Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

"Εμφύλιο" στην κυβέρνηση για τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί Στράτευσης Γυναικών και Στρατιωτικών Σχολείων

Σχετικά με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων
Κύματα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση η πρόταση του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων...
ανοίγοντας επιπλέον "μέτωπα" για την κυβέρνηση Τσίπρα, όχι μόνο μέσα στην Βουλή, αλλά και στην ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.
 
 
Ο πρωθυπουργός καλείται να διαχειριστεί άλλη μια δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται εκ των έσω, όταν έχει να κάνει σχέση με τη ψήφιση κάποιου μέτρου. Συγκεκριμένα, οι τριγμές ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - στην πλειονότητά τους και υπουργοί - έχουν προκαλέσει τεράστιο πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Οι "σύντροφοι" του Τσίπρα δείχνουν να έχουν στην... "μπούκα του κανονιού" τους ΑΝΕΛ, καθώς ο Πάνος Καμμένος δείχνει μια "συντηρητική μεταστροφή", όπως αναφέρουν κύκλοι αρκετών υπουργικών γραφείων.
 
 
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή πως σε περίπτωση που περάσει ένα τέτοιο μέτρο, δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Ο λόγος είναι πως δεν θέλουν οι νέοι να λάβουν "στρατιωτικοποιημένη παιδεία", διότι στη συνέχεια όλο αυτό θα οδηγήσει την κοινωνία σε "συντηρητικό φάσμα". 
 
 
Απ' ότι φαίνεται ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα θέλει σιγά - σιγά να αποποιηθεί τον ρόλο του "δεκανικιού" και προωθεί τη δική του θεματολογία στην κυβερνητική ατζέντα, η οποία προφανώς δεν συμβαδίζει σε μια ευρωπαϊκή αριστερά.
 
 
Ο Πάνος Καμμένος για άλλη μια φορά βάζει σε "μπελάδες" τον Αλέξη Τσίπρα, όταν δεν έχει περάσει καλά - καλά μια βδομάδα από τη ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, αφήνοντας τους βουλευτές του να κινηθούν αυτόνομα και να μην περάσει μια ενιαία και συγκροτημένη γραμμή πλεύσης, παράλληλη με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
 
Αντίθετος με την πρόταση Καμμένου έχει εμφανιστεί και ο "πνευματικός πατέρας του Τσίπρα", ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει δηλώσει: "Αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών".
 
 http://www.parapolitika.grsi

1 σχόλιο: