ISIS, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Ομπάμα για την απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματα του αμερικανικού στρατού από το Ιράκ και οι Δημοκρατικοί κατηγορούν την θητεία Μπους που ξεκίνησε την επέμβαση στο Ιράκ το 2003. Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα θέτει το ζήτημα της «εσωτερικής ασφάλειας» των ΗΠΑ σε πρώτο κάδρο εν όψει των προεδρικών εκλογών το 2016.
Η επίθεση στο Παρίσι άνοιξε το δρόμο της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης και με χερσαίες δυνάμεις για την συνολική διευθέτηση. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές μετά την επίθεση στο Παρίσι η χερσαία επέμβαση των Αμερικανών βρίσκεται προ των πυλών - με την αμέριστη βοήθεια της Ευρώπης- καθώς, όπως σημειώνουν, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον έχοντας ή όχι το πράσινο φως από το ΝΑΤΟ, θα ενισχύσει τον αγώνα της κατά «της υπ' αριθμόν 1 απειλής της Δύσης», των τζιχαντιστών, με έναν και μόνο στόχο: «να διαλύσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο».  Μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς θα προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατιωτών στο συριακό έδαφος. Σε αντίθεση με τις διεθνείς αντιδράσεις που αντιμετώπισε το 2012 το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στην Συρία, τώρα «θα έχει τη συγκατάθεση όχι μόνο της κοινής γνώμης στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία συμφώνησαν να λάβουν "συγκεκριμένα μέτρα" για να εντείνουν τη στρατιωτική συνεργασία τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Ας Κάρτερ και Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Παράλληλα, η Ε.Ε ετοιμάζεται για πόλεμο. Αυτό δείχνει η πραγματοποίηση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Δευτέρας  στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας την Τρίτη.
Ρόλο γεφυροποιού μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ φαίνεται ότι ανέλαβε ο Ν.Σαρκοζί όταν δήλωσε στη σύνοδο κορυφής των G-20 "Είμαστε σε πόλεμο με το ISIS και χρειαζόμαστε την βοήθεια της Ρωσίας για να το εξολοθρεύσουμε"! Όπως επισημαίνει η σχετική αρθρογραφία "οι πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, της οποίας θα προηγηθούν διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μεταξύ της συριακής αντιπολίτευσης και του καθεστώτος, καθώς και μια εκεχειρία", ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Τονίζοντας ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλουν όλες οι χώρες για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας τη σημασία που έχουν οι στρατιωτικές προσπάθειες της Ρωσίας στη Συρία που επικεντρώνονται σε αυτήν την οργάνωση». Αυτοί είναι οι όροι της συμφωνίας.
Ο Μεϊμαράκης θέλει πόλεμο και Τσίπρας-Καμμένος ετοιμάζονται. Σε κήρυξη πολέμου προχώρησε η Αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ.Μεϊμαράκης δήλωσε: «Έχουμε πόλεμο, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ. Οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία»! Αλήθεια, για αυτό το λόγο βρέθηκαν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις σε 15 χώρες; Αυτό έκαναν στο Κόσσοβο, το Αφγανιστάν, την Σομαλία, το Μάλι, σε αυτό συνέβαλαν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και στο Λίβανο, για αυτό συμμετείχαν στην επέμβαση στη Λιβύη; Μεγαλώνει ο Μεϊμαράκης και Ξεχνά. Ξεχνά τα συμβόλαια που έκλεισαν οι εργολάβοι, οι εφοπλιστές, οι ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες, τα ιδιωτικά νοσοκομεία… Ξεχνά την Πολεμική Διπλωματία, την Ισχυρή Ελλάδα στα Βαλκάνια, τη διεκδίκηση αναβάθμισης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου της άρχουσας τάξης.   
Παράλληλα όμως τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έχουν αρχίσει να διαδίδουν ότι «η επίκληση του άρθρου 5 του NATO φυσικά και αφορά κι εμάς, εδώ στην Ελλάδα. Ως χώρα μέλος της Συμμαχίας έχουμε εμπλοκή..  Η παροχή στρατιωτικών εγκαταστάσεων και διευκολύνσεων που παρέχει διαρκώς , ανελλιπώς και με συνέπεια από τη Σούδα -κι όχι μόνο- είναι τεράστια συμμετοχή στις όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις γίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Δεν αποκλείεται να ενισχυθεί η ελληνική συμμετοχή με ναυτική παρουσία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο».
ΩΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Ένας παγκόσμιος κοινωνικός πόλεμος εξελίσσεται, και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα στρατόπεδα που πολεμούν. Η ιμπε­ρια­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα και η βαρ­βα­ρό­τη­τα του ISIS, που δεν αφορά σε καμία περίπτωση όλους τους πιστούς στο Ισλάμ, θρέ­φουν η μία την άλλη. Κυνηγώντας τον έλεγχο των πετρελαιακών αποθεμάτων και πολεμική ισχύ, υπηρετούν με διαφορετικό τρόπο το θάνατο, το ρατσισμό και τη συσσώρευση Κεφαλαίου. Απέναντί τους πρέπει να βρεθούν χιλιάδες Κομπανί και Ροζάβες, χιλιάδες απεργίες και πορείες, χιλιάδες αντιπολεμικές-αντικαπιταλιστικές ιδέες και πράξεις.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ
Μέσα σε κάθε "έθνος" υπάρχουν δύο έθνη: των καταπιεστών και του κόσμου της εργασίας.
Εκφράζουμε τη Διεθνιστική μας Αλληλεγγύη στην άλλη Γαλλία, των εργαζόμενων, των άνεργων, των γκέτο και των μεταναστών και καλούμε σε Κοινή Πάλη. Ο Δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ. Ενάντια στα Μνημόνια. Ενάντια στον πόλεμο της τρομοκρατίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενάντια στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών και τις νέες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Ενάντια στη ΦΡΟΝΤΕΧ και τα Τείχη του Θανάτου. Να μπλοκαριστεί τώρα η πολεμική μηχανή του κράτους και του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, που πνίγει στο αίμα, σε ξηρά και θάλασσα!!!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου