Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Νεοναζιστική φιέστα στη Μαριούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ανέγερση του μνημείου έγινε με χρήματα που συγκέντρωσε το νεοναζιστικό τάγμα, χωρίς ωστόσο σχετική έγκριση από τις αρχές της Μαριούπολης, με αποτέλεσμα το άγαλμα να είναι ουσιαστικά αυθαίρετο.
Οι Ουκρανοί νεοναζί του τάγματος «Αζόφ» παρήλασαν με πυρσούς στην πόλη της Μαριούπολης, φέροντας λάβαρα με σύμβολα των SS. Η φιέστα ονομάστηκε «Η παρέλαση των γενναίων» και έλαβε χώρα ανήμερα των εγκαινίων μνημείου του ουκρανού βασιλιά του 10ου αιώνα, Σβιάτοσλαβ A΄ του Κιέβου, ο οποίος πραγματοποίησε επεκτατικούς πολέμους στα Βαλκάνια και δολοφονήθηκε με εντολή του Ιωάννη Τσιμισκή




Το τάγμα «Αζόφ» δημιουργήθηκε το 2014 και πολεμά μαζί με τον τακτικό στρατό του Κιέβου ενάντια στους αντάρτες των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» της ανατολικής Ουκρανίας.


Φασίστες με «βούλα»




Ο ΟΗΕ έχει κατηγορήσει το «Αζόφ» και άλλα αντίστοιχα τάγματα για σειρά παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσάπτοντάς τους από βασανισμούς μέχρι απαγωγές. Τον Ιούλιο το Κογκρέσο των ΗΠΑ αναγνώρισε το τάγμα ως «ανοιχτά νεοναζιστική» και «φασιστική» οργάνωση.
http://www.thepressproject.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου