Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Γερμανού ακαδημαϊκού από το SPD λόγω Ελλάδας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανοιχτή επιστολή παραίτησης από το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) του Yascha Mounk, λέκτορα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και από 13 ετών μέλους του SPD, λόγω της στάσης του ηγέτη του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην ελληνική κρίση χρέους. Η επιστολή που φιλοξενεί η «Κ» δημοσιεύτηκε επίσης στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Zeit και στο αμερικανικό The Nation:
Αγαπητέ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Καλύτερα να δουλεύεις στις χωματερές. Εκεί τουλάχιστον δεν μυρίζει τόσο άσχημα όσο στον ΑΝΤ1

Καλύτερα να δουλεύεις στις χωματερές. Εκεί τουλάχιστον δεν μυρίζει τόσο άσχημα όσο στον ΑΝΤ1

Η Υποχρεωτική Στράτευση είναι καταναγκαστική εργασία σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης: Πως βλέπουν οι γονείς σήμερα τον Ελληνικό Στρατό!

Πρόσφατα, είχαμε δημοσιοποιήσει τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτών για την χρησιμοποίηση στρατιωτών ως δωρεάν εργατικό δυναμικό στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Η σημερινή μας παρέμβαση δίνει λόγο σε ένα γονιό, μια μητέρα που αισθάνθηκε την ανάγκη να σχολιάσεις τη μετατροπή των Φαντάρων σε ορτινάτζες του Ελληνικού Στρατού το έτος 2015. Διαβάζουμε στο σύντομο και μεστό κείμενο της:
«Ως μάνα και ως πολίτης αυτού του κράτους, ντρέπομαι!!
Και όχι βέβαια από την σκοπιά της γνωστής περιγραφής της ''ελληνίδας μανούλας''!!
Αυτό που με συνθλίβει, δεν είναι μήπως και κουραστούν τα βλαστάρια μου!!
Όχι!! Όλη η Ελλάδα είναι στον στόχο της εξόντωσης.
Για τα στρατευμένα παιδιά είναι θλιβερό να εκμεταλλεύονται το υποχρεωτικό της θητείας!
Πλησιάζει κατά πολύ την καταναγκαστική εργασία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών!
Καλύτερο θα είναι να μη γράψω άλλα.

Γιατι πέφτουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη;


ImageΗ Ρωσικη Πολεμική Αεροπορία, τον τελευταίο μηνα, εχει πληγεί απο μια σειρά συντριβών μαχητικών αεροσκαφών, κατι που αναδεικνύει τα δεινά στον τομέα συντήρησης και εκσυγχρονισμού της χώρας.
Από τις 4 Ιουνίου, υπήρξαν πέντε μεγάλες συντριβές στην Πολεμική Αεροπορία, όπως αναφέρει το USNI News. Στις 4 Ιουνίου, έπεσαν ενα MiG-29 και ενα Su-34. Το SU-34 είναι ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας, και εισήχθη επίσημα στην υπηρεσία τον Μάρτιο του 2014.
Αυτά τα περιστατικά ακολούθησε η συντριβή ενός βομβαρδιστικού Tu-95του οποίου ο κινητήρας τυλίχθηκε στις φλόγες στις 8 Ιουνίου, ένα άλλο MiG-29 συνετρίβη στις 3 Ιουλίου, και ενα Su-24, στις 6 Ιουλίου, και οι δυο πιλότοι σκοτώθηκαν

"Καταραμένος" Ιούλης ...

Της Αλέκας Ζορμπαλά
15 Ιουλίου 1965 το λαομίσητο Παλάτι ανατρέπει πραξικοπηματικά την εκλεγμένη κυβέρνηση.
15 Ιουλίου 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα ανατρέπει πραξικοπηματικά την εντολή για ρήξη, που δύο φορές έχει πάρει.
"Καταραμένος" Ιούλης..
Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι διαφωνούντες βουλευτές του για να περισώσουν και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας, που τους απέμειναν (άλλωστε δεν έχει και τόση σημασία)
Ξέρω μόνο, ότι απόψε οι δρόμοι μας καλούν όλες και όλους, αριστερούς, κομμουνιστές, αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, ελεύθερους ανθρώπους.

Ιράν: Τι σημαίνει η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα;


Image«Η κυβέρνηση Ομπάμα διακρίνεται, φοβάμαι, από μια αφέλεια. Η συμφωνία που υπεγράφη με το Ιράν αφορά μόνο το πυρηνικό του πρόγραμμα. Τα άλλα ζητήματα - τα ανθρώπινα δικαιώματα, η στήριξη προς την τρομοκρατία ή προς καθεστώτα όπως εκείνο του Ασαντ - παραμένουν στο τραπέζι και θα συνεχίσουν να βαραίνουν στις σχέσεις ανάμεσα στην ισλαμική Δημοκρατία τη Δύση. Δεν αποκλείεται μάλιστα το καθεστώς της Τεχεράνης και ο αγιατολάχ Χαμενεϊ να σκληρύνουν τη στάση τους ώστε να μη δώσουν την εντύπωση ότι υπαναχώρησαν από τις επαναστατικές τους φιλοδοξίες. Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα δεν σημαίνει λοιπόν ότι το Ιράν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη ένας εύκολος και αξιόπιστος εταίρος».

Ιράν: Γαλλία - Γερμανία έτοιμες να επενδύσουν στην ιρανική αγορά


ImageΜία ημέρα μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις, προάγγελο της εξόδου της Τεχεράνης από τη διεθνή απομόνωση, Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην κούρσα των επενδύσεων προς την μεγάλη και πολλά υποσχόμενη ιρανική αγορά.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει την πρόθεση να επισκεφθεί σύντομα το Ιράν έπειτα από πρόσκληση του ιρανού ομολόγου του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ετοιμάζεται να πετάξει για την Τεχεράνη την Κυριακή, σύμφωνα με πηγές της γερμανικής βιομηχανίας και της κυβέρνησης.

Η Ισπανία… ανέκαμψε! Ο λαός κοιμάται στους δρόμους

Η Ισπανία… ανέκαμψε! Ο λαός κοιμάται στους δρόμους
Η φωτογραφία γίνεται viral στο Twitter την Πέμπτη και από εκεί την αναδημοσιεύουμε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις για το κατά πόσο η Ισπανία του υποτακτικού του Βερολίνου, Ραχόι, βγήκε από την κρίση, όπως μας λένε…
Ιδού το ισπανικό success story! Άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, άστεγοι αναζητούν προστασία να κοιμηθούν στους υπόγειους αυτοκινητοδρόμους.
Αυτό είναι το μέλλον που ονειρεύονται και για εμάς οι Βρυξέλλες, αυτό είναι το μέλλον μας εάν «πειθαρχήσουμε» στους παρανοϊκούς νεοφιλελεύθερους του Βερολίνου.http://www.tribune.gr/

«Δεν είναι όλοι βουλευτές, αλλά όλοι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής»

Αναταραχή επικράτησε στην αίθουσα, με τους συνηγόρους της υπεράσπισης να ζητάνε άρον άρον διακοπή της δίκης για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
(Κείμενο: Μαρία Δήμα, Αντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 15/07/2015)
Επεισοδιακή αλλά και άκρως ενδεικτική ήταν η χθεσινή 11η συνεδρίαση του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής.
Αν και μέχρι σήμερα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης δεν ήταν μέλη του κόμματος και δεν δρούσαν κάτω από τις εντολές του αρχηγού, διαψεύστηκε χθες στη διάρκεια τοποθέτησης του συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΝΑ Ο ΝΕΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ....Δραγασάκης: Ευχαριστώ δημόσια τον Ομπάμα, χωρίς την επιμονή του δεν θα είχαμε πετύχει

«H συμφωνία ακόμη δεν είναι βέβαιη, υπάρχουν δυνάμεις που τη βλέπουν ως ήττα τους, ακόμη και αν δεν είναι η συμφωνία που θα θέλαμε», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι εκείνο το οποίο επιχειρούσαμε κι επιχειρούμε είναι η αλλαγή υποδείγματος σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται, δεν σταματά», τόνισε.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΠΟΤΑΜΙ!

Ηράκλειο: Αυτοκτόνησε πατέρας τριών παιδιών

Ένας πατέρας τριών παιδιών αυτοκτόνησε νωρίς σήμερα το απόγευμα στην Αλικαρνασσό. Ο 50χρονος, που κατά τις πληροφορίες αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αυτοκτόνησε με όπλο.

H KAΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΝΑ΄ΝΑΙ ΚΑΛΑ...Αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ ο Γιάγκος Ραυτόπουλος – Τα έχωσε για τα καλά στον Πάνο Καμμένο !


«Αποτελείς ΝΤΡΟΠΗ για την Αχαΐα και απέδειξες πως πολιτικά είσαι κοντύτερος από το ανάστημα σου «, ανάφερε με δημοσίευση του ο Γιάγκος Ραυτόπουλος για τον Πάνο Καμμένο , γνωστοποιώντας παράλληλα την αποχώρηση του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες 
Διαβάστε την ανακοίνωση που ανάρτησε στο facebook :
Φίλε Πάνο ,
όντας ιδρυτικό μέλος των Αν.Ελ, τέως αναπληρωματικός βουλευτής Αχαΐας, έχοντας κομίσει στη παράταξη συνολικά 3916 ψήφους ανθρώπων που με εμπιστεύονται, σου λέω τα εξής…

Ελληνικά F16 στη Βουλγαρία σε πολυεθνική άσκηση με εχθρό την Ρωσία

Λεφτά υπάρχουν μόνο για Πολεμικές Ασκήσεις και αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους στα Βαλκάνια
Η ώρα πτήσης κάθε F 16 κοστολογείται χονδρικά 15.000 ευρώ
Άναυδοι οι εργαζόμενοι, γεμάτοι οργή και αγανάκτηση παρακολουθούν καθημερινά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τις παραμέτρους της νέας Μνημονιακής εκτέλεσης των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που συμφώνησε με τους τοκογλύφους και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ο νέος εκλεκτός της άρχουσας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας.
Μας ανακοινώνουν χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις, νέους φόρους, άγριο ξεπούλημα της κοινωνικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση απαντούν ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Και μας δείχνουν τις ουρές στα ΑΤΜ, όπου ουσιαστικά μας δέσμευσαν τους κόπους και τον ιδρώτα μας.  
Όμως λεφτά υπάρχουν. Και υπάρχουν μόνο για το ΝΑΤΟ και τις πολεμικές ασκήσεις, είτε εντός της Ελλάδας, είτε στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΛΩΝΑ-ΙΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ!

Πραγματικά, τα επικίνδυνα και τραμπούκικα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Σχολή Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στο ΚΕΤΘ Αυλώνα σκορπούν ανησυχία και απαιτούν την άμεση αντιμετώπιση.
Η αναζήτηση ευθυνών από τη διοίκηση της Σχολής και το ΓΕΣ για την παράνομη συμπεριφορά στελέχους, που εκτός του άλλων υπέβαλε τους συναδέλφους σε καψόνια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μετέτρεψε το συγκεκριμένο στέλεχος σε  Αστυνόμο Μπέκα, καθώς αναζήτησε τον συγγραφέα της καταγγελίας.
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι όταν οι υποψίες του στράφηκαν σε συγκεκριμένο συνάδελφο στρατιώτη, του επιτέθηκε με βωμολοχίες πεζοδρομίου –που το ήθος των στρατιωτών και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν επιτρέπει την επανάληψη-, αλλά και σε απειλές ξυλοδαρμού.

"Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή Grexit! Η Γερμανία "έπαιξε" με τις ελληνικές φοβίες"! Ανάλυση Stratfor

Image
Η Γερμανία έκανε επίθεση όχι στην ελληνική κυβέρνηση αλλά στον ίδιο τον ελληνικό λαό στον οποίο ξεκάθαρα είπαν “δεν σας εμπιστευόμαστε”. Απέναντί του έκαναν μια επίδειξη “γερμανική ισχύος” από τα παλιά. Από ένα παρελθόν που όλοι θέλαμε να πιστέψουμε ότι οι Γερμανοί το είχαν αφήσει πίσω οριστικά . Κάναμε λάθος.
Η εικόνα της ελληνογερμανικής σύγκρουσης όπως την “βλέπει” το αμερικανικό think tank Stratfor δεν είναι καθόλου κολακευτική για το Βερολίνο. Το συμπέρασμα της ανάλυσης είναι ότι ποτέ η Γερμανία δεν είχε πιστέψει την επιλογή του Grexit! “Έπαιξε” με τις “φοβίες” .

BIOME ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 6μμ ΚΑΜΑΡΑ - ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Όλοι & όλες στο δρόμο του αγώνα.
Δεν διαπραγματευόμαστε τις ανάγκες μας, δεν παζαρεύουμε την ήττα.
Οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες και θα δικαιωθούν με ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας!
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 6μμ ΚΑΜΑΡΑ 
την ώρα που στη Βουλή ψηφίζουν τον νέο κοινωνικό οδοστρωτήρα.

Συμφωνία σταθμός για το Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Στην επίτευξη ιστορικής συμφωνίας έφτασαν το Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ιρανός διπλωμάτης στη Βιέννη.
«Η σκληρή δουλειά μας απέδωσε καρπούς και καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία. Ο Θεός να μας έχει όλους καλά», τόνισε η διπλωματική πηγή στο πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο η συμφωνία έχει επιβεβαιωθεί και από άλλο αξιωματούχο του Ιράν. Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις διαπραγματεύσεις ανακοίνωσε πως στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί συνεδρίαση της ολομέλειας των υπουργών Εξωτερικών του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων στη Βιέννη. 

Ντοκουμέντα απ΄ όσα έγραψαν στρατιωτικοί για τα γεγονότα της Κύπρο

Image
Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Λίγες ημέρες μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, το ΓΕΕΦ προβαίνει σε σύνταξη εγγράφου, όπου το παράρτημα Α΄ είναι ΄΄ΕΚΘΕΣΙΣ Αφορώσα εις την εφαρμοσθείσαν τακτικήν και την επιδεισθείσαν μαχητικήν αξίαν των εν Κύπρω εισβαλλουσών Τουρκικών Δυνάμεων, από της 20ης Ιουλίου και επέκεινα΄΄. 
Η έκθεση δείχνει να μελετά την τακτική και μαχητική αξία των Τούρκων. Έστω και εάν αυτή η μελέτη συντάσσεται μέρες μόνον μετά την εισβολή. Την υπογράφει ο υποστράτηγοςΕυθύμιος Καραγιάννης αρχηγός ΓΕΕΦ και ως τμηματάρχης του 2ου ΕΓ/ΙΙ/ΓΕΕΦ ο Γ. Παπασταθόπουλος, που πρέπει να είναι και ο εισηγητής/ συντάκτης. 

Τα σήματα που εκδόθηκαν την 15η Ιουλίου 1974 για το πραξικόπημα στην Κύπρο

Image
Μαύρη επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας στην Κύπρο. Του πραξικοπήματος που άνοιξε τον δρόμο στον Αττίλα.

Ο συγγραφέας και απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ Αντώνης Κακαράς, δημοσιοποιεί τα σήματα που εκδόθηκαν στις 15 Ιουλίου 1974.
15 Ιουλίου 1974, Πραξικόπημα στην Κύπρο (…Πατάξατε διά των όπλων…)
ΚΥΠΡΟΣ 1974
Θα γίνει μια προσπάθεια για την ανάρτηση καθημερινά των αντίστοιχων (όσων εντοπίσθηκαν εκ) των εκδοθέντων σημάτων/διαταγών/αναφορών κατά τις ημέρες του πραξικοπήματος και της εν συνεχεία εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο Αύγουστο του 1974. Λυπάμαι αλλά αγνοώ τον τρόπο να αναρτήσω τα ίδια τα κείμενα όπως διατίθενται σε φωτοτυπίες από τα πρωτότυπά τους.   Καταβλήθηκε προσπάθεια για την ακριβή αντιγραφή τους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: η άκρως απόρρητη αναφορά Ντενίση λίγες μέρες πριν το πραξικόπημα στην Κύπρο

Image
Μαύρη επέτειος σήμερα  της προδοσίας της Κύπρου από τη χούντα των Αθηνών. 
Ένα άκρως απόρρητο έγγραφο , ένα ντοκουμέντο για τα όσα έγιναν στην Κύπρο με το πραξικόπημα κατά του Μακαριου αποκαλύπτει το Onalert. Είναι η έγγραφη αναφορά του Αρχηγού ΓΕΕΦ Γ.Ντενίση προς το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων ,με ημερομηνία 24 Ιουνίου 1974. Η αναφορά περιγράφει όλα όσα ειπώθηκαν σε συνάντησή του με τον Μακάριο. Τα όσα περιγράφονται σ΄αυτή την αναφορά αποκαλύπτουν το κλίμα που επικρατούσε μ΄ έναν Μακάριο να είναι εκνευρισμένος και οξύθυμος όπως γράφει ο στρατηγός Ντενίσης και να υποστηριζει ότι αν η Εθνική Φρουρά δεν αλλάξει τότε θα αποτελεί στρατό κατοχής. 

Τι αλλάζει σε συντάξεις και όρια ηλικίας

Σκληρές αλλαγές προβλέπονται στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς προβλέπουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, μείωση κατά 16% της σύνταξης για κάθε έτος πρόωρης συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών υγείας αλλά και καταβολή μόνο αναλογικής σύνταξης σε όσους συνταξιοδοτούνται πριν από τα 67. 

Επτά μέτρα βάζουν «φωτιά» στο πορτοφόλι

Επιβαρύνσεις για φορολογουμένους, επιχειρήσεις και καταναλωτές φέρνουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να ψηφισθούν αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τη συμφωνία με τους εταίρους.
Πρόκειται για τις αλλαγές στον ΦΠΑ με σαρωτικές μετατάξεις από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στους υψηλότερους και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Ειδικότερα: 

ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-"Δεν προκύπτει χρηματισμός από τη λιστα Καμμένου",λέει η ΕΣΗΕΑ

Image
Σε ανακοίνωση για τις "καταγγελίες" που έκανε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, περί χρηματισμού δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ παραδίδοντας μάλιστα και σχετική λίστα, εξέδωσε το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι «Στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό».
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει ότι η υπόθεση για την οποία προσήλθε σήμερα, ενώπιον του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμύνας κ. Πάνος Καμμένος και αφορά σε καταγγελία του στη Βουλή για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τελεί υπό διερεύνηση.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ; Washington Post: Τα 10 καλύτερα περιουσιακά στοιχεία που πουλάει η Ελλάδα [εικόνες]

Στο... σφυρί έχουν βγάλει τα διεθνή ΜΜΕ την Ελλάδα μετά από τη συμφωνία. Το TIME και το Business Insider ασχολούνται με τα νησιά, η Washington Post με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ο εθνικιστής αντμνημονιακός που εφαρμόζει το χειρότερο Μνημόνιο και "δίνει" ανέξοδα δημοσιογράφους για να κρύψει το γάτζωμα του στην εξουσία!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η λίστα με τους δημοσιογράφους που φέρονται να πήραν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το koutipandoras.gr αποκαλύπτει τη λίστα που κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο Πάνος Καμμένος με τα media shops, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη λίστα υπάρχουν ποσά που δημιουργούν ερωτήματα, ποσά με άγνωστους παραλήπτες ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια ποσά δεν έχουν καταλήξει στο σύνολό τους στους αναγραφόμενους παραλήπτες.

Τσίπρα παραιτήσου

tsipras-meimarakis-sooc
Ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα επιβιώνει μόνο όταν διαθέτει αρκετές εφεδρείες, τις οποίες μπορεί να θυσιάσει για να πετύχει τους στόχους του. Ο Τσίπρας και το περιβάλλον του αποτελούν αυτή τη στιγμή την τελευταία εφεδρεία της Μέρκελ.
Έγραψα χτες ότι το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης από την ΕΚΤ βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη και επιμένω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να απομακρύνουν όλα τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Αργεντινή: Έξω από την χρεοκοπία

Μαθήματα από την Αργεντινή: Το 2002 η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική κατέληξε σε μια κρατική χρεοκοπία. Ο δρόμος για την έξοδο από το κοινωνικό χάος ήταν κοπιαστικός.
της Gaby Weber
Στις αρχές του 2002 συνέβη αυτό που θα συνέβαινε: η κυβέρνηση της Αργεντινής κηρύττει χρεοκοπία («Default») και άρει την ισοτιμία του πέσο έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Το νόμισμα της χώρας υποτιμάται, ο πληθωρισμός καλπάζει και οι εισαγωγές σταματούν. Φάρμακα, πρώτες ύλες και μηχανές δεν εισάγονται πλέον. Στο εμπόριο δεν ξέρουν σε ποια τιμή να πουλήσουν τα εμπορεύματα, η οικονομία πρακτικά ακινητοποιείται. Οι τράπεζες οχυρώνονται πίσω από τις χοντρές χαλύβδινες πλάκες, έξω οι πολίτες σφυροκοπούν τα τζάμια τους και απαιτούν την επιστροφή των αποταμιεύσεών τους σε δολάρια.

Ιουλιανά – Σωτήρης Πέτρουλας: «Για ό,τι έπεσες, ήταν αλήθεια…»

15 Ιούλη 1965. Σαν σήμερα, 47 χρόνια πριν. Η άρνηση του βασιλιά να υπογράψει την αποπομπή του φιλοβασιλικού Πέτρου Γαρουφαλιάαπό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδήγησε στην  παραίτηση του πρωθυπουργού Γ.  Παπανδρέου. Λίγες ώρες μετά, ο βασιλιάς διορίζει την πρώτη κυβέρνηση των αποστατών υπό τον Γ. Αθανασιάδη-Νόβα. Από εδώ και εμπρός ξεκινά ημεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση μετά τον Εμφύλιο που θα κρατήσει περίπου 70 ημέρες.