Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ!

ΠΑΣΟΚ: "Παραλήρημα Καμμένου η υποχρεωτική στράτευση γυναικών και η ίδρυση στρατιωτικών λυκείων" - Κεντρική ΕικόναΠΑΣΟΚ: "Παραλήρημα Καμμένου η υποχρεωτική στράτευση γυναικών και η ίδρυση στρατιωτικών λυκείων
"Παραλήρημα" χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη φερόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
Όπως συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση, "το νέο παραλήρημα του κ. Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει". 
Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τους οπαδούς του κόμματος των ΑΝΕΛ "ακροδεξιούς, φανατικούς, ομοφοβικούς" και συμπληρώνει: "Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες".
 
Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Συνιστούμε, πάντως, στον κ. Τσίπρα όταν πάει στους Podemos ή στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ. Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι".
 
"Πυρ κατά βούληση" Ποταμιού στον Καμμένο
 
"Πυρ κατά βούληση" Ποταμιού στον Καμμένο - Κεντρική Εικόνα
 
Σφοδρή επίθεση και σκληρή κριτική άσκησε - με ανακοίνωση που εξέδωσε - το Ποτάμι στον Πάνο Καμμένο, αναφορικά με τις αποφάσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ στο υπουργείο Άμυνας.
 
Στο επίκεντρο της επίθεσης κατά μέτωπο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον υπουργό και κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν τόσο η υποχρεωτική θητεία στις γυναίκες, όσο και η δημιουργία στρατιωτικών σχολικών μονάδων.
 
Με χαρακτηρισμούς όπως "επικίνδυνος" και αφήνοντας αιχμές για "πολεμοχαρή" ιδεολογία, το Ποτάμι επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Καμμένο.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
"Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες για τα αστικά σώματα προστασίας, αλλά και Στρατιωτικά Λύκεια στην Ελλάδα είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου. Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος.
 
Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις - τελετές, όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση. Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως Λυκείων Πεζικού Αεροπορίας και Ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου.
 
Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την "πολεμική αρετή". Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει με τη σιωπή του, του αφήνει μεγάλο χώρο στη διαμόρφωση της νέας "κυρίαρχης" ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού.
 
Αυτή η μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθεί από την κοινωνία. Και κυρίως απ΄ όσους αντιλαμβάνονται πλέον ότι από επαγγελματίες της αριστεράς τείνουν να μεταλλαχθούν πλήρως σε επαγγελματίες της εξουσίας. Ακόμη και με τους παιάνες του Καμμένου".
 

 
Ένωση Κεντρώων: "Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του"
 
Αιχμηρός ήταν ο σχολιασμός και από την Ένωση Κεντρώων: "Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του".
 
"Σήκωσε" το γάντι η Χρυσοβελώνη - "Ολοένα και πιο γραφικός ο Θεοδωράκης"
 
"Σήκωσε" το γάντι η Χρυσοβελώνη - Κεντρική Εικόνα
 
"Το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πρότινος έβριζε και κατηγορούσε εκπλήσσει. Τώρα θέλει να τον προστατεύσει από την "κακή" παρέα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ", αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ .
  "Μετά την πολύχρονη καταστροφική διακυβέρνηση της πατρίδος μας τώρα επιδίδεται στο καινούριο σπορ των ανέξοδων συμβουλών. Κυρία Γεννηματά, συνεχίστε παρέα με τον κ. Βενιζέλο, πλέον κανείς δεν σας λαμβάνει υπ’ όψιν", αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη.
Απάντηση και στην ανακοίνωση του Ποταμιού έδωσαν οι ΑΝΕΛ μέσω της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, εξαπολύοντας "πυρά" προς το κόμμα και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
 
Αναλυτικά:
"Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
 
Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν... πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμένα ανιστόρητος και εθελόδουλος".

Και ο Παπαδημούλης λέει όχι σε στράτευση γυναικών και στρατιωτικά λύκεια

Image
Τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση όσων γυναικών θέλουν να δώσουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και την ίδρυση... στρατιωτικών Λυκείων, δεν βρίσκουν απέναντι μόνο κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τον Δημήτρη Παπαδημούλη!
"Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να "ντυθούν στο χακί" γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική", έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο λογαριασμό του στο Twitter! 

1 σχόλιο:

  1. Η κυρία Γεννηματά και το πασοκ καλά θα κάνουν να σιωπήσουν. ¨Οταν ήταν υφυπουργός άμυνας δεν την ενοχλούσε η υποχρεωτική στράτευση(βλέπεται ήταν μόνο για τους άνδρες). Το νομοσχέδιο του Καμμένου είναι ένα βήμα προς την ισότητα των 2(3) φύλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή