Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η.Π.Α: Δοκιμή του συστήματος βαλλιστικής άμυνας από την αμερικανική Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA)

Στη δοκιμή του συστήματος βαλλιστικής άμυνας προχώρησε η αμερικανική Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA: U.S. Missile Defense Agency) με συμμετοχή των Διοικήσεων Ευρώπης και Ειρηνικού.
 Στήν άσκηση συμμετείχαν το αντιτορπιλικό USS JOHN PAUL JONES (DDG-53) με το συνδυασμό του συστήματος Aegis και του ραντάρ AN/SPY-1 με τους πυραύλους αναχαίτισης SM-3, το σύστημα τερματικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και δυο ισχυρότατα φορητά ραντάρ του αμερικανικού Στρατού, ίσιου τύπου (AN/TPY-2) , τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την απειλή που συνιστούσαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι.
 Η άσκηση έλαβε χώρα στη νήσο Wake και άλλες παρακείμενες περιοχές στον Δυτικό Ειρηνικό με τους στόχους να εκτοξεύονται από C-17 της αμερικανικής Αεροπορίας, να εντοπίζονται, με τα συστήματα που συμμετείχαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους, αυτοματοποιημένα και τέλος να εκτοξεύουν πυραύλους αναχαίτισης.
 Τόσο το THAAD όσο και ο SM-3 ενέπλεξαν τους στόχους και κατόρθωσαν να τους αναχαιτίσουν παρ ότι παρουσιάστηκε μια δυσλειτουργία στην αρχική φάση της πτήσης του βλήματος SM-3 προς τον στόχο, θέμα για το οποίο έχει επιληφθεί ειδική επιτροπή με σκοπό να αποφανθεί για το αίτιο της δυσλειτουργίας.

ΠΗΓΗ:Defencenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου