Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ενας «τρομοκράτης» του πληκτρολογίου

Ο φόνος του Οσάμα ήταν προαποφασισμένος αφού καμία από τις δύο πλευρές, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν, δεν ήθελαν να «μιλήσει»

Ολοι οι άνθρωποι έχουν τα πρότυπά τους. Ενα από τα δικά μου είναι ο Σίμουρ Χερς. Πριν γεννηθώ, το 1968, ο Χερς αποκάλυψε τη σφαγή του Μάι Λάι, γκρεμίζοντας την «ανθρωπιστική» ρητορική του πολέμου στο Βιετνάμ. Λίγα χρόνια αργότερα συμμετείχε στο «ξεμπρόστιασμα» του Γουότεργκεϊτ, που οδήγησε στην παραίτηση Νίξον.

Στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή: Συγκλονιστικό ρεπορτάζ Έλληνα φωτογράφου για τους μετανάστες στα σύνορα

Ο Γιάννης Μπεχράκης κατέγραψε με τον φακό του τις προσπάθειες δεκάδων ανθρώπων να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και να βρεθούν στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης

Mediterranean migrants are not slaves – do not pervert history to justify military action Julia O’Connell Davidson

‘This elision allows EU leaders to justify military force as a “tough ch
EU leaders this week announced that their response to the staggering loss of life among migrants crossing the Mediterranean in unseaworthy vessels would be military action. They aim to employ deadly force to smash the so-called “networks” that operate out of Libya to orchestrate the perilous sea crossings.
There will be “collateral damage”, they acknowledge: adults and children boarding or on the vessels under attack will be killed. But this does not deter them.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ 7 ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Γι’ αυτό έγινε τσίρκο η εθνική Βραζιλίας…Γι’ αυτό έγινε τσίρκο η εθνική Βραζιλίας…
Εφημερίδα στη Βραζιλία έβγαλε στη φόρα έγγραφο-φωτιά που αποδεικνύει πως το φιάσκο της «σελεσάο» στο πρόσφατο Μουντιάλ μόνο τυχαίο δεν ήταν και δείχνει τη σαπίλα που επικρατεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. 
Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο η αυθεντικότητα του οποίου δε έχει ακόμη αμφισβητηθεί, έβγαλε στη δημοσιότητα η εφημερίδα του Σάο Πάολο «Estadao». Εφόσον αποδειχθεί αληθινό, έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το σύγχρονο ποδόσφαιρο, αφού δείχνει ότι ο βαθμός διαφθοράς είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που πιστεύουμε και δεν εξαντλείται σε στημένους διαιτητές, «πιασμένους» παίκτες και χειραγωγημένα παιχνίδια. 

Μεγάλη εξόρμηση στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Αυλώνα-Θήβας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξόρμησε στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Αυτή τη φορά σε Αυλώνα και Θήβα είχαμε την ευκαιρία να "γνωριστούμε" με χιλιάδες συγγενικά πρόσωπα νεοσύλλεκτων φαντάρων  που κατατάχθηκαν σε Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό.
Τα συμπεράσματα πολλά και κρίσιμα.
Καταρχήν για το ίδιο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που είναι αναγνωρίσιμο από την κοινωνία και εξαιτίας της καθημερινής πολύχρονης προσπάθειας του αποτελεί την σταθερή αναφορά του φαντάρου που με αξιοπρέπεια και συλλογικό τρόπο υπερασπίζει τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Είναι μια ιστορία που πλέον περνά από τον πατέρα στο γιο...

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν ενάντια στην Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

Huge crowds joined a major anti-government rally in Skopje, demanding the resignation of Prime Minister Nikola Gruevski amid a political crisis sparked by a mass surveillance scandal.
Sinisa Jakov Marusic
 
BIRN
 Skopje
People carried placards calling for Gruevski to step down, while some waved Macedonian and Albanian flags. | Photo by Robert Atanasovski
Up to 40,000 people gathered in front of the government building in Skopje on Sunday at a major rally against Gruevski's administration, which they accuse of widespread corruption, undemocratic practices and large-scale illegal surveillance.

Το Μαράσλειο «ανοίγει» για να χτιστεί ένα σχολείο στο Κομπάνι


«Το σχολείο της ελευθερίας των λαών»
Το Περιοδικό 
Η μαχόμενη εκπαίδευση ήταν πάντα στο πλάι όσων “άναβαν φωτιές” για να διώξουν το σκοτάδι του φασισμού, της βίας και των πολέμων. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει δείξει αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών για γη και ελευθερία και το κάνει για μια φορά ακόμα.
Συμβάλλοντας με διεθνιστική αλληλεγγύη στο ξαναχτίσιμο της πόλης Κομπάνι, μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια για να δουν τα παιδιά από το Κομπάνι να χτίζεται στον τόπο τους ένα σχολείο, το σχολείο της ελευθερίας των λαών!

Μια Αμυγδαλέζα για τους Ποντίους


Ο προσφυγικός καταυλισμός Μακρονήσου (τέλη 1922-αρχές 1923) | 
NATIONAL GEOGRAPHIC
Χιλιάδες Πόντιοι βρήκαν τον θάνατο τη δεκαετία του 1920 στα «λοιμοκαθαρτήρια» και τα ξερονήσια της Ελλάδας. Επισήμως προσμετρώνται στα θύματα της «γενοκτονίας» που η πολιτεία θα γιορτάσει, όπως κάθε χρόνο, την ερχόμενη Τρίτη. Στην πραγματικότητα, θύτης τους υπήρξε ο ελληνικός ρατσισμός – και η Μακρόνησος του 1922, η πρώτη Αμυγδαλέζα.

Νέα βάση ΝΑΤΟ στο ΝΑ Αιγαίο!

Πολιτική «βόμβα» έριξε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος! Μιλώντας προχθές στο συνέδριο του αγγλικού περιοδικού Εκόνομιστ στην Αθήνα, ανακοίνωσε ότι όταν θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ σε τέσσερεις μέρες, στις 21 Μαΐου, θα προτείνει στους Αμερικανούς να φτιάξει το… ΝΑΤΟ νέα μεγάλη αεροπορική βάση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο! 

Κόκα Τιμή Χρυσή Αυγή

Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Έθνος, 17/05/2015)
ΧΡΗΣΤΕΣ ναρκωτικών ουσιών αποδεικνύεται πως είναι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων του ναζιστικού μορφώματος, τη στιγμή που τα στελέχη της Xρυσής Αυγής εκφωνούν δημοσίως πύρινους λόγουs κατά των ναρκωτικών. Κραυγαλέο παράδειγμα είναι η ερώτηση που κατάθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο Χρήστος Παππάς, η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ΧΑ με τίτλο «χασισο-φεστιβάλ του Σύριζα».

Κάλεσμα Αγώνα στους νεοσυλλέκτους της σειράς Μαρτίου 2015 Συνάδελφοι, ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ

Στον Στρατό έχουμε δικαιώματα αρκεί να τα διεκδικήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά. Αφήστε το βύσμα και το ατομικό βόλεμα στην άκρη και αγωνιστείτε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε στιγμή στο πλευρό των φαντάρων. Η δημοσίευση των καταγγελιών είναι δύναμη των φαντάρων καθώς το ΓΕΣ σε ελάχιστο χρόνο ελέγχει την κατάσταση στις μονάδες! Συλλογικά αξίζει και μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα.
Πρόταση Δέκα Σημείων για την ανάπτυξη αγώνων Μέσα στον Στρατό
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στη στρατευμένη νεολαία, σε κάθε νέο που θέλει να αντιμετωπίσει τη θητεία με όρους αξιοπρέπειας και συλλογικού αγώνα.

Γράμμα από ένα φαντάρο: Η καρδιά του ρατσισμού χτυπάει στο Καστελόριζο

Η επιστολή του συναδέλφου φαντάρου που υπηρετεί στο Καστελόριζο είναι συγκλονιστική και σοκαριστική.
Ουσιαστικά φέρνει στο προσκήνιο την "άγνωστη" συμμετοχή του Στρατού στον πόλεμο κατά των μεταναστών, που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με την καθεστωτική προπαγάνδα του "ανθρωπιστικού έργου" των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς παρουσιάζονται μαζί με το Λιμενικό να σώζουν μετανάστες... Αποκρύπτοντας βεβαίως τις δολοφονίες μεταναστών στις παράνομες επαναπροωθήσεις, όπως έκαναν στο Φαρμακονήσι...
Πρόκειται για μια αισχρή ιστορία που άρχισε τη δεκαετία του 90' στα ελληνοαλβανικά σύνορα με βασανιστήρια, ληστείες, τραυματισμούς μεταναστών κοκ, συνεχίστηκε έκτοτε στα ναρκοπέδια του Έβρου και στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Εκανε ράβδους χρυσού τις μίζες που πήρε από τα εξοπλιστικά !

Σκηνές βγαλμένες από ταινία Τζέιμς Μπόντ περιγράφει στην απολογία του ο προφυλακισμένος απόστρατος και στέλεχος του υπουργείου Άμυνας επί Ζορμπά, Παναγιώτης Κατσής.

Η απολογία του 53χρονου που αποκαλύπτει «Το Βήμα», είναι ενδεικτική του πώς διακινούνταν οι μίζες σε βάρος της χώρας μας αλλά και πώς διαπραγματεύονταν οι έμποροι όπλων ζητώντας μεγαλύτερα ποσοστά για «ευαίσθητες πληρωμές», μίζες δηλαδή, σε πολιτικούς και αξιωματούχους!

Οι ελληνικές αρχές σημαδεύουν τα χέρια Σύριων προσφύγων στην Κρήτη με αριθμούς καταγραφής

Screen Shot 2015-05-16 at 11.39.43 PM
Τη νύχτα της 12ης Μαΐου 2015 το σκάφος “Sula”που μετέφερε 192 πρόσφυγες κινδύνευσε να ναυαγήσει κοντά στην Παλαιοχώρα της Κρήτης. Οι επιβαίνοντες, κυρίως Σύριοι, διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ένα κλειστό γυμναστήριο. Σύμφωνα με μαρτυρίες των προσφύγων οι αστυνομικές αρχές σημάδεψαν τα χέρια τους με αριθμούς καταγραφής την ώρα που κοιμούνταν. Εκπρόσωποι τοπικών ΜΚΟ εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο αποτελεί συνήθη πρακτική μετά από μαζικές αφίξεις προσφύγων στο νησί. 

η φιλάνθρωπη Ε.Ε. φτιάχνει Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών στον Νίγηρα!


Κέντρα υποδοχής μεταναστών πρόκειται να ανοίξουν στον Νίγηρα, μια χώρα που αποτελεί σημαντικό ενδιάμεσο σταθμό για χιλιάδες Αφρικανούς που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, ώστε «να μεταπείθονται και να τους προσφέρονται εναλλακτικές λύσεις στις πατρίδες τους», ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στη Νιαμέι. 

Οι μετανάστες μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης Οδύσσεια

Αν και δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που εκατοντάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ακτές της Ιταλίας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ήδη στρέψει τους προβολείς τους μακριά από τη Σικελία, το νότιο τμήμα της Ιταλίας και κύρια πύλη εισόδου προς την Ευρώπη. Επιμέλεια: Μικαέλα Κόλλια.

80 εργατικά ατυχήματα την ώρα στην Τουρκία

Image
Ένας χρόνος πέρασε από το θανατηφόρο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο Σομα που στοίχισε τη ζωή σε 301 εργάτες και η κυβέρνηση της Τουρκίας απαγόρευσε την ζωντανή αναμετάδοση της τελετής μνήμης της πρώτης επετείου από το δυστύχημα.

Ο Ερντάλ Σαγλάμ της εφημερίδας Hurriyet καταγγέλλει ότι κάθε ώρα συμβαίνουν 80 εργατικά ατυχήματα στην Τουρκία ενώ 706,000 εργάτες τραυματίζονται ετησίως. Απ’ αυτούς μόνο ο ένας στους δέκα έχει κοινωνική ασφάλιση. Τα τελευταία 13 χρόνια, 14,000 εργάτες έχουν σκοτωθεί εν ώρα εργασίας, κάτι που καταδεικνύει την αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας εργασίας.

Καρατομεί 1000 στρατιωτικούς το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία

Image
Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στους 1.000 ανέρχονται οι Τούρκοι στρατιωτικοί που αναμένεται να απομακρυνθούν από το στράτευμα εξαιτίας δεσμών τους με την λεγόμενη ''παράλληλη δομή'', το ισλαμιστικό κίνημα δηλαδή του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν,με τον οποίο ο -ισλαμοσυντηρητικός- Πρόεδρος Ερντογάν και το κόμμα που ίδρυσε (ΑΚΡ), βρίσκεται σε άγρια κόντρα, αφού έσπασαν τις πολύχρονες σχέσεις τους για λόγους που σχετίζονται με το μοίρασμα ισχύος.

Πάμε κατά διαόλου ολοταχώς


Τι να σχολιάσεις στην φωτογραφία που βλέπουμε: Είναι στην κυριολεξία αυτό που λέει η ρήση «Μια εικόνα χίλιες λέξεις».  Μια εικόνα θλιβερή, σημείο κι αυτό της εποχής μας.
Το να παρακολουθείς δεκάδες μαθήτριες/ες να πέφτουν στα τέσσερα ζητώντας «ευλογία» από τους ρασοφόρους για να γράψουν καλά στις εξετάσεις θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε στο Ιράν ή στην Σαουδική Αραβία. Στην Ελλάδα όμως;
Πιθανόν να ισχυριστεί κάποιος ότι εδώ έχουμε μια ελάχιστη μερίδα της μαθητιώσας νεολαίας. 

οι Δολοφόνοι Ισραηλινοί ρίχνουν χημικά σε 4χρονα μωρά και συνεχίζουν τους εποικισμούς!

Λίγες μέρες πριν στο χωριό του Kafr Qaddum κοντά Ναμπλούς, εκδηλώνεται διαμαρτυρία κατά την παράνομη εγκατάσταση εποίκων. 

Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!

https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/
2013-09-26-ΕΘΝΟΣ-ΣΕΛ-01 - Χρυσή Αυγή Μάθημα μίσους στα σχολεία - 1103718
Οπωσδήποτε, κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην … φιλαλήθεια και στην ειλικρίνεια της ναζιστικής συμμορίας. Οποτε ανοίγουν το στόμα τους, ακούμε ψέματα, συκοφαντίες, παραπλανητικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις. Αυτή η συγκεκριμένη πτυχή, όμως, οι ανήλικοι εντός των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας και η στρατολόγηση ανηλίκων, και το τι ακριβώς γινόταν μέσα στα γραφεία τους με τους ανήλικους, είναι κάτι πολύ σοβαρό, και πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα, μαζί με το άλλο μεγάλο θέμα, τον παράνομο κρυμμένο βαρύ οπλισμό.

Την περασμένη Πέμπτη, 26/09/2013, το «Εθνος» κυκλοφόρησε με το εξής πρωτοσέλιδο:

Η λιτότητα στοίχισε έναν παγκόσμιο πόλεμο στην Ελλάδα

German_soldiers_in_a_railroad_car_on_the_way_to_the_front_during_early_World_War_I,_taken_in_1914._Taken_from_greatwar.nl_siteΌσο καταστροφικές ήταν οι συνέπειες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου για τη Γερμανία ήταν η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, αναφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
Συγκεκριμένα η πτώση του ΑΕΠ κατά 25% είχε παρατηρηθεί στη Γερμανία μετά την ήττα στον πόλεμο και τις ταπεινωτικές (και οικονομικά παράλογες) απαιτήσεις των νικητών.

Why the United States doesn't give a fig for Saudi Arabia's abuse of human rights

Amnesty International decried what it labeled as a 'macabre spike' in state-sponsored executions, as Saudi Arabia by May 2015 had beheaded over 80 people, more than in the whole of 2014.

Οι Αμερικανοί σερίφηδες κάνουν ότι γουστάρουν και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος λέει YES MEN!

Image
Επιχειρήσεις σε άλλες χώρες χωρίς αυθαίρετα και χωρίς καμιά ενημέρωση-έγκριση με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας
Χερσαία επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία κατά του ISIS και το ραντεβού Καμμένου στο Πεντάγωνο

Οι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική στην αντιμετώπιση του ISIS . Η επιχείρηση Ειδικών Δυνάμεων που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ηγετικού στελέχους της ISIS Αμπού Σαγιάφ, δείχνει ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να “πατήσει” στην περιοχή δράσης του ISIS με χερσαίες δυνάμεις. Είναι ενδεικτικό ότι στο Πεντάγωνο επικρατεί αναβρασμός που επηρέασε μέχρι και το ραντεβού του αμερικανού υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο . Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας έχει ακυρώσει όλα του τα ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα ,αλλά η συνάντηση με τον Καμμένο φαίνεται ότι θα γίνει κανονικά.