Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Οι ΗΠΑ Πατάνε Για τα Καλά Πόδι στην Ευρώπη… Το ΣΧΕΔΙΟ και ο ΣΤΟΧΟΣ

ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ Προωθεί μια «σημαντική» ώθηση στον προϋπολογισμό του για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι αυτό το βήμα θα δώσει μια απάντηση προς τη Ρωσία και θα διαβεβαιώσει τους συμμάχους ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να τους προστατεύσουν.

Το Πεντάγωνο πρόκειται να ενισχύσει τα έξοδα του το 2017 για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν τη χρηματοδότηση του προγράμματος Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Καθησυχασμού (ERI), με στόχο τη διεύρυνση της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη.
o Mike McCord, ελεγκτής του Πενταγώνου, ανακοίνωσε αυτή την ιδέα, προχωρώντας παράλληλα σε μια ομιλία για την ERI, σημειώνοντας ότι αν και ο ακριβής αριθμός είναι ακόμη προς συζήτηση, πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, το προτεινόμενο μέτρο θα χρησιμεύσει κυρίως ως απάντηση στην Ρωσία, εν μέσω της κρίσης της Ουκρανίας, και, δεύτερον, θα «καθησυχάσει» τους συμμάχους των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν ως προς την αφοσίωση της Αμερικής στην ασφάλειά τους.
Ο Brian McKeon, κύριος αναπληρωτής κάτω από το γραμματέα της υπεράσπισης για την πολιτική, ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Κογκρέσου, ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη θα είναι, επίσης, για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ashton Carter υποστήριξε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν την παροχή οπλισμού, όπως τα λέιζερ και τα νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που είναι «σχετικά με τις προκλήσεις της Ρωσίας». Παράλληλα, ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν για επιχειρησιακά σχέδια με στόχο τη Ρωσία.
Το σχέδιο προϋπολογισμού του Πενταγώνου πρόκειται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2017.
Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ επιδεινώθηκαν στον απόηχο της κρίσης της Ουκρανίας. Οι αρχές του Κιέβου μαζί με κάποιες δυτικές χώρες έχουν κατηγορήσει πολλές φορές τη Ρωσία για ανάμιξη στη σύγκρουση στο Donbass, χωρίς ωστόσο την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων. Διεθνείς ομάδες παρακολούθησης δεν έχουν καταχωρήσει επίσης τυχόν παραβιάσεις από τη ρωσική πλευρά στα ουκρανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ακήρυχτου πόλεμου.
Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει πολλές φορές αποδείξει ότι η Ρωσία δεν αποτελεί μέρος της εσωτερικής ουκρανικής σύγκρουσης ή εμπλοκής στη σύγκρουση του Donbass και ενδιαφέρεται για την επίλυση της πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη γειτονική χώρα.http://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου