Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι αγνοούνται σε τούνελ στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου αφότου η Αίγυπτος το πλημμύρισε με θαλασσινό νερό

Οι ομάδες διάσωσης της Πολιτικής Προστασίας της Γάζας, δίνουν μάχη την Τρίτη για να σώσουν τις ζωές 14 Παλαιστινίων που αγνοούνται μέσα σε ένα τούνελ, αφότου αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις το πλημμύρισαν με θαλασσινό νερό.
Ο Μουχάμαντ Αλ Μεϊντάνα, αξιωματούχος της Πολιτικής Προστασίας, είπε στο πρακτορείο Μαάν ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν τις ζωές 7 εργατών, αλλά έχει χαθεί η επαφή με άλλους 14, που τώρα αγνοούνται.
Αρχικές πληροφορίες ότι η Πολιτική Προστασία είχε αποκαταστήσει επαφή με αυτούς τους 14 εργάτες αποδείχτηκαν ανακριβείς.
Τα τούνελ που περνούν κάτω από τα αιγυπτιο-παλαιστινιακά σύνορα χρησιμοποιούνται για να επικοινωνεί η Λωρίδα της Γάζας των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων με τον έξω κόσμο, από τότε που το Ισραήλ επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στον παραθαλάσσιο θύλακα, το 2007, αποκλεισμός που στηρίζεται και από την Αίγυπτο.
Η Αίγυπτος επιδιώκει να καταστρέψει τα τούνελ στο πλαίσιο συνεχιζόμενης εκστρατείας στο βόρειο Σινά εναντίον αντι-καθεστωτικών ανταρτών, για την στήριξη των οποίων κατηγορεί τη Χαμάς, παρόλο που η Χαμάς διαψεύδει έντονα τις κατηγορίες αυτές.
Τα τούνελ είναι διαβόητα για το πόσο επικίνδυνα είναι, και οι εργάτες συχνά σκοτώνονται δουλεύοντας σε αυτά, είτε σε δυστυχήματα (καταρρεύσεις, ηλεκτροπληξίες), είτε από επιθέσεις ισραηλινών ή αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.
Βασική πηγή: Maan
Φωτογραφία από το PIC
Δείτε προηγούμενη σχετική ανάρτηση:
/intifadagr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου