Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Στέλνουν μετάθεση φαντάρο μονογονιακής οικογένειας, με άνεργη μητέρα και χωρίς εισοδήματα στο Σουφλί!

ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Η καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι ενδεικτική των ακραίων προβλημάτων που προκαλεί ο Στρατός στην κοινωνία, με ιδιαίτερα θύματα τους νέους και τις λαϊκές οικογένειες.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας καταγγέλθηκαν από το οικείο περιβάλλον του στρατευμένου, πρόκειται για ένα 21χρονο παλικάρι που τον Σεπτέμβριο κλήθηκε να υπηρετήσει. Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης έπεσε θύμα της προπαγάνδας για τις Ειδικές Δυνάμεις και εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας, αλλά και της ωραιοποίησης-κοινώς παραμύθιασμα των αρμοδίων αξιωματικών πείστηκε να δηλώσει εθελοντής για τα ΟΥΚ.
Ευτυχώς βρέθηκαν μερικοί φίλοι και συγγενείς να του πουν τι σημαίνει αυτό που έκανε και άλλαξε γνώμη.
Έτσι λοιπόν, όταν παρουσιάστηκε στον Σκαραμαγκά, στα ΟΥΚ, τους δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη και παραιτήθηκε.
Αμ δε… Για 15 μέρες τον ταλαιπωρούσαν και τον υπέβαλαν σε σοβαρά έξοδα, μέχρι να βγει η νέα του μετάθεση.
Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα τραγικά αδιέξοδα που βιώνει η οικογένεια του, καθώς πρόκειται για μονογονιακή οικογένεια, όπου η μητέρα είναι χρόνια άνεργη, χωρίς ουσιαστικά κανένα εισόδημα και φυσικά με μηδενική δήλωση στην εφορία.
Η οικογένεια επομένως αυτή όχι μόνο έπρεπε να στηρίξει ψυχολογικά το φαντάρο, ο οποίος τελικά και παρά τη δήλωση παραίτησης του μετατέθηκε στη Μυτιλήνη, σε μονάδα Αμφίβιων Καταδρομέων, αλλά και οικονομικά, χωρίς βεβαίως να έχει αυτές τις δυνατότητες. 
Ευτυχώς, στην νέα του μονάδα, ο διοικητής έδειξε ανθρωπιά, ενδιαφέρθηκε προσωπικά και συνέβαλε με κάθε τρόπο ώστε να διεκδικήσει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση με επιτυχία.
Ξέρετε όμως που έστειλε η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) και το ΓΕΣ μετάθεση αυτό το παλικάρι;

Στο Σουφλί.

Ναι καλά διαβάσατε.

Το ΓΕΣ έστειλε μετάθεση τον φαντάρο που κατάγετε από την Πτολεμαΐδα, που αντιμετωπίζει αυτά τα κοινωνικά – οικονομικά προβλήματα και επιπλέον έχει να στηρίξει και την άρρωστη μητέρα του, που κατέρρευσε ψυχολογικά μετά τα κακά μαντάτα, στο Σουφλί. 

Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους. 

Δεν είναι δυνατόν οι Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας να δηλώνουν περί δίκαιου συστήματος μεταθέσεων δίνοντας έμφαση στα κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια, και στην πράξη να απαιτούν από μια μάνα άνεργη και με μηδενικά εισοδήματα να καλύπτει τα σοβαρά έξοδα των μετακινήσεων και της θητείας στο Σουφλί. 

Πρέπει επιτέλους να παύσει η υποχρεωτική στράτευση που μεταξύ άλλων είναι μια ακραία μορφή έμμεσης φορολόγησης. Ο Στρατός που μας παίρνει Υποχρεωτικά πρέπει να καλύπτει όλα τα έξοδα της θητείας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Η καλύτερη επιλογή για τέτοιες περιπτώσεις είναι το τρελόχαρτο. Αφού δεν μας σεβάστηκε ο στρατός πουλάμε ιστορίες τρέλας για να μην τους υπηρετήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή