Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στρατιωτική Άσκηση Ανακατάληψης Εργοστασίου από “Ταραχοποιά” στοιχεία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως «Εσωτερικό Εχθρό»
Δεν πρόκειται για ανάλυση.
Δεν αφορά πολιτική εκτίμηση.
Η καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, από τους συναδέλφους φαντάρους που υπηρετούν στο 523 Τ.Π. στην Κοζάνη είναι σοκαριστική και αποκαλύπτει το βάθος των αντεργατικών-αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που σχεδιάζει, πλέον εκπαιδεύει τον Στρατό για να τις επιβάλλει.
Αφορά Στρατιωτική Άσκηση που διεξήχθη μυστικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Την Τετάρτη 14/10 έλαβε χώρα στην περιοχή μια πρωτόγνωρη άσκηση, στην οποία συμμετείχαν και φαντάροι από την μόνιμη δύναμη του στρατοπέδου.
Το σημείο που έλαβε χώρα η εν λόγω άσκηση ήταν το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ «ΑΠΑΓΩΓΗΣ»-ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Σύλλας, μέσα από το προσωπικό του προφίλ, αφηγείται ένα περιστατικό «απαγωγής»-σύλληψης ενός μουσουλμάνου επιβάτη. Ο Χρήστος Σύλλας, με του οποίου την άδεια αναδημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί, μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του μετά την ανάρτηση, σχολίασε συμπληρωματικά πως αντικειμενικά δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήταν πρόσφυγας ή μετανάστης.
Το κείμενο:

Giorgio Agamben, Εμείς οι πρόσφυγες

του Τζόρτζιο Αγκάμπεν[1]
1. Το 1943, σε ένα μικρό εβραϊκό περιοδικό, το The Menorah Journal, η Χάννα Άρεντ δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Εμείς oι πρόσφυγες». Σε αυτό το σύντομο αλλά σημαντικό δοκίμιο, η Άρεντ, αφού σκιαγραφήσει κατά πολεμικό τρόπο ένα πορτρέτο του κ. Cohn, του αφομοιωμένου Εβραίου που είχε γίνει 150 τοις εκατό Γερμανός, 150 τοις εκατό Βιεννέζος και 150 τοις εκατό Γάλλος, αλλά τελικά διαπιστώνει με πίκρα ότι «on ne parvient pas deux fois»*, αντιστρέφει τη κατάσταση του πρόσφυγα και του προσώπου χωρίς χώρα –στην οποία η ίδια ζούσε- και προτείνει την κατάσταση αυτή ως υπόδειγμα [paradigm] μιας νέας ιστορικής συνείδησης. 

ΑΡΧΕΙΑ ΝΑΖΙ:ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που σοκάρουν για τα εγκλήματα των Γερμανών στην Ελλάδα

ImageΔεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το τρίτο μνημόνιο εκτός όλων των άλλων θα αποτελέσει και την “ταφόπλακα” του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Η εκδήλωση που έγινε στο ΥΠΕΘΑ με θέμα «Πρώτη παρουσίαση των Γερμανικών Αρχείων Κατοχής από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού»,είναι το πρώτο ενθαρρυντικό μήνυμα ότι κάτι τέτοιο προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορεί να συμβεί.
Τα όσα ακούστηκαν μέσα στο ΥΠΕΘΑ ,ειδικά από τη διδάκτωρ Ιστορίας Έφη Πασχαλίδου, είναι ανατριχιαστικά! Και δεν πρόκειται πλέον για γεγονότα που διηγούνται απλά όσοι τα έζησαν. Μιλάμε πλέον για ντοκουμέντα! Για έγγραφα των Γερμανών που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας-Γαλλίας! Παρενόχληση αεροπλάνου της καταγγέλει η Μόσχα

ImageΠαρενόχληση αεροπλάνου της καταγγέλει η Ρωσία από γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Μόσχα το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε “επικίνδυνα κοντά” στο αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν, καθώς και άλλους Ρώσους κοινοβουλευτικούς.Το ρωσικό αεροπλάνο πετούσε προς την Ελβετία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή στη Μόσχα για εξηγήσεις, λόγω «επικίνδυνου περιστατικού με γαλλικό μαχητικό και ρωσικό αεροπλάνο».

Αστυνομικός πετά μωρό προσφυγάκι έξω απ'τα σύνορα Σλοβενίας. Ο Ευρωπαϊκός Μεσαίωνας στο μεγαλείο του

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ PAX AMERICANA!

Αξιωματικός της ΠΑ των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι την απήγαγαν εξωγήινοι και την έκαναν ερωτική σκλάβα!
Θύμα απαγωγής από εξωγήινους, οι οποίοι μάλιστα ικανοποίησαν τις σεξουαλικές τους ορέξεις πάνω της αμέτρητες φορές, ισχυρίζεται ότι έπεσε μια πρώην αξιωματικός της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας!
Και όχι μόνο αυτά, αλλά σύμφωνα πάντα με την Νιάρα Τερέλα Ίσλει ( Niara Terela Isley) τα ανθρωποειδή πλάσματα με ουρά (!) φρόντισαν πριν την επιστρέψουν στη Γη, να σβήσουν τη μνήμη της, η οποία ωστόσο επανήλθε μέσω της ύπνωσης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ...Πάτρα: Μητέρα δίνει το 4χρονο κοριτσάκι της για υιοθεσία για να μην πεθάνει από πείνα

«Βοηθήστε με δεν έχω να το ταΐσω…»
Μετά το σοκ στην τοπική κοινωνία με τις 6 απόπειρες αυτοκτονίες σε μία εβδομάδα, από τις οποίες οι τρεις είχαν τραγική κατάληξη, άλλο ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της θλίψης και της εξαθλίωσης που έχει οδηγήσει τους πολίτες η οικονομική κρίση.
Νεαρή μητέρα ζήτησε από τον Σύλλογο «Το φωτεινό Αστέρι» να δώσουν το παιδί της για υιοθεσία αφού η ίδια δεν μπορεί να του προσφέρει καθημερινά τα προς το ζειν.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: "Έπεσαν" τα πρώτα ισόβια για μαύρο χρήμα στον Σμπώκο

Image
Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επιδίκασε βαριές ποινές στους Σμπώκο, Κάντα και Λεονταρίτη στην υπόθεση με τις μίζες από τα συστήματα τηλεπικοινωνιών "Ερμής", επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι ποινές φθάνουν την ισόβια κάθειρξη για τον Γιάννη Σμπώκο. 
Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, κήρυξε σήμερα ενόχους για βαριές κατηγορίες τον Γιάννη Σμπώκο, που ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών για παράνομες αμοιβές που έλαβε μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο από τα υποβρύχια και τα TORM1, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και το στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Νίκο Λεονταρίτη.

ΛΑΓΟΣ, Ο ΛΑΓΟΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ....

Πιάσαν όλα τα γεφύρια και τους κλάσαμε τ' @ρχίδι@

Είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις τα όσα σκαρφίζονται για να επιβάλλουν νόμους, χαράτσια, προαπαιτούμενα και ό,τι άλλο έχουν συμφωνήσει με τους Βρυξελλιώτες και το πασάρουν ως ισοδύναμο. Τα δίποδα της εξουσίας έχουν πάρει φόρα και δεν λογαριάζουν πια ούτε σε ποιους απευθύνονται ούτε τι έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από τις προηγούμενες γερμανοτσολιαδοκυβερνήσεις οι κατακτημένοι Έλληνες. Λες και έχουν μηδενίσει το κοντέρ και ξαναρχίζουν τον βούρδουλα εναντίον του λαού πολύ πιο βίαια αλλά όχι βέβαια εναντίον του όχλου τους που συνεχίζει να τους υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια. Δεν χρειάστηκε η Γερμανία να δώσει συντάξεις τους Ταγματασφαλίτες βετεράνους και στους απογόνους τους. Τους βόλεψαν όλους οι μεταπολεμικές εξουσίες μέχρι τρίτη γενιά. Από περίπτερο μέχρι Υπουργείο έναν απόγονο ταγματασφαλίτη θα βρεις.

«Κρυώνουμε!»: η κραυγή αγωνίας χιλιάδων προσφύγων στη Γερμανία


«Κρυώνουμε!»: 
πρόσφυγες οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση μένουν σε σκηνές στη Γερμανία βγάζουν μια κραυγή αγωνίας καθώς η θερμοκρασία πέφτει και ζητούν από τις αρχές να βρουν μια λύση για τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν φτάσει στη χώρα.
«Μας λένε ότι θα κάνουν κάτι, αλλά δεν μας λένε πότε. Ίσως όταν όλοι έχουμε γίνει παγάκια!», κατήγγειλε ο Χουσέιν, ένας Αφγανός 25 ετών, που αρνήθηκε να πει το πραγματικό του όνομα και ο οποίος κοιμάται εδώ και έναν μήνα σε μια από τις μη θερμαινόμενες σκηνές που έχουν στηθεί στο Αμβούργο.

Εμφύλιος μεταξύ χρυσαυγιτών: Νέο κόμμα Ρήγα με τις ευλογίες της Λεπέν

[Με το Χρήστο Ρήγα έχουμε ασχοληθεί και παλιότερα σε αυτό εδώ το ποστ. Ο έμπειρος (με την ενασχόλησή του με τα κυκλώματα της νύχτας) φασίστας προέβλεψε την επερχόμενη καταδίκη της συμμορίας και πήδηξε απο το πλοίο τον Μάιο του 2015. Τώρα με καινούριο χτύπημα προαναγγέλει την ίδρυση κόμματος. Αναλυτικά το κείμενο από τη σημερινή RealNews.]

(Κείμενο: Γιώργος Παγάνης, Real News, 18/10/2015) 

Ο ΑΓΕΣ Τελλίδης πιστεύει πως έτσι θα σταματήσει τις Αυτοκτονίες; ΕΛΔΥΚ: καψόνια, κλωτσιές, χτυπήματα από αξιωματικούς με υποκόπανους των όπλων!

ΕΛΔΥΚ: μετατρέποντας τους Φαντάρους σε Μισθοφόρους χωρίς Τιμή και Αξιοπρέπεια…  γιατί έχουν οικονομική ανάγκη!

Μετά από συνεχείς καταγγελίες γονέων στρατευμένων για το στρατόπεδο “Μάκη Γιωργάλλα” στην Κύπρο φαίνεται πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπό το συνεχές τροπάριο πως “εδώ είμαστε πρώτη γραμμή του πυρός”, “εμείς είμαστε οι μάχιμοι” και άλλα τέτοια... πρωτότυπα, οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων είναι απαράδεκτες. Και αναφερόμαστε κυρίως στις ψυχολογικές δοκιμασίες που περνάνε οι στρατευμένοι, καθώς αυτές αποσιωπούνται επειδή οι “υλικές” συνθήκες θεωρούνται αξιοπρεπείς.
Πίσω όμως από το μισθό των στρατευμένων κρύβονται μύρια όσα περιστατικά, τα οποία κανείς δεν ομολογεί σαν να είναι ένας... όρκος σιωπής. Δεν συμβαίνει τίποτα παραπάνω από καθαρή εξαγορά της συνείδησης του κάθε φαντάρου, να υπομένει εξευτελισμούς της προσωπικότητάς του επειδή πληρώνεται. Τι ομοιότητα με την σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα.

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καλεί σε συγκέντρωση στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Τρίτη 20-10-2015 / 18.00

Ο Οκτώβρης του 2015 αποδεικνύεται ότι θα αποτελέσει ακόμα μία χρονική περίοδο που θα στιγματιστεί ανεξίτηλα από τις αλλεπάλληλες δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού (IDF), μονάχα κατά την διάρκεια του τρέχοντος μήνα έχουν σκοτωθεί από τον IDF 37 Παλαιστίνιοι, από αυτούς σχεδόν οι μισοί σε διαδηλώσεις. Σε μια σειρά από τις δολοφονίες των Παλαιστινίων οι ανακοινώσεις του Ισραηλινού κράτους είναι εξαιρετικά πανομοιότυπες, αφορούν έναν ή περισσότερους δράστες οι οποίοι κουβαλούσαν μαχαίρι και προσπάθησαν να επιτεθούν σε Ισραηλινούς με τον στρατό να ''αυτό-αμύνεται'' και να τους εξουδετερώνει. 

ΣΠΕΝ: ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Η συζήτηση για τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της θητείας παραμένει ανοιχτή. Πολλές οργανώσεις, πολιτικοί και κοινωνικοί χώροι, αγωνιστές, από την πλευρά της αριστεράς και του κινήματος, αντιμετωπίζουν τη θητεία απλώς ως ένα παράλογο χάσιμο χρόνου σε αγγαρείες και υπηρεσίες ή ως ένα μέσο ιδεολογικής προπαγάνδας και πειθάρχησης. Φαίνεται να ξεχνούν τη σημασία που δίνουν τα σύγχρονα στρατιωτικά δόγματα στο αξιόμαχο και την εκπαίδευση. Από την άλλη, εθνικιστικοί-μιλιταριστικοί κύκλοι πιέζουν διαρκώς για περισσότερους εξοπλισμούς και καθολική εκπαίδευση στα πρότυπα των ειδικών δυνάμεων, για διεύρυνση της εφεδρείας σε πανκοινωνική κλίμακα (ακόμα και για τις γυναίκες), στα πρότυπα του Ισραήλ ή του -υπό συζήτηση- νέου μοντέλου εφεδρείας του βρετανικού ή του αμερικάνικου στρατού. Παράλληλα, ο Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος, ηγέτης των ακροδεξιών εθνικιστών ΑΝΕΛ ανοίγει την συζήτηση για την Υποχρεωτική Στράτευση φτωχών Γυναικών με το δέλεαρ των μορίων, ενώ συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων–νέων επιστημόνων  εκπαιδευτικών, γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων κλπ. προωθώντας τον «Εθελοντισμό», δηλαδή κάλυψη θέσεων εργασίας με τη δουλική και άμισθη εργασία φαντάρων.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Πάνε για εκκαθάριση εν λειτουργία! Τα σενάρια

Image
Κίνδυνος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε στην Κομισιόν ότι θα απαιτήσει από τα Ναυπηγεία την καταβολή των προστίμων 500 εκατομμύριων ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει στην εκκαθάριση εν λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ναυτεμπορική “ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με επιστολή του προς την επίτροπο Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Margrethe Vestager δέχθηκε ουσιαστικά την ακύρωση της στρατιωτικής απόφασης του 2010 για τα ΕΝΑΕ και την επιστροφή στην πρώτη απόφαση του 2008. Απόφαση που επίτασσε την καταβολή από πλευράς ναυπηγείων ποσού ύψους 230 εκατ. ευρώ για παράνομες επιδοτήσεις την περίοδο μέχρι το 2001. Σήμερα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΑΝΘΗΡΩΝ

bp
– Ξέρεις, η φύση του πάνθηρα – το έψαξα. Αν σπρώξεις έναν πάνθηρα στη γωνία, ο πάνθηρας θα προσπαθήσει να προχωρήσει  αριστερά ή δεξιά για να σε κάνει να μετακινηθείς από τη μέση. Αλλά αν εσύ συνεχίσεις να τον σπρώχνεις στη γωνία, αργά ή γρήγορα ο πάνθηρας θα βγει από τη γωνία και θα προσπαθήσει να τσακίσει αυτόν που τον καταπιέζει.
– Πω, πω, Huey, έτσι ακριβώς και με τους μαύρους – μας πιέζουν στη γωνία.
– Τι εννοείς;
– Κοίτα, αυτό που ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι άλλοι λένε ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά τους την πέφτουν και τους δέρνουν, τους κακοποιούν και τους σκοτώνουν. Και είναι σαν οι μαύροι να πιέζονται στη γωνία.

Παιχνίδια γεωπολιτικής και εξουσίας με τους πρόσφυγες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να επηρεάσει διεθνείς οργανισμούς και να επανενεργοποιήσει το Δουβλίνο για την Ελλάδα
του Αποστόλη Φωτιάδη
Αν θέλει κάποιος να αντιληφθεί τις πολιτικές μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσφυγική κρίση, μπορεί να ξεκινήσει από την πρώτη πρόταση της Ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τετάρτη (14.10.2015), εν αναμονή της σχετικής συνόδου αρχηγών κρατών: «Τους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου πάνω από 710.000 –πρόσφυγες, εκτοπισμένοι και άλλοι μετανάστες– βρήκαν τον δρόμο τους προς την Ευρώπη, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί»· και, στον αριθμό αυτό, παραθέτει ως υποσημείωση: «μεγέθη δημοσιευμένα από την Frontex στις 13 Οκτωβρίου 2015».

Κάμερες και στα βαγόνια του Μετρό!

EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ



Την άδεια να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στα βαγόνια του μετρό έδωσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Σημειώνεται πως η Αρχή είχε εξετάσει ανάλογο αίτημα τον Δεκέμβριο του 2013 και -τότε- είχε απορρίψει την τοποθέτηση καμερών εντός των βαγονιών, τονίζοντας πως «δεν συντρέχουν, τουλάχιστον προς το παρόν, οι νόμιμες προϋποθέσεις εγκατάστασης των καμερών στο εσωτερικό των συρμών». Αντίθετα, είχε εγκρίνει τη χρήση καμερών στο εξωτερικό των βαγονιών. 

Το χρέος είναι ένας έξυπνος τρόπος για να καταφέρουν την ανακατάληψη της Αφρικής» - Thomas Sankara

By Paula Akugizibwe on July 23, 2012 — A week before he died, Sankara said, “revolutionaries as individuals can be murdered, but you cannot kill ideas”. And so, for us today, the final challenge rests not in finding more Sankaras, but in becoming them – in bringing these ideas to life
Thomas Sankara. Photo: AFP
Thomas Sankara, former leader of Burkina Faso, was the apparent opposite of everything we are often told that success should look like. Mansions? Cars? Who? What? Get out of here. As Prime Minister and later as President, Sankara rode a bicycle to work before he upgraded, at his Cabinet’s insistence, to a Renault 5 – one of the cheapest cars available in Burkina Faso at the time. He lived in a small brick house and wore only cotton that was produced, weaved and sewn in Burkina Faso.

Η Τουρκία βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος και ο Λευκός Οίκος την ειρωνεύεται!

Η Τουρκία έχει πάρει μέρος μόνο σε 3 αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία από τον Αύγουστο, γράφει η εφημερίδα Hurriyet.
Τα μαχητικά της Τουρκίας «πέτυχαν» θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία στις δύο από τις τρεις αεροπορικές επιδρομές.
Τα τουρκικά μαχητικά F-16 σηκώθηκαν από τη βάση του Ιντσιρλίκ και πέταξαν μαζί με αμερικανικά αεροσκάφη.

Ε όχι και «αξιότιμοι» οι ναζί

Ο Μιχαλολιάκος είναι ναζί. Δεν το κρύβει κιόλας, άλλωστε δεν είχε πρόβλημα στο παρελθόν να φωτογραφίζεται με σβάστιγκες ή να χαιρετάει χιτλερικά. Σύμφωνα με ένα ισχυρό κατηγορητήριο, ο Μιχαλολιάκος είναι ένας εγκληματίας, που έδινε το οκ για κάθε παράνομη ενέργεια της οργάνωσης του. Για το υπουργείο Εξωτερικών όμως είναι ένας «αξιότιμος συνομιλήτης»
Αυτό προκύπτει από πρόσφατη επιστολή του υπουργού, Νίκου Κοτζιά προς τον αρχηγό των νεοναζί, όπου μάλιστα ζητάει τις θέσεις της οργάνωσης για ζητήματα σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε», γράφει «θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε τις απόψεις του κόμματός σας...». 

"Τζιχαντιστής" ο διοικητής της MIT λέει ότι οι Ρώσοι "πνίγουν επανάσταση ισλαμιστών στη Συρία"!

Image
O Hakan Fidan, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο MIT, o oποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, σε δηλώσεις του καταδίκασε τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι προσπαθεί να «πνίξει» την επανάσταση των Ισλαμιστών της Συρίας καθώς επίσης και ότι παραβιάζει τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών. 

«Το ΙSIS είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να δεχτούμε ότι δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μια καλά οργανωμένη και δημοφιλή δομή, όπως το Ισλαμικό Κράτος. Ως εκ τούτου, καλώ τους συναδέλφους μου στη Δύση να αναθεωρήσουν τη νοοτροπία τους και να ματαιώσουν τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν που επιθυμεί να συντρίψει τους Ισλαμιστές επαναστάτες της Συρίας ισλαμιστές επαναστάτες», δήλωσε ο Fidan, στο Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε., ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 3,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΕΛΕΑΡ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΚΤΟ ΓΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

Image

ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: 

Δίνει "γη ύδωρ" και "γρήγορη ενταξιακή πορεία" η Άγκελα

Μετά από τον χαλαρό περίπατο δίπλα στον Βόσπορο μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει από την Άγκυρα στενότερη συνεργασία για αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία για την βομβιστική επίθεση

Image
Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα.

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 50 ατόμων, που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.
Οι συλλήψεις συνδέονται με τις βομβιστικές επιθέσεις του προηγούμενου Σαββάτου, οι οποίες στοίχησαν τη ζωή σε πάνω από 100 άτομα.
Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, δεν διευκρινίζουν την εθνικότητα των συλληφθέντων, οι οποίοι ήδη έχουν οδηγηθεί στην ασφάλεια, προκειμένου να ανακριθούν.