Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ουκρανός βουλευτής υμνεί τον Χίτλερ (βίντεο)

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο τον βουλευτή του ριζοσπαστικού κόμματος του Όλεγκ Λιάσκο, ονόματι Αρτιόμ Βίτκο να τραγουδάει «ο Αδόλφος Χίτλερ είναι μαζί μας, ο Αδόλφος Χίτλερ βρίσκεται μαζί με τον καθένα μας«. Πρόκειται για τραγούδι ρώσικου νεοναζιστικού συγκροτήματος αλλά όπως έχουμε ξαναδεί η αγάπη προς τον Χίτλερ ενώνει Ρώσους και Ουκρανούς νεοναζί…

Ο Αρτιόμ Βίτκο υπήρξε διοικητής του εθελοντικού, φασιστικού τάγματος «Λουγκάνσκ-1» και πήρε μέρος στην επονομαζόμενη «Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση στα Ανατολικά», κοινώς στον βρώμικο πόλεμο εναντίον του λαού του Ντονμπάς.
Κατόπιν εξελέγη στην ουκρανική βουλή με τις λίστες του κόμματος του Λιάσκο ενώ σήμερα είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα Αγροτικά Ζητήματα

Το περιστατικό αυτό βγαίνει στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά τη νέα επίδειξη δύναμης απ’ το φασιστικό τάγμα Αζόφ που σταθμεύει στη Μαριούπολη. Εκεί, οι πολεμιστές του Αζόφ μαζί με άλλους Ουκρανούς εθνικιστές, πραγματοποίησαν βραδινή πορεία με δάδες στα πρότυπα των χιτλερικών αντίστοιχων πορειών στη Γερμανία του ’30 εγκαινιάζοντας μνημείο Ουκρανού «εθνικού ήρωα» του 10ου αιώνα που ανεγέρθη χωρίς την έγκριση των τοπικών αρχών ή της τοπικής κοινότητας.. Στις σημαίες που κρατούσαν κυριαρχούσε το σήμα του Αζόφ που δεν είναι τίποτα άλλο από παραλλαγή του σήματος ‘Wolfsangel’ των γερμανικών SS. Το Αζόφ, ένα απ’ τα πιο φασιστικά εθελοντικά τάγματα που πλέον εντάσσεται στις δομές της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς έχει χαρακτηριστεί νεο-ναζιστικό ακόμα κι απ’ το αμερικανικό Κονγκρέσο. Σήμερα αποτελεί κράτος εν κράτει στη Μαριούπολη, της οποίας ο πληθυσμός τρέφει εχθρικά αισθήματα προς το καθεστώς του Κιέβου. Μεθυσμένοι μαχητές του προκαλούν συχνά τον ντόπιο πληθυσμό και φθορές σε περιουσίες. Τέτοιες πορείες έχουν σκοπό την κατατρομοκράτηση του ντόπιου πληθυσμού του Ντονμπάς που βρίσκεται υπό ουκρανική κατοχή.
(για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ)

Ταυτόχρονα σήμερα η ουκρανική Βουλή έδωσε το πράσινο φως για την είσοδο ξένων στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος προκειμένουν να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις. Όλα αυτά ενώ οι βομβαρδισμοί απ’ τον ουκρανικό στρατό σε περιοχές του Λουγκάνσκ, στην Γκορλόβκα και στο Ντονιέτσκ συνεχίζονται. Έτσι γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία.
solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου