Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Υπεραστικοί: "Σπλάχνο της λευτεριάς"

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Πού ’σαι νιότη...

25 Μαρτίου 1986. Ο Νίκος Φίλης διαπραγματεύεται με τον αττικάρχη Νίκωνα Αρκουδέα το κλείσιμο της Συγγρού από την ΕΚΟΝ Ρ. Φ.
Συντάκτης: Τάσος Κωστόπουλος
Η δεκαετία του 1980 υπήρξε η ύστερη φάση της Μεταπολίτευσης, η εποχή που αναμετρήθηκαν με την πραγματικότητα τα οράματα, όχι μόνο των αμέσως προηγούμενων χρόνων αλλά και παλαιότερων εποχών: το κεντροαριστερό σχέδιο της δεκαετίας του ’60 για μια δημοκρατική κοινωνία που θα συνδύαζε τον σεβασμό των ατομικών ελευθεριών με μια κεϊνσιανή, φιλολαϊκή οικονομική πολιτική και τον δομικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και οι ΕΑΜικές επαγγελίες για ένα λαοκρατικό καθεστώς που θα κινούνταν σε παρόμοια κατεύθυνση.

Γερμανία: σηκώνουν Τείχη κατά Προσφύγων-Μεταναστών αυτοί που το 1989 γκρέμιζαν τα Τείχη του Αίσχους!

ImageΤο 1989 το τείχος του Βερολίνου έπεφτε. Ουσιαστικά η Γερμανία επανενώθηκε ως πρώτο βήμα της αναβάθμισης της στον καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό κόσμο, με πρώτο επίδικο την κυριαρχία της στην Ευρώπη. Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε το επόμενο βήμα με την εμπλοκή της στον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία, όπου η επεμβατική της πολιτική αποσκοπούσε στη διάλυση της χώρας και την ενσωμάτωση τμημάτων –Κροατίας, Σλοβενίας- στην Ε.Ε. και κυρίως στη γερμανική επιρροή.

ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ-ΚΟΥΒΑ: Διέψευσε την "αποστολή στρατού στη Συρία"

Image
Τις πληροφορίες περί αποστολής στρατευμάτων στη Συρία προς υποστήριξη του Μπασάρ αλ-Άσαντ, διέψευσε η Κούβα, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνα» και «ανυπόστατα» δημοσιεύματα.

Η κυβέρνηση της Αβάνας αναφέρθηκε σε μία δημοσίευση του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, η οποία έκανε λόγο για παρουσία κουβανικών στρατευμάτων στη Συρία, τα οποία «υποστηρίζουν τον δικτάτορα Άσαντ και τη ρωσική επέμβαση σε αυτή τη χώρα».
Εκτός της Κούβας, την είδηση διέψευσε και ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας ότι δεν διαθέτει αποδείξεις για την επαλήθευση της εν λόγω πληροφορίας.

Η Μέρκελ «αδειάζει» την κυβέρνηση για τις περιπολίες στο Αιγαίο


Η Μέρκελ ζητά αποτελεσματική προστασία των συνόρων της ΕΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και επαναφέρει εμμέσως πλην σαφώς το θέμα με τις κοινές θαλάσσιες περιπολίες για το προσφυγικό.
Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει» η θριαμβολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που δήθεν έβαλε τέλος στις «κοινές θαλάσσιες περιπολίες Ελλάδας Τουρκίας» και η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έσπευσε να προσθέσει τη δική της… εκδοχή.

Από τη Συρία και την Τουρκία, ως την Ελλάδα και το κέντρο της Ευρώπης οι ντόπιοι και ξένοι αγωνιζόμενοι είναι αδέρφια μας

ΚΟΙΝΟ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το μεταναστευτικό ζήτημα, η έκρηξη των ροών εκατομμυρίων προσφύγων, η οποία έχει λάβει παροξυσμικές διαστάσεις στην Ελλάδα και το νότο της Ε.Ε., αναδεικνύεται σε κεντρικό σημείο - σημείο τομής - της κοινής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο ζήτημα μαζί με το ζήτημα της εφαρμογής του 3ου μνημονίου συγκροτούν τις κεντρικές πολιτικές γύρω από τις οποίες διεξήχθη όχι μόνο η εκλογική αναμέτρηση και η ανάδειξη της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά διεξάγεται συνολικά η πολιτική αντιπαράθεση για την χάραξη μιας «εθνικής πολιτικής».

Ιστορικές μνήμες


Τη νύχτα της 17ης προς 18η Οκτωβρίου και έπειτα από πενθήμερη ομηρία αεροσκάφους της "Lufthansa" με 86 επιβάτες, δυτικογερμανοί κομάντος κάνουν έφοδο στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου (Σομαλία) σκοτώνοντας τον πιλότο(!) και τέσσερις Παλαιστίνιους αεροπειρατές που απαιτούσαν απελευθέρωση όλων των κρατουμένων τής Rote Armee Fraktion (R.A.F.).
Το indexanthi.gr παραθέτει συγκεντρωτικά μία πρωτογενή (βασισμένη σε δικό του υλικό) και ιστορική καταγραφή γεγονότων των ημερών.

Η φωτογραφία που συγκινεί: Γιαγιάδες στην Λέσβο ταΐζουν προσφυγόπουλο-βρέφος

Η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες (Από το site Rizopoulos Post) και συγκινεί....
Γιαγιάδες από την Λέσβο, φροντίζουν ένα βρέφος, μάλλον από τη Συρία, γιατί η αγάπη, το μητρικό ένστικτό των γιαγιάδων δεν έχει πατρίδα, χρώμα, θρησκεία!

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΠΛΑ-Το Παράδειγμα των ε/π τύπου CH-47 Chinook της Boeing

Η Boeing ευελπιστεί, ότι μέχρι το 2022 θα έχει επιτύχει την πώληση στη διεθνή αγορά 150 μονάδων του μεταφορικού ελικοπτέρου Chinook σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της που έγιναν κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης AUSA 2015.
Επίσης, ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η γραμμή παραγωγής του Chinook θα συνεχίσει να λειτουργεί με ικανοποιητικούς αριθμούς και τη δεκαετία του 2030 συντηρούμενη τόσο από τις νέες πωλήσεις όσο και από το πρόγραμμα αναβάθμισης Block 2.
Σε ό,τι αφορά τις 150 νέες πωλήσεις μέχρι το 2022, αυτές θα αφορούν την έκδοση CH-47F και θα αποτελούν μίγμα διακρατικών (FMS: Foreign Military Sales) και απευθείας εμπορικών συμβάσεων (DCS: Direct Commercial Sales). Σημειώνεται ότι σήμερα το Chinook βρίσκεται σε υπηρεσία με 19 χρήστες (ο πιο πρόσφατος είναι η Ινδία που παρήγγειλε 15 CH-47F Chinook).
Σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος μεταφορικών ελικοπτέρων του Στρατού των ΗΠΑ, ήδη πολλοί χρήστες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προμήθεια επιπλέον μονάδων του τύπου και μάλιστα προέβλεψε την εξάντληση των δικαιωμάτων προαίρεσης που περιλαμβάνονται στην πολυετή σύμβαση προμήθειας Chinook που λήγει το οικονομικό έτος 2017.

Άλλη μια Ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο για το καλό της "εθνικής "άμυνας" πάντα!

Ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια του περάσματος από αυτό του πυραυλοφόρου καταδρομικού κατευθυνομένων βλημάτων USS “W.S CHURCHILL” (DDG-81) του Αμερικανικού 6ου Στόλου με την Ελληνική φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ) (F-466), πραγματοποιήθηκε χθες.Η διμερής συνεκπαίδευση ήταν τύπου PASSEX, αφορούσε συνήθη ναυτικά γυμνάσια επιφανείας και πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Το "εξοπλιστικό" παρασκήνιο της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα


Image
Ο Φρανσουά Ολάντ φτάνει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και θα δειπνήσει με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο. Την επομένη, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα μιλήσει στη Βουλή, ενώ αναμένεται και να τιμηθεί με το μετάλλιο της Βουλής. Όλα αυτά στο προσκήνιο. Σε τέτοιες επισκέψεις το παρασκήνιο έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ειδικά αυτό που έχει να κάνει με τις “εξοπλιστικές ατζέντες” των “μάγων που φέρνουν δώρα” από “χώρες μεγάλες” στην Ελλάδα. Τις περισσότερες φορές αποδείχτηκαν “καθρεφτάκια” και σε κάποιες περιπτώσεις εμείς παίξαμε τον ρόλο των ιθαγενών.

Former US military intel chief: The Obama administration loves the ability 'to find a guy in the middle of the desert in some sh---y little village and drop a bomb on his head'

REUTERS/Gary CameronDefense Intelligence Agency director US Army Lt. General Michael Flynn testifies before the House Intelligence Committee.
Since taking office, the Obama administration has relentlessly pursued a drone campaign against terrorist targets throughout the world.
That targeted killing campaign has come at the expense of missions that attempt to capture individual terrorists, Jeremy Scahill reports for The Intercept, citing Lt. Gen. Michael Flynn, the former head of the Defense Intelligence Agency.

Βουνά για παλιοσίδερα

Τίποτα δεν είναι η Κρήτη δίχως τα βουνά της. Η ψυχή κι η αναπνιά της, η καρδιά κι η μυρωδιά της, η ζωή της όλη είναι τα όρη της. Ορη που γέννησαν θεούς παγκόσμιους κι ανέθρεψαν ανθρώπους ανυπόταχτους, που αφήσανε ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην Ιστορία. Τ’ Αποπηγάδι κι η Μαδάρα, το Κέντρος κι ο Κουλούκωνας, ο γερο-Ψηλορείτης, ο Γιούχτας και τ’ Αστερούσια, τα Λασιθιώτικα, το Σελάκανο και τα Στειακά βουνά πλουμίζουν το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη. Γεμάτα με ιερά κι αρχαίες πόλεις ξακουστές, με κονάκια αντάρτικα και μονοπάτια λευτεριάς, με κόκαλα αντρειωμένων κι αδούλωτων ψυχών.

Αυτή η μικρή και οικονομικά αδύναμη χώρα φιλοξενεί πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά τα Media μένει σιωπηλά για αυτό

This Small And Economically Weak Country Hosts More Than 1 Million Syrian Refugees, But The Media Stays Silent About It
Refugees continue to pour out of Syria, with the greatest numbers flowing into Lebanon. There are currently over 1.1 million Syrian refugees registered with the United Nations living in Lebanon; the number of unregistered refugees is estimated to be much higher; one village in Lebanon is reported to be housing more refugees than are living in the entire United States. The Lebanese government says the actual number of refugees in the country is about 1.6 million. In short, one in every five people living in Lebanon is a refugee from Syria’s civil war – giving Lebanon more refugees per capita than any other country in the world.

Φιλμ των Αμερικανών με την άφιξη Γ. Παπανδρέου-Σκόμπι στην ελεύθερη Αθήνα


παπανδρεου σκομπιΙστορικό φιλμ δημοσιοποιήθηκε πριν λίγους μήνες. Το τράβηξαν Αμερικανικές υπηρεσίες και δείχνει ουσιαστικά την άφιξη των αγγλικών στρατευμάτων και του Γ. Παπανδρέου στην ελεύθερη Αθήνα, του 1944.

Ο κόσμος υποδέχεται ως ελευθερωτές τα στρατεύματα των συμμάχων. Ενδεικτικές είναι και οι αφίσες του ΕΑΜ ενώ ο Γ. Παπανδρέου μαζί με τον Αγγλο διοικητή Σκόμπι, καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Στο φιλμ φαίνονται ακόμη καθημερινές συναλλαγές πολιτών με πληθωρστικά κατοχικά χαρτονομίσματα.

Hershey, η Nestle και η Mars έχουν χρησιμοποιήσει παιδιά σκλάβους να κάνουν τη σοκολάτα σας. Δείτε και μόνοι σας.

What was one of the better kept secrets of the the 21st century is now blown totally open.  The three corporations above are responsible for much of the world's chocolate influx, 60% of which comes out of West Africa.
In 2000, it was revealed that the harvesting and processing of the cacao plant was left to children, often unpaid and living in slavery.  Imprisoned, forced to go to the bathroom on the roof or in a cup and malnourished, children would either be sold into it for $30 or be kidnapped, thinking they were applying for some sort of paying job.

Νέο τραγούδι-σοκ από τον Κραουνάκη κράζει τον ΣΥΡΙΖΑ που «γάμησε τα σπίτια μας και τη Δημοκρατία»

wpid-wp-1445004156613.jpeg
Κυκλοφορεί το νέο τραγούδι – δήλωση του Σταμάτη Κραουνάκη σε όλο το διαδύκτιο, ενώ οι παραστάσεις του υπογραμμίζουν πάντα σε άμεση επαφή με το κοινό, σαν αρχαίο δράμα, σαν κωμωδία από εκείνες που ο υποκριτής μέσα απ το τραγούδι έτριβε στα μούτρα της εξουσίας τα λάθη της, τις αλαζονείες της, τις προδοσίες της.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, μακριά από κομματικές αυλές, έχοντας αναδειχτεί απ το κοινό, που του γλύκανε την καρδιά με την βόλτα των τραγουδιών του και όχι από κομματικούς σχηματισμούς και επιβολή, στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ  με όλες του τις δυνάμεις σε ραδιόφωνο, παραστάσεις, social media.

Αλεξίου: Μαζί τα φάγαμε τα καρπούζια των ολυμπιακών;


ολυμπιακοί αγώνεςΗ εθνική αοιδός, που έκλεισε τη γιορτή της ρεμούλας των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 τραγουδώντας μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», τοποθετήθηκε με συνέντευξή της στο Αθηναϊκό πρακτορείο για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Συγκεκριμένα η Χαρούλα Αλεξίου καλεί τους Έλληνες: «Να αλλάζουμε τα τετραγωνικά της επιπολαιότητάς μας, να ξεχρεώνουμε τον ωχαδερφισμό μας, να ανοίγουμε πλέον την πόρτα στα “προς γνώση και συμμόρφωση”».