Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Αστυνομικοί που σκότωσαν 12χρονο αγόρι δεν διώκονται

cleveland_police_shoot_boy-018921

Καμία κατηγορία για τους αστυνομικούς του Κλίβελαντ που πυροβόλησαν θανάσιμα τον 12χρονο Tamir Rice 
Περιγραφή φωτογραφίας: Αυτές οι εικόνες που τραβήχτηκαν από μια κάμερα επιτήρησης και κυκλοφόρησαν στις 28 Νοεμβρίου 2015 από το εισαγγελικό γραφείο της Cuyahoga County δείχνουν τους αστυνομικούς του Κλίβελαντ να φτάνουν στο Cudell Park, ακολουθώντας τον ήχο ενός όπλου που κρατούσε ένας άνθρωπος. Ο δωδεκάχρονος Tamir Rice πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον αστυνομικό Timothy Loehmann στο πάρκο, στις 22 Νοεμβρίου 2014 (Εισαγγελικό Γραφείο Cuyahoga County μέσω AP. Μετά από έναν, και περισσότερο, χρόνο έρευνας, το δικαστικό συμβούλιο των ενόρκων (σ.σ.: «grand jury»: ένα συμβούλιο, συνήθως αποτελούμενο από μικρό αριθμό ενόρκων, το οποίο επιλέγεται προκειμένου να εξετάσει την εγκυρότητα μιας κατηγορίας, πριν παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος στο ακροατήριο για δίκη) αρνήθηκε να αποδώσει κατηγορίες εναντίον των δυο αστυνομικών που είχαν εμπλακεί το Νοέμβρη του 2014 στον πυροβολισμό κατά του Tamir Rice, ενός δωδεκάχρονου αγοριού που έπαιζε με ένα ψεύτικο όπλο σε ένα πάρκο.

 Ο Rice πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον αστυνομικό Tim Loehmann, έναν νεοσύλλεκτο των αστυνομικών δυνάμεων του Κλίβελαντ. Το δικαστικό συμβούλιο των ενόρκων εξέτασε και έκρινε, επίσης, τις ενέργειες του συνεργάτη του Lohemann, του Frank Garmback. 
«Έχει γίνει σαφές εδώ και μήνες ότι ο εισαγγελέας της Cuyahoga County, ο Timothy McGinty χρησιμοποιούσε και χειραγωγούσε την διαδικασία του συμβουλίου των ενόρκων, προκειμένου να οργανώσει την ψήφο τους κατά του κατηγορητηρίου που θα σχηματιζόταν σε βάρος των δυο αστυνομικών», λένε οι δικηγόροι της οικογένειας Rice. «Παρ’ όλο που το βίντεο δείχνει την αστυνομία να πυροβολεί τον Tamir μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, ο εισαγγελέας McGinty προσέλαβε δήθεν εξειδικευμένους πραγματογνώμονες, προκειμένου να προσπαθήσουν να απαλλάξουν τους αστυνομικούς και να πείσουν το συμβούλιο των ενόρκων ότι η συμπεριφορά τους ήταν λογική και δικαιολογημένη. Είναι ανήκουστο και ιδιαιτέρως ανάρμοστο για έναν εισαγγελέα να προσλαμβάνει «εξειδικευμένους πραγματογνώμονες» προκειμένου να αποπροσανατολίσει την έρευνα του συμβουλίου των ενόρκων προς την κατεύθυνση της απαλλαγής» (σ.σ. εν προκειμένω, των δυο κατηγορουμένων αστυνομικών). 

Με πληροφορίες από την WashingtonPosthttp://kollectnews.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου