Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΞΟΔΕΥΕΙ 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ Chinook ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ!

Γονείς σπάστε τα τηλέφωνα του ΓΕΣ και των διοικητών των μονάδων. Αρνηθείτε να Πληρώσετε.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάνε μαζικά στα Φρουραρχεία και να ζητήσουν τα χρήματα για να γυρίσουν πίσω στις μονάδες τους. Ξέρουμε ότι δεν προβλέπεται. Δεν έχουμε όμως να πληρώσουμε τα έξοδα που μας υποβάλλεται.

Το πόσο είναι κοινωνικά ανάλγητη, αδίστακτη στο να ικανοποιήσει τους σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου και πολεμοχαρής, αποδεικνύει ξανά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Για μια ακόμη φορά, οι φαντάροι της Σειράς Νοεμβρίου που ορκίστηκαν, όπως και οι συνάδελφοι προηγούμενων Σειρών Κατάταξης, σπάσανε  τα τηλέφωνα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ρωτώντας με ποιον τρόπο θα επιστρέψουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης αφού οι ίδιοι και οι πάμφτωχες οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα εισιτήρια.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά οι Υπουργοί Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας γνωρίζουν τι κοινωνική καταστροφή προκαλούν οι μνημονιακές τους επιλογές, έχουν πληροφορηθεί από τους συμβούλους τους και τα Επιτελεία σε τι δεινή θέση βρίσκονται οι φαντάροι, αλλά δεν τους νοιάζει.
Παρά τις παραπλανητικές υποσχέσεις τους όταν ήταν αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ότι θα αποκαταστήσουν τις κοινωνικές αδικίες και πιο συγκεκριμένα θα επαναφέρουν τις καταστάσεις επιβίβασης, τα δωρεάν εισιτήρια δηλαδή για τους φαντάρους που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
Δεν έπραξαν τίποτε. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς συνέχισαν την εφαρμογή της χυδαίας απόφασης του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου.
Και το πρόβλημα εντείνεται. Και εμφανίζεται σε κάθε ευκαιρία.
Είτε στις άδειες στην παραμεθόριο, είτε κατά τη διάρκεια των εκλογών –που οι πιο φτωχοί συνάδελφοι παραμένουν στις μονάδες και στα ΚΕΝ, καθώς δεν έχουν τα χρήματα να ταξιδεύσουν – είτε τώρα, στις άδειες ορκωμοσίας, οι συνάδελφοι υποχρεώνονται σε ένα μεγάλο έξοδο που αδυνατούν να καλύψουν.
Είναι πραγματικά εξωφρενικό και αποκαλυπτικό της πραγματικής καταπιεστικής-εκμεταλλευτικής ουσίας του Στρατού –όσο και αν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια επιχειρούν συστηματικά να ωραιοποιήσουν την εικόνα, διασπείροντας τον επικίνδυνο εθνικισμό και μιλιταρισμό τους μέσω των επαναλαμβανόμενων επιδείξεων που θα ζήλευε και η Χούντα των Συνταγματαρχών- αυτό που συμβαίνει με τους φαντάρους:
Ο Στρατός και το σύστημα εξουσίας απαιτεί την διαιώνιση του αστικού θεσμού της υποχρεωτικής στράτευσης και ταυτόχρονα φορτώνει το κόστος αυτής σε φαντάρους και γονείς.
Το πόσο ακραία και ταυτόχρονα επικίνδυνη είναι η κυβερνητική πολιτική αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι οι Τσίπρας-Καμμένος, την ίδια περίοδο  που πετσοκόβουν μισθούς-συντάξεις, δίνουν και πάλι στους Αμερικανούς120 εκατ. ευρώ, πιο συγκεκριμένα στην Boeing, για 10 παμπάλαια Chinook και με απευθείας αναθέσεις 500 εκατ. δολάρια, πάλι στην αμερικανική βιομηχανία του ολέθρου για τον εκσυγχρονισμό των πανάρχαιων αεροσκαφών ORION .
Το λέμε ξεκάθαρα: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδιαφορεί εγκληματικά για φαντάρους και στελέχη. Η κατάσταση στις μονάδες, με την συντήρηση εγκαταστάσεων και μέσων είναι γνωστή. Όλοι γνωρίζουν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε. Αλλά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει ως προτεραιότητα  το Αξιόμαχο, την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ με πραγματικά πυρά, την αγορά όπλων.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Μαζικά Παραπονούμενοι και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Να κάνουν γνωστή την οικονομική τους αδυναμία να ανταπεξέλθουν στην οδυνηρή και άδικη οικονομική επιβάρυνση της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Απαιτούμε ο Στρατός να αναλάβει αποκλειστικά την κάλυψη του κόστους της θητείας.
Γονείς σπάστε τα τηλέφωνα του ΓΕΣ και των διοικητών των μονάδων.
Αρνηθείτε να Πληρώσετε.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάνε μαζικά στα Φρουραρχεία και να ζητήσουν τα χρήματα για να γυρίσουν πίσω στις μονάδες τους. Ξέρουμε ότι δεν προβλέπεται. Δεν έχουμε όμως να πληρώσουμε τα έξοδα που μας υποχρεώνετε να κάνουμε. 
Καλούμε φαντάρους και μόνιμους να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-κάθε υπηρεσία στη νέα ιμπεριαλιστική σταυροφορία.  Αναγκαίο όσο ποτέ ένα σύγχρονο αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, που με το εργατικό διεθνιστικό του περιεχόμενο θα μπορέσει να μπλοκάρει τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τους εξοπλισμούς, απαιτώντας το κλείσιμο των βάσεων και την έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου