Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ναυαγοσώστες για Μεσσίνη: «Αυτός είναι ο τραμπούκος»


Μία άλλη οπτική του συμβάντος
Απάντηση στις καταγγελίες που φέρουν ναυαγοσώστες στη Λέσβο να χτυπάνε τον φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Σπύρος Μητριτσάκης, εκ μέρους των ίδιων των εμπλεκόμενων.
Συγκεκριμένα ο κος Μητριτσάκης καταγγέλλει τραμπούκικη συμπεριφορά εκ μέρους του ίδιου του φωτορεπόρτερ σημειώνοντας ότι δεν σεβάστηκε την ιδιωτικότητα γυναικών και τραβούσε φωτογραφίες:
Μιλώντας στο efsyn.gr δηλώνει:
«Οταν η κάμερα σε λάθος χέρια γίνεται όπλο, χειρότερο από αυτό των λαθρεμπόρων και των μαφιόζων. 
Γιατί η κάμερα δεν φαίνεται σαν όπλο...

Άλλη μια άφιξη βάρκας, ανθρώπων κατατρεγμένων και σε μέγιστη δυσκολία στη ζωή τους. Όλα πήγαν καλά και πήγαν στις τέντες που έχουν στήσει οι εθελοντές για να τους φορέσουν στεγνά ρούχα, και να τους δώσουν να φάνε και να πίνουν ένα ζεστό τσάι, κι εμείς τακτοποιούσαμε τις βάρκες μας και μαζεύαμε τα πεταμένα σωσίβια και τα πράγματα τους.

Οι γυναίκες άλλαζαν μαζί με τα παιδιά στην τέντα που έχει στηθεί για αυτές. Οι άντρες βέβαια είναι ξεχωριστά.

Τότε ένας φωτογράφος έβαλε την κάμερα μέσα στην σκηνή των γυναικών και άρχιζε να φωτογραφίζει. Οι Σύριοι αμέσως έβαλαν τις φωνές, προσβεβλημένοι στο μέγιστο.

Ο φωτογράφος τους απάντησε «εδώ δεν είναι Συρία, είναι Ευρώπη και θα κάνω ότι θέλω».

Έλεγε συνεχώς συγκεκριμένες φράσεις και υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που τα άκουγαν: «This is not your fucking country» και «This is Greece and I do what I want». 

Μεσολάβησαν οι εθελοντές που έντυναν τους ανθρώπους αυτούς, να φύγει. Τους αναπάντησε οτι εδώ ειναι Ελλαδα και δεν θα των διώξει κάνεις. Η ένταση όμως είχε μολις ξεκινήσει και ολοι μαζί τον έσπρωχναν και τον έδιωχναν με φωνές. Δεν έφευγε.

Μεσολάβησε ένας ηλικιωμένος σεβάσμιος κύριος από όλους, υπεύθυνος μιας πολύ μεγάλης ομάδας γιατρών, που παρακολούθησε την καταστάση που είχε ξεφύγει ήδη. Σαν μπράβος τον έσπρωξε βρίζοντας και αυτόν.

Εμείς μέχρι τότε ήμασταν ακόμα στις βάρκες μας.

Μπήκαν στη μέση οι ναυαγοσώστες να ηρεμήσουν την κατάσταση και άρχισε να προσβάλει και να βρίζει και αυτούς με απίστευτες βρισιές και χαρακτηρισμούς, ενώ είχε έρθει ήδη στα χέρια με διάφορους.
Έναν ναυαγοσώστη τον έσπρωξε και μπήκα ανάμεσα.

Προσπάθησα να τους χωρίσω και μου χτύπησε τα χέρια λέγοντας μου «μη με ακουμπάς θα σε γαμ.. κι εσένα» δεν έδωσα σημασία. . Προσπαθούσα να τον απομακρύνω 

Για να λήξει το περιστατικό. Ηταν αδύνατον.. Ηταν εκτός εαυτού. Ένα άνθρωπος μαινόμενος εναντίων όλων,να βρίζει και να χυδαιολογεί ασταμάτητα.

Μάθαμε όμως μετά ότι συνεχώς συμπεριφέρεται έτσι. Στο σημείο που έχει βάση τον γνωρίζουν ολοι για την συμπεριφορά του αυτή. Έφτασε στη σημείο να αποκαλεί βλάκες και άχρηστους τους εθελοντές ενώ προπηλάκισε μέχρι και έναν Αφγανό! που πουλάει φαλαφελ στην περιοχή. Εμείς δεν τον γνωρίζαμε τον κύριο πριν,καθώς η βάση μας ειναι πολλά χλμ μακριά. Τον μάθαμε μετα το περιστατικό τραμπουκισμού.

Μας απειλούσε πως θα μας βγάλει στα ΜΜΕ και ότι έχει φωτό για όλα αυτά κλπ κλπ.

Όλα αυτά δεν ξεπλένονται όμως με μια φωτό με μωρό στα χέρια..

Έφτασε στο σημείο να κάνει μήνυση στον υπεύθυνο των γιατρών της μεγαλύτερης οργάνωσης στο νησί. 

Έναν άνθρωπο αξιοσέβαστο 60-70 ετών

Όλοι έχουν άδικο εκτός αυτόν... !!»

2 σχόλια:

  1. Ναυαγοσώστες για ΜεσσΗνη: «Αυτός είναι ο τραμπούκος»
    .............................
    Όλοι έχουν άδικο εκτός αυτών... !!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους ανΤαπάντησε ότι εδώ είναι Ελλάδα και δεν θα τΟν διώξει κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή