Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Στην Ελλάδα το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” για συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό

Για μια ακόμη φορά οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βάζουν πλάτη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενώ στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης της μερίδας του ελληνικού κεφαλαίου των εργολαβικών-εφοπλιστικών-ενεργειακών συμφερόντων επιχειρείται η αναβάθμιση της συμμετοχής των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους σε Αφρική-Μέση Ανατολή, διεκδικώντας ταυτόχρονα ρόλο χωροφύλακα της Ανατολικής Μεσογείου. Θυμίζουμε την ένταση των στρατιωτικών ασκήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, αλλά και την σημαντική συμβολή του Ελληνικού Στρατού με το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας στη πρόσφατη γαλλική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Στο πλαίσιο αυτό η αρθρογραφία αποκαλύπτει ότι «Αεροναυτική συνεκπαίδευση με το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” θα έχουν την επόμενη εβδομάδα, στις 22 και 23 Ιανουαρίου, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Στα μαλακά ο ρατσιστής πιστολέρο του Ωραιοκάστρου

syntagma-metanastesΟ Στυλιανός Ιωαννίδης, ο οποίος την Παρασκευή 9/1 εξύβρισε και απείλησε, με το πιστόλι προτεταμένο και τις σφαίρες στη θαλάμη, τους εργαζόμενους και τους ενοίκους του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, κρίθηκε στις 14/1 ένοχος για εξύβριση και απειλή. Η καταδίκη αυτή αποτελεί καταρχήν μία ανακούφιση για όλους μας και κυρίως για τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους, καθώς η ατιμωρησία τέτοιων ρατσιστικών επιθέσεων δεν είναι η εξαίρεση, αλλά μάλλον ο κανόνας –και αποτελεί εξάλλου ενθάρρυνση για να συνεχιστούν. 

Νέα καταδίκη της Ελλάδας για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών

Για απάνθρωπη μεταχείριση 14 μεταναστών από το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νιγηρία και την Κίνα καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης που απαγορεύει την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων, καθώς και παραβίαση του δικαιώματος για ταχεία επανεξέταση της νομιμότητας της κράτησης. Η υπόθεση αφορούσε την προσφυγή δεκατεσσάρων υπηκόων από το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νιγηρία και την Κίνα, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Έβρου, χωρίς να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Έρευνα για εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά εδάφη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Έρευνα για εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά εδάφη από το Διεθνές Ποινικό ΔικαστήριοΟι εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ξεκινήσουν προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη από το καλοκαίρι του 2014.
Από την προκαταρκτική εξέταση θα καθοριστεί εάν υπάρχει "βάσιμος λόγος" να ξεκινήσει έρευνα για το θέμα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος προσώπων, είτε από την ισραηλινή είτε από την παλαιστινιακή πλευρά, διευκρίνισε η εισαγγελία.
Την 1η Ιανουαρίου η Παλαιστινιακή Αρχή αναγνώρισε την αρμοδιότητα του ΔΠΔ, αρχής γενομένης από τις 13 Ιουνίου 2014, ημερομηνία κατά την οποία το Ισραήλ ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση συλλήψεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Απόρρητα έγγραφα καίνε Ερντογάν και ΜΙΤ: Eξοπλίζουν την αλ Κάιντα στην Συρία!

Image
Μυστικά επίσημα έγγραφα σχετικά με τα τρία φορτηγά της ΜΙΤ που όλοι, πλην τουρκικής κυβέρνησης, υπέθεταν πως μετάφεραν όπλα στους τζιχαντιστές, διέρρευσαν στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν αυτό που όλοι πίστευαν: Η Τουρκία εξόπλιζε τους τζιχαντιστές. Η Τουρκία δεν παίζει καθαρό παιχνίδι στην Συρία. 

Σύμφωνα με τα έγγραφα τα φορτηγά της ΜΙΤ (Τουρκία: Έβαλαν την MIT να "μαζέψει" τις φιλοτζιχαντιστικές δηλώσεις αξιωματούχων!) μετέφεραν πυραύλους, βλήματα όλμων και πυρομαχικά αντιαεροπορικών πυροβόλων. Το έγγραφο που διέρρευσε και η αυθεντικότητα του οποίου δεν αμφισβητείται, προέρχεται από την Ανώτατη Διοίκηση της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και αναφέρει: “Τα φορτηγά μετέφεραν όπλα και εφόδια στην τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα”. Όμως στην Τουρκία η κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας και του εγγράφου, από τα ΜΜΕ.

ΤΡΟΜΟΥΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Όλη η Ευρώπη με το όπλο... παρά πόδα υπό το φόβο των τζιχαντιστών
Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που άρχισαν χθες στο Βέλγιο ολοκληρώθηκαν "ως προς τους συγκεκριμένους στόχους", δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρεϊντέρς στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele, λίγες ώρες μετά την ευρείας επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας που κατέληξε στον θάνατο δύο υπόπτων για τζιχαντιστική δράση και τη σύλληψη ενός τρίτου. 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ 1 Ή 2 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι μπορούν να φύγουν το Σαββάτο το πρωί και να επιστρέψουν στη μονάδα που υπηρετούν την Τετάρτη το πρωί, μετά τις εκλογές
Τεράστιο πρόβλημα με την εκλογική τους άδεια αντιμετωπίζουν οι φαντάροι της παραμεθορίου.
Ουσιαστικά συχνά τα στελέχη στο Α’ Γραφείο των ακριτικών μονάδων της παραμεθορίου  κοροϊδεύουν και αδικούν τους φαντάρους λέγοντας τους απίστευτα πράγματα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αλλού τους λένε ότι ο υπολογισμός της εκλογικής άδειας γίνεται στη βάση εργάσιμων ημερών μόνο για Αξιωματικούς ενώ οι φαντάροι υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς και είναι υποχρεωμένοι να φύγουν Σαββάτο και να επιστρέφουν Κυριακή βράδυ. Αλλού τους λένε ότι μπορούν να πάρουν μόνο άδεια το Σαββατοκύριακο, γιατί αυτές είναι οι δύο μέρες που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους το ίδιο.

ΓΙΑΤΙ Ο ΥΕΘΑ Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ;

MAΥΡΟ ΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις.
Σε οχτώ (8) δημόσιες παρεμβάσεις του Υπουργού Αμύνης Ν.Δένδια, όπως τουλάχιστον τις παρακολουθήσαμε μέσα από το μιλιταριστικό σαιτ  KRANOS.GR, δεν υπάρχει καμιά αναφορά στους στρατιώτες, καμιά δέσμευση για τον σεβασμό των δικαιωμάτων μας και την επίλυση των τρομερών προβλημάτων που μας προκαλεί η πολιτική του.
Και ας είμαστε εμείς και οι οικογένειες μας που αντιμετωπίζουμε τα μεγαλύτερα αδιέξοδα εξαιτίας της πολιτικής τους, το βραχνά της υποχρεωτικής στράτευσης, την ακραία εργασιακή εκμετάλλευση και την πρωτόγνωρη καταπίεση ως άμισθοι δούλοι των μονάδων, τους τεράστιους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια μας την ζωή, που η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισαν ότι δε μετρά μπροστά στο Αξιόμαχο!!! Που μας φορτώνουν το οικονομικό κόστος της θητείας, φορολογώντας εμάς και τις οικογένειες μας με έμμεσα αλλά αδίστακτα με χιλιάδες ευρώ…

Η γεωπολιτική αξία της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ως ενεργειακός κόμβος

Ο αγωγός ΤΑΡ θέμα συζήτησης ανάμεσα σε Τ. Κουίκ και Ι. ΑλίεφΣτο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με την Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πως τα μελλοντικά ενεργειακά έργα που προορίζονται να κατασκευαστούν σε αυτή μέχρι το 2020 καθιστούν την περιοχή ενεργειακό κόμβο, αναβαθμίζουν την περιοχή και συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.
Στο πρώτο τμήμα του άρθρου θα αναφέρουμε συντόμως τα ενεργειακά έργα και την συμβολή τους στην περιφέρεια αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Επίσης μετά θα αναφερθούμε συγκεκριμένα στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Καβάλας για το πώς αυτές οι περιοχές μπορούν να ωφεληθούν από αυτά τα έργα και τι πρέπει να κάνουν παράλληλα ώστε να επωφεληθούν περισσότερο από τα έργα που είναι προγραμματισμένα να γίνουνε.
Ας εξετάσουμε τα ενεργειακά έργα που είναι προγραμματισμένα να κατασκευαστούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέχρι το 2020 το κάθε ένα ξεχωριστά.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Ο ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ;

Αναβαθμισμένες πρακτικές...

Δεν εξέπληξε το indexanthi.gr η εισβολή του πρώην προέδρου του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Στυλιανού Ιωαννίδη στον προαύλιο χώρο του ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έβγαλε περίστροφο δηλώνοντας «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες». Ξέραμε –και γράφαμε- γι’ αυτόν από τον Ιανουάριο του 2005… Λεπτομέρειες για το περιστατικό μπορείτε να διαβάσετε στα δύο σχετικά ρεπορτάζ του alterthess.gr που ανέδειξε το ζήτημα (εδώ και εδώ), μετά και από καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων. Αντιγράφουμε ένα ενδεικτικό απόσπασμα:

7 Θέσεις για το Λόγο περί Τρομοκρατίας ως Τεχνολογία Εξουσίας

Σε παλιότερη ανάρτησή μας (http://bestimmung.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8.html) η αριστερή και δεξιά οπορτουνίστρια είχε επισημάνει μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Πρόκειται για μια διαρκή κατάσταση εξαίρεσης που γίνεται ο κανόνας, κατά την οποία το αστικοδημοκρατικό σύστημα εξουσίας, λόγω της ''έκτακτης όσο και συνεχούς απειλής της τρομοκρατίας'', θωρακίζεται θεσμικά-κατασταλτικά και εξοπλίζεται με νέους μηχανισμούς ελέγχου/επιτήρησης και ασφάλειας. Η τρομοκρατία, στην κρατική αναπαράστασή της, εμφανίζεται ως μια αποκεντρωμένη, ασαφής, ευκίνητη απειλή. Παραπέμπουμε στο ίδιο το κείμενο της συντρόφισσας και στην ανάλυσή της.

Βασανίζομαι: Η λιτότητα σαν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

εγκλήματα
Αν σας καλούσαν να επιλέξετε εάν θέλετε να κόψουν τη σύνταξη της γιαγιάς σας ή να την βασανίσουν για μερικές ημέρες στα κεντρικά της Αλεξάνδρας, τι θα διαλέγατε; Η απάντηση εξαρτάται προφανώς από τα αισθήματα που τρέφετε για τη γιαγιά και… το ύψος της σύνταξης. Αρκετοί δικηγόροι πάντως υποστηρίζουν ότι από νομικής απόψεως δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η ακραία πολιτική λιτότητας, λένε, δεν είναι πλέον βάσανο. Είναι βασανιστήριο.
Πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο ηλικιωμένοι ομογενείς από την Αλβανία είδαν στα γραμματοκιβώτιά τους μια ειδοποίηση από τον ΟΓΑ που τους ανακοίνωνε ότι η σύνταξή τους θα διακοπεί αναδρομικά από την 1 Ιανουαρίου του 2013 καθώς λάμβαναν σύνταξη και από την Αλβανία. Λογικό θα υποθέσει κάποιος. Το πρόβλημα ήταν ότι η αλβανική σύνταξη έφτανε μετά βίας τα 100 ευρώ ενώ μετά την αφαίρεση της εισφοράς ασθενείας έπεφτε στο μισό.

Κόντρες για τον Αστραχάν (2)


Θα αδικούσαμε τον Μελισσανίδη αν υποστηρίζαμε ότι κοιμόταν. Η αλήθεια είναι ότι ο "τίγρης" αγρυπνούσε. Απλώς, δεν ήθελε να βγει μπροστά, μιας και μόλις είχε αποκτήσει τον ΟΠΑΠ (έτσι, όπως τον είχε αποκτήσει) και η ανοιχτή εκδήλωση της επιθυμίας του να πάρει και τον ΟΔΙΕ θα τον έβαζε στο στόχαστρο, αφού έτσι θα γινόταν ο αυτοκράτορας του τζόγου στην Ελλάδα. Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, οι υπόνοιες πως είχε προβεί σε παρασκηνιακές συμφωνίες για συνεργασία με την κοινοπραξία PMU-Phumelela, είναι βάσιμες.
Έτσι, όταν οι γαλλοαφρικανοί αποχώρησαν από την κούρσα, ο Μελισσανίδης αντέδρασε. Δεν θα επέτρεπε ποτέ στον Κόκκαλη να βάλει πόδι στον επίσημο τζόγο, έναν χώρο που, λόγω ΟΠΑΠ, θεωρεί πώς του ανήκει δικαιωματικά. Μη προλαβαίνοντας τις διαδικασίες (είπαμε ότι η κοινοπραξία αποχώρησε λίγο πριν την λήξη τού διαγωνισμού), προσπάθησε να βγάλει τον διαγωνισμό άγονο. Πώς; Επιστράτευσε το fund Global Family Partners (GFP), στο οποίο συμμετέχει και ο πρίγκηψ Παύλος τής οικογένειας Κοκού (και μη ρωτήσετε ποιος είναι ο Κοκός!), το οποίο έσπευσε να καταθέσει προσφορά ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Κόντρες για τον Αστραχάν (1)



"Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την  Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους € 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών."

«Αίμα τιμή» Ελληνες Ναζί…ΒΙΝΤΕΟ

xrysi-avgi-57011

Αφιερωμένο στη Χρυσή Αυγή και σε όσους σκέπτονται να την ψηφίσουν
Το ντοκιμαντέρ memory of the camps είναι το υλικό που συγκέντρωσαν Βρετανοί κινηματογραφιστές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Αυτό το υλικό επιμελήθηκε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ, ωστόσο η μεταπολεμική πολιτική συγκυρία δεν επέτρεψε την προβολή του. Ενδεχομένως η τρέχουσα πολιτική συγκυρία που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων και από την αναβίωση της γερμανικής ισχύος, ανέσυρε από τα ερμάρια το εν λόγω ντοκιμαντέρ για να υπενθυμίσει τα εγκλήματα των Γερμανών Ναζί. 

Ρωσία: Ανησυχούν τις ΗΠΑ οι στρατηγικές δυνατότητες

Έχει στείλει η Ρωσία μυστικό «δορυφόρο-εκτελεστή» στο διάστημα;Οι στρατηγικές δυνατότητες που αναπτύσσει η Ρωσία στον πυρηνικό και τον διαστημικό τομέα, αλλά και στον κυβερνοχώρο, απασχολούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τη «στρατηγική αποτροπή» (strategic deterrence) που διεξήχθη στο Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council), στην Ουάσιγκτον, ο επικεφαλής της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης (US Strategic Command), ναύαρχος Σέσιλ Χάνεϊ.
Όπως αναφέρθηκε στην ομιλία, η Ρωσία έχει αισίως συμπληρώσει μια δεκαετία επενδύοντας στον τομέα των στρατηγικών δυνάμεων, ενέργειες που δεν απασχολούν τόσο υπό το πρίσμα ενδεχόμενης αντιμετώπισης ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, αλλά υπό το πρίσμα της συγκυρίας, με τις ανησυχίες που δημιουργεί η εφαρμογή της ρωσικής στρατηγικής στο «εγγύς εξωτερικό» (near abroad).

Ατομικά UAV αναζητά το Ισραήλ για τους στρατιώτες Πεζικού…για να δολοφονούν παιδιά στην Παλαιστίνη

Την προμήθεια των αποκαλούμενων ατομικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων για το προσωπικό που στελεχώνει τις υπομονάδες και μονάδες Πεζικού έχει αποφασίσει το Ισραήλ.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφερθεί σε κάθε μαχητή η δυνατότητα τακτικής επίγνωσης «πέρα από τον λόγο» και λήψης πληροφοριών για άμεση τακτική αξιοποίηση. Την παρούσα περίοδο προετοιμάζεται η σχετική αίτηση για πληροφορίες (RFI: Request for Information) η οποία αναμένεται να περιγράφει σύστημα βάρους 1 έως 1,5 κιλών συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων ημέρας ή νύκτας και με αυτονομία 15 λεπτά.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΟΥΡΧΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΠΗΓΑΓΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ

Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Πέθανε ο  Τούρκος απόστρατος ταγματάρχης Αμπντουλλάχ Σοϊλουόγλου, μέλος της  ομάδας που μετέφερε τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν από τη Κένυα, όπου έφθασε στα χέρια των Τουρκων με μη διευκρινισμένο , ακόμα πλήρως , τρόπο στις 16 Φεβρουαρίου του 1999. Ο Οτζαλάν ήταν στην κατοικία του Ελληνα πρέσβη.
 Ο ταγματάρχης Αμπντουλλάχ Σοϊλουόγλου,είχε πει την γνωστή φράση ''Αμπντουλλάχ Οτζαλάν… Καλώς ήρθες στην πατρίδα!'' και η οποία , όπως επισημάνθηκε από την τουρκική κρατική τηλεόραση, ακούστηκε στο βίντεο που είχε τραβηχτεί μέσα στο αεροσκάφος κατά την μεταφορά του Κουρδου ηγέτη Οτζαλαν από την Κένυα στην  Τουρκία και ότι έμεινε στις μνήμες όλων.