Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Βαριές απώλειες του Τουρκικού Στρατού από τους Κούρδους αντάρτες

karabulak2-630x400
Δέκα Τούρκοι Στρατιώτες νεκροί-κατέστρεψαν ελικόπτερο και όχημα μεταφοράς προσωπικού-Ισοπέδωσαν κτίριο της Στρατοχωροφυλακής

Λιποθύμησε φαντάρος στη ΣΣΕ!

Κρούσμα λιποθυμίας είχαμε σήμερα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Εν ώρα σκοπιάς φαντάρος λιποθύμησε σήμερα από τη ζέστη.
Με τις θερμοκρασίες να είναι απαγορευτικές και με την βαριά εξάρτηση μέσα στο καταμεσήμερο, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, πάλι καλά που δεν μετρήσαμε και άλλα θύματα.
Η συγκεκριμένη μονάδα αλλά και το ΓΕΣ θα έπρεπε να έχουν προβλέψει το κίνδυνο τέτοιων ατυχημάτων.
Αλήθεια όμως, ποιος ο λόγος να «φορτώνονται» οι φαντάροι τέτοιο εξοπλισμό και ειδικά σε τέτοιες συνθήκες;

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΓΙΑ "ΠΑΟ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ!!!

Κοίτα τι ιστορίες λένε οι καραβανάδες μεταξύ τους, πίνοντας το τσάμπα ποτάκι τους που τους σερβίρουν οι Στρατιώτες-Υπηρέτες στα ΚΑΑΥ!!!
Image
Όταν τα "Παναγοπουλάκια" απειλούσαν την Γιαβούζ στα Ίμια! 
Η άγνωστη ιστορία τους
Η ειδηση για την εκποίηση των δύο παράκτιων περιπολικών του ΠΝ, προκάλεσε αίσθηση. Τα “Παναγοπουλάκια” όπως τα λένε τα στελέχη του ΠΝ,μπορεί να ήταν παροπλισμένα από το 2003,αλλά έχουν γράψει την ιστορία τους στον Στόλο. Μια από τις σελίδες αυτής της ιστορίας έχει να κάνει με την καταραμένη νύχτα των Ιμίων! Εκεί που τα “Παναγοπουλάκια” θα μπορούσαν να είχαν γίνει “φονικά όπλα” για τα τουρκικά πλοία και ειδικά για την φρεγάτα Γιαβούζ! Πως;

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα απο έγχρωμες φωτογραφίες

Image
Ένα μήνα μετά τη δολοφονία του Σερβοβόσνιοου Αυστριακού Αρχιδούκα Φράνζ Φερντιναντ (Franz Ferdinand) και της συζύγου του, Σόφι (Sophie), Δούκισσας του Hohenberg, οι Αυστρία - Ουγγαρία κήρυξαν πόλεμο στη Σερβία, ξεκινώντας ουσιαστικά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Η δολοφονία του Ferdinand βύθησε τις Μεγάλες Δυνάμεις σε έναν πόλεμο που θα ειχε διάρκεια πέντε χρόνων και που στοίχησε τη ζωή σε 10 εκατομμύρια στρατιώτες.
Θεωρήθηκε ως ο “πόλεμος που θα έφερνε το τέλος σε όλους τους πολέμους”. 
Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο  χρησημοποιήθηκαν για πρώτη φορά αεροπλάνα, άρματα μάχης, και χημικά όπλα.

ΤΙ ΤΙΜΗ, ΤΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

Συνεκπαίδευση 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ με ΠΑ του Ισραήλ


ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Nationalise energy and rail companies, say publicΣτην Βρετανία, το 84% του κοινού θέλει εθνικοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας, το 68% θέλει εθνικοποίηση των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το 67% θέλει εθνικοποίηση του ταχυδρομείου, και το 66% θέλει εθνικοποίηση των σιδηρόδρομων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ-ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΙΑΝΙΔΗ

Προχθες, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Πανούσης μας υπενθύμισε ότι «έχουμε αλλαγή κυβέρνησης και όχι πολιτεύματος» όπως νομίζουν κάποιοι που επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής του, αναγάγοντας αφενός το νόμισμα σε πολίτευμα, και ταυτίζοντας, αφ’ ετέρου, την επεξεργασία εναλλακτικών με συνωμοσία κατάλυσης της Δημοκρατίας. Αν κάποιος βέβαια ρίξει μια ματιά στην αρθρογραφία και τις συνεντεύξεις του υπουργού Γιάννη Πανούση στα συστημικά ΜΜΕ, όλο αυτό τον καιρό, θα συναντήσει μια συνέπεια λόγων. 

To τελευταίο μας βράδυ στην Αθήνα. Ένας Γερμανός αξιωματικός θυμάται

To WE του news247 φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το τι συνέβη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία το βράδυ της μεγάλης φυγής. Τα γεγονότα όπως τα αφηγήθηκε στον Μιχάλη Μουσσού ο Manfred Schwarz.
Η απελευθέρωση της Αθήνας απο τα γερμανικά στρατευματα κατοχής έλαβε χώρα, σαν σήμερα πριν εβδομήντα χρόνια, με ένα συνταρακτικό συμβάν που τιμούσε την Ελλάδα: την κατάθεση στεφάνου απο τον απερχόμενο κατακτητή. Τι έμπνευση θα μπορουσαμε να αποκομίσουμε από τον αναπάντεχο φόρο τιμής που απέδωσε στο έθνος μας ο πλέον σκληρός του κατακτητής;
Αρχές Οκτωβρίου 1944. 

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ....ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Την άνοιξη του 2003 ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στον Στρατό Ξηράς, όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα, βρήκε βύσμα και στήριξη στην τότε Κυβέρνηση, ζήτησε και κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό. Έκανε δηλαδή αυτό ακριβώς που σήμερα σίγουρα κατηγορεί. Την εποχή εκείνη υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου.

ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΡΗΣ!!!

Ο Κουρής ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ τους νεοδημοκράτες για τον Κορωνάκη- «Εκεί πήγε φαντάρος!»
Με άρθρο - φωτιά ο εκδότης της Kontra news στέκεται στο πλευρό του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη, αναφορικά με την ερώτηση που υπέβαλλαν 23 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τις προάλλες για το «Πού έχει υπηρετήσει τη θητεία του ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Κουρή:
Δεν το ξέρετε ρε παιδιά; Ο Τάσος Κορωνάκης υπηρέτησε στην ίδια μονάδα με τον «Εθνάρχη» μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!

10η Επιστολή Καταγγελίας: Προβληματική σε όλα η ΙΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ του ΚΕΤΘ‏ Αυλώνα

ΙΛΗ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΛΗ ΔΚΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για κετθ αυλωνα χαρτης«Έτσι τη λένε ακόμα και τα στελέχη του ΚΕΤΘ. Οι υπηρεσίες βγαίνουν όπως να’ ναι.  Άλλοι βγαίνουν έξοδο αφού συμπληρώσουν τέσσερις μέρες μέσα υπηρεσία,  άλλοι βγαίνουν στις 9-10.
Ο Αρχιλοχίας της  ΙΛΗΣ Δ/Σ του ΚΕΤΘ ΕΠΧΙΑΣ (ΤΘ) Κ.Π. προσβάλει, μιλάει πολύ άσχημα και απότομα στους φαντάρους. Μας φέρεται λες και ήμαστε σκουπίδια!
Δεν ξέρουμε ποιος του έχει δώσει αυτό το δικαίωμα, πάντως οι στρατιώτες δεν είναι σκουπίδια για να αντιμετωπίζουν τέτοια συμπεριφορά από ένα Επιλοχία που δεν του μιλάει κανείς και για τίποτε.

Η "λούφα" των πολιτικών από τη θητεία είναι ...θεσμός! Να ΄ταν μόνο ο Κορωνάκης...

Image
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ “πιάστηκε” να μην έχει εκλπηρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Ορθώς το θέμα αναδείχτηκε. Αλλά αν ψάξουμε τα στρατολογικά των πολιτικών, πολιτευτών και άλλων επίδοξων σωτήρων μας υπάροχυν πολλοί που έχουν κάνει “φάουλ” κα ελάχιστοι που υπηρέτησαν κανονικά.

Ενδεικτικά παραδείγματα:
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .

Πωλούνται δυο πλοία του ΠΝ με τιμή εκκίνησης 70 χιλιάδες ευρώ -Ποια είναι

Image
Μαχητικά αεροσκάφη δεν πουλάμε όπως διαβεβαίωσε ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαίτσης,πουλάμε ωστόσο πλοία. Δύο περιπολικά σκάφη τα “Παναγόπουλος ΙΙ” και “Παναγόπουλος ΙΙΚ”, πωλούνται.

Τιμή εκκίνησης 70.000 ευρώ . Οι προσφορές των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 31η Αυγούστου.
Τα δυο περιπολικά ναυπηγήθηκαν το 1975 στον Σκαραμαγκά βάσει σχεδιασμού του έφεδρου ανθυποπλοίαρχου και μηχανολόγου Ευγένιου Παναγόπουλου, που κάλυψε και το κόστος κατασκευής τους.
Τα “Παναγοπουλάκια”, όπως ήταν γνωστά στο ΠΝ υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στον Στόλο και είχαν συμμετάσχει και στην επιχείρηση των Ιμιων ,έχοντας όσο κι αν ακούγεται παράδοξο μία πολύ σημαντική αποστολή,την οποία όμως ποτέ δεν διατάχθηκαν να εκτελέσουν.
Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές; Όπως λένε οι πληροφορίες από το ΠΝ υπάρχουν.
http://www.onalert.gr/

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

Σταθερή "ποιοτική" πτώση των αξιωματικών στις ΗΠΑ - Έρευνα πανεπιστημίου

Image
Όσο εμείς συζητάμε και σκεφτόμαστε αν πρέπει να αναδιοργανώσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στις άλλες χώρες ασχολούνται πραγματικά σοβαρά με τα θέματα του στρατεύματος ,κάνοντας μελέτες που δεν έχουν να κάνουν με την χρησιμότητα στρατοπέδων στην …Άνω και Κάτω Ραχούλα. 
Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να συγκρίνουμε ΗΠΑ και Ελλάδα σε επίπεδο σοβαρότητας και προβληματισμού για το μέλλον των ΕΔ. Εδώ ασχολούμαστε ακόμη με τις ενδυματολογικές ανησυχίες για τις στολές και τα παράσημα που εφευρίσκουν κάθε λίγο και λιγάκι και στις ΗΠΑκάνουν έρευνες και μελέτες για το επίπεδο των αξιωματικών. Πόσο έχει επηρεαστεί αρνητικά τις τελευταίες δεκαετίες και τι πρέπει να γίνει για να ανέβει. Δεν χρειάζονται απαραίτητα λεφτά για να προβληματιστείς και να μελετησεις. Σχέδιο κα σοβαρότητα χρειάζεται αλλά εδώ μας λείπει.

Το Ισραηλινό κράτος Είναι ο Ένοχος!



Φωτο/μπλουζακι για μελη της ελιτ του IDF((Israeli Defense Forces=Ισραηλινος στρατος)...ειδικο μπλουζακι για μελη της ελιτ των ελευθερων σκοπευτων(sniper eliteunit)που απεικονιζει για στοχο ενα παλαιστινιακο παιδι
η λεζαντα λεει ''οσο πιο μικρα ειναι,τοσο πιο δυσκολο να τα πετυχεις''
Photo: T-shirt printed for members of an IDF (Israeli Defense Forces) elite unit who had completed sniper training, reads "The smaller they are - The harder it is!"

Όλες οι Ισραηλινοί είναι ένοχοι για την εμπρηστική επίθεση εναντίον της οικογένειας Παλαιστινίων

Η Τουρκία βρίσκεται στον δρόμο για τον Αρμαγεδδώνα



OZAN KOSE via Getty Images
ISTANBUL -- The current situation in Turkey is nothing short of apocalyptic. Radical Islamists who have turned the country into a "jihadi highway" to Syria -- while Ankara has looked the other way -- are now carrying out attacks within Turkey itself. Following last week's ISIS-linked bombing in the Turkish border town of Suruç, which killed 32 civilians, it is no longer possible for Turkey to ignore the threat posed by ISIS. 

How Britain's disastrous war policies in the Middle East just got a whole lot worse


The fact that Iraq and Libya fell into chaos hasn't stopped the UK government, which continues to bomb without a thought for the consequences.
IF YOU thought Britain’s approach to the so-called Islamic State was already confused and misguided – it just got a whole lot worse.
It seems that, when David Cameron last week said that he wanted Britain to “do more” against Isis, he actually meant more to make the situation messier, more volatile and more dangerous.

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε αιγυπτιακή φρεγάτα στη Μεσόγειο Θάλασσα

EGYPTIAN NAVY
Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε μια πολεμική φρεγάτα με κατευθυνόμενο βλήμα σύμφωνα με δημοσιεύματα του SITE Intel Group.

The history of British slave ownership has been buried: now its scale can be revealed

A print shows African captives being taken on board a slave ship. Photograph: Print Collector/Getty
A new BBC documentary tells how a trove of documents lays bare the names of Britain’s 46,000 slave owners, including relatives of Gladstone and Orwell
The past has a disconcerting habit of bursting, uninvited and unwelcome, into the present. This year history gate-crashed modern America in the form of a 150-year-old document: a few sheets of paper that compelled Hollywood actor Ben Affleck to issue a public apology and forced the highly regarded US public service broadcaster PBS to launch an internal investigation.

Ο ΙΟΣ Το «Ημερολόγιο» ενός μικρού ανδρός

Ο δικτάτορας Μεταξάς εν μέσω των οργανωμένων της ΕΟΝ. Το «Ημερολόγιό» του είναι αποκαλυπτικό για την προσωπικότητά του
Συντάκτης: 
Εβδομήντα εννιά χρόνια από την κήρυξή της, η δικτατορία της 4ης Αυγούστουεξακολουθεί να προσφέρει υλικό σε ιστορικούς και πολιτικούς αναλυτές. Μάλιστα εδώ και μερικά χρόνια έχει επιχειρηθεί από ένα ρεύμα ιστορικής αναθεώρησης ακόμα και μια άτυπη «αποκατάσταση» της δικτατορίας, μέσα από ποικίλους συλλογισμούς και αναφορές. Για την ακρίβεια είναι ο ίδιος ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς ο οποίος αντιμετωπίζεται από μερίδα ιστορικών ερευνητών αλλά και μέσων ενημέρωσης ως σημαντικός «πολιτικός άνδρας», με αξιόλογη δράση και ακόμα πιο αξιοπρόσεκτη πολιτική σκέψη.

Επειδή "αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα", κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να το εξοντώσουν...

Επειδή "αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα", κάποιοι κάνουν 
ό,τι μπορούν για να το εξοντώσουν...
By Carlos Latuff
‪#‎FreePalestine‬ ‪#‎WasBurnedAlive‬