Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ!

Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΕΣ ΤΕΛΛΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΨΟΝΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ 
Μετά τη δημοσίευση του γράμματος για τα ΣΠΕΝ στο ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, το Δίκτυο Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων δέχεται επίθεση με μηνύσεις για τα παράνομα γεγονότα που καταγγέλλονται από τους συναδέλφους φαντάρους.
Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά και να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι..
Τη βδομάδα που μας πέρασε ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός, είχε μια συνεχή και «επιθετική» συμπεριφορά. Με καψόνια και απειλές που σαφώς παραβιάζουν βάναυσα τα δικαιώματα των φαντάρων –για τα οποία τόσες δηλώσεις έχουν γίνει από τον ΑΓΕΣ Τελλίδη και το Υπουργείο Άμυνας. Που σαφώς παραβιάζουν βάναυσα τις σχετικές διαταγές, τους νόμους και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Και όλα αυτά «για να επιβάλλει πειθαρχία» στους συναδέλφους, όπως την εννοεί ο ίδιος.

Βλέπεις πάντα τα μέσα που χρησιμοποιείς έχουν να κάνουν με τον σκοπό που επιδιώκεις,  
Αποκορύφωμα τα όσα είπε στους φαντάρους, ότι «εδώ δεν είναι Αθήνα και αν νομίζετε ότι είστε βύσματα, εγώ είμαι ακόμα μεγαλύτερο», θέλοντας να επιβληθεί στους φαντάρους. 
Όμως τα γεγονότα δεν τελειώνουν εδώ. Την επόμενη μέρα και στην ίδια τακτική, προσπάθησε να «συμμορφώσει» τους φαντάρους για την «άτακτη συμπεριφορά» τους, κάνοντάς τους μεταβολές μέσα στο θάλαμο. Μάλιστα, προειδοποίησε κιόλας ότι θα συνεχίσει τα καψόνια, αν δεν κάτσουν ήσυχοι.
Φυσικά ο ίδιος γνώριζε ότι όλα αυτά είναι παράνομα, ότι δεν διεξάγεται εκπαίδευση στο θάλαμο, ότι οι συνεχόμενες μεταβολές είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράνομα καψόνια, για τα οποία η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν δεσμευτεί ότι θα τα αντιμετωπίσουν.
Μέσα σ’ όλα αυτά και μετά το γράμμα που δημοσιεύτηκε, είχαμε και άλλα περιστατικά σήμερα στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου που «για καλή τους τύχη» και μετά τη κόντρα των φαντάρων δεν πέρασαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φαντάροι που γύρισαν από το 401, ζήτησαν συμπλήρωμα στο φαγητό και ο μάγειρας-υπαξιωματικός αρνήθηκε.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί,  βγάζοντας τους αναφερόμενους.
Ενώ οι φαντάροι που δικαίως παραπονέθηκαν κέρδισαν και οι εντολές πάρθηκαν πίσω!
Όποιος σήμερα παραβιάζει τα δικαιώματα των φαντάρων Πολιτών με Στολή μας βρίσκει απέναντι του.
Οποιαδήποτε επίθεση στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», είναι επίθεση στο κίνημα μέσα και έξω από το στρατό. 
Ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος, ο Διοικητής του ΚΕΜΧ, Κορωνάκης, ο Α/ΓΕΣ Τελλίδης και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι συνένοχοι. Οι όποιες λεκτικές δεσμεύσεις τους πρέπει να γίνουν πράξη. Η αυθαιρεσία και η παραβίαση των δικαιωμάτων μας δεν πρόκειται να περάσει.
Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Δεν κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά στην εκμετάλλευση και καταπίεση των φαντάρων. Όχι μόνο η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης μέσω των απειλών για μηνύσεις από παρανομούντες στρατιωτικούς πέφτει στο κενό, αλλά με την συνεχή, καθημερινή μας αγωνιστική δράση αποδεικνύουμε ότι ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ
Γιατί αποδεικνύεται καθημερινά ότι η στρατευμένη νεολαία μόνο αγωνιστικά μπορεί να υπερασπιστεί και διευρύνει τα δικαιώματα της.    
Δεν θα σταματήσουμε εδώ εξαιτίας των όποιων απειλών, γιατί αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι στο στρατό από την αξιοπρέπεια μέχρι ένα πιάτο φαΐ, από τα ρούχα μέχρι την έξοδο-άδεια, από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και τη διαφύλαξη της υγείας, αλλά και της ίδια της ζωής σου, μόνο με αγώνες μπορούμε να τα κερδίσουμε.
Δεν μας χαρίζεται τίποτα.
Και τα κερδίζουμε συνάδελφοι όταν αγωνιζόμαστε, όταν τους αμφισβητούμε.
Για αυτό μας απειλούν….
Δεν ψαρώνουμε-δεν υποχωρούμε στις απειλές τους, οι φαντάροι πολίτες με στολή, να δώσουν τη μάχη να σταματήσουν αυτά  τα φαινόμενα, για θητεία με δικαιώματα.
Αυτό είναι το ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

4 σχόλια:

  1. Ναι αλλά η θητεία αν δεν ήταν υποχρεωτική δεν θα χρειαζόταν να αγωνιστούμε για δικαιώματα των στρατιωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να αυξηθεί η θητεία στους 12 μήνες το minimum.
    Επίσης εθελοντική κατάταξη για της γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή