Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ευρωπαϊκές εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου στο «Ισλαμικό Κράτος»


Με οπαδούς του «Ισλαμικού Κράτους» που ζουν στη Βρετανία, συνδέουν δημοσιεύματα στον Τύπο τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης στο Παρίσι με όπλα, τον περασμένο μήνα. Με αυτό τον τρόπο, η «αντιτρομοκρατική» υστερία απλώνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπου έτσι κι αλλιώς ισχύουν αυξημένα μέτρα ασφάλειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal», που επικαλείται πηγές από Υπηρεσίες Ασφαλείας, αρκετά πρόσωπα που φέρονται να συνδέονται με τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» και φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του περασμένου μήνα στη γαλλική πρωτεύουσα, ζουν στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία.
Επίσης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού «Der Spiegel», σημειώνει ότι μέλη και υποστηρικτές του «Ισλαμικού Κράτους» χρησιμοποιούν ευρωπαϊκούς παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο για να κάνουν προπαγάνδα και να στρατολογήσουν μαχητές.
Οι πάροχοι αυτοί, σύμφωνα με το περιοδικό, γνωρίζουν τις γεωγραφικές συντεταγμένες των συγκεκριμένων χρηστών, που βρίσκονται κατά βάση στο Χαλέπι και στη Ράκα της Συρίας, αλλά και σε πόλεις του Ιράκ.

Όπως γράφει το περιοδικό, εκατοντάδες πακέτα εξοπλισμού, όπως δορυφορικά πιάτα και μόντεμ, είναι εγκατεστημένα σε αυτές τις περιοχές και συνδέονται με δορυφόρους ευρωπαϊκών εταιρειών που προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως η βρετανική «Avanti Communications» ή η γαλλική «Eutelsat».

Τα προϊόντα και τα πακέτα πρόσβασης στο διαδίκτυο αποκτώνται μέσω ενός δικτύου διανομέων και ο εξοπλισμός παραδίδεται μέσω Τουρκίας, αναφέρει το «Spiegel».
http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου