Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία παίρνουν οι μαxητές του ISIS

Τζιχαντιστής ομολογεί ότι εκπαιδεύτηκε στην Τουρκία!
Στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε ένα στρατόπεδο κοντά στα Αδανα παίρνουν οι μαχητές του ISIS όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ένας τζιχαντιστής που πιάστηκε αιχμάλωτος και κρατείται στην περιοχή Ροτζάβα στη βόρεια Συρία. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι ενώ στρατολογήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».
Ο μαχητής ανέφερε στον ρώσο δημοσιογράφο ότι ονομάζεται Αμπντέλραχμάν Αμπντελχαντί και παραδέχεται ότι επί δύο μήνες έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση σε ένα στρατόπεδο το οποίο είχε στηθεί σε ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση δυόμισι χιλιομέτρων από τα Αδανα κοντά στο αεροδρόμιο της περιοχής.

Λέει ακόμη ότι πολλοί Σύροι που έφυγαν στην Τουρκία αναζητώντας εργασία, στρατολογήθηκαν από το ISIS και εστάλησαν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Ο Αμπντέλραχμάν Αμπντελχαντί δηλώνει ότι κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης έμεναν σε σκηνές και ότι αυτή δεν είχε να κάνει με θρησκευτικά ζητήματα παρά μόνο με τον χειρισμό όπλων.



Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο του Sputnik έχει ως εξής:



Δημοσιογράφος: Έχετε λάβει στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία;



Αμπντελχαντί: Στρατιωτική Εκπαίδευση στα Άδανα.



Δημ.: Για πόσο καιρό;



Αμπντελχαντί: Για δύο μήνες



Δημ.: Τι είδους εκπαίδευση λάβατε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης και σε ποια περιοχή των Αδάνων βρισκόταν αυτό;



Αμπντελχαντί: Ήμασταν σε ένα χωριό κοντά στο αεροδρόμιο, περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά. Μέναμε σε σκηνές.



Δημ.: Ήταν μόνο για στρατιωτική εκπαίδευση, ή και για ισλαμική, θρησκευτική;



Αμπντελχαντί: Σρρατιωτική εκπαίδευση.



Δημ.: Δεν γινόταν ιδεολογική εκπαίδευση;



Αμπντελχαντί: Όχι ιδεολογική εκπαίδευση. Ηταν μόνο στρατιωτική.



Δημ.: Η ομάδα σας αποτελείτο από 60 εκπαιδευύμενους. Πήγατε στην Τουρκία απλά για να εκπαιδευτείτε ή να ήσασταν εκεί και για εργασία; Πώς μπήκατε στην οργάνωση;



Αμπντελχαντί: Οι Σύροι που έφυγαν από τη Συρία προκειμένου να βρουν δουλειά στην Τουρκία, στρατολογήθηκαν για να ενταχθούν στο ISIS και εστάλησαν στα Αδανα για εκπαίδευση. Μετά τους έφεραν πίσω στη Συρία.



Δημ,.: Συνεπώς πήγαν στην Τουρκία ως μέρος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης;



Αμπντελχαντί: Το στρατόπεδο ήταν στο όνομα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Οι άνθρωποι περνούσαν εκεί έναν μήνα προκειμένου να σταλούν απευθείας στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου