Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Βετεράνοι πολέμου θα απορρίψουν τα μετάλλια για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ηνωμένου Βασιλείου και το βομβαρδισμό της Συρίας

On Remembrance Sunday 2015, Veterans for Peace UK marched under the banner 'Never Again' to the Cenotaph, where they laid a white poppy wreath.
Veterans discard medals in Syria protest
Tuesday 8 December | 1pm
Assemble Nelson's Column |Trafalgar Square
Then to Downing Street
In protest at yet another attack on a middle eastern country, veterans of the Gulf War, Iraq, Afghanistan and Libya will discard their medals at Downing Street on Tuesday 8 December.

ΣΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ στις συντάξεις των στρατιωτικών υπογράφουν και 16 Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων που πήραν θέση για την "Ελλάδα της Ευρώπης"!! Τι έρχεται και πόσο θα μειωθούν!

ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΕΝΟΧΟΣ - ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΑΙΤΙΑ
Αν το ξέχασαν ή κάνουν ότι το ξέχασαν, τους θυμίζουμε: 
ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ! 
ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ...
Χρειάζεται «ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία» μας έλεγαν,,.

«Ναι» στην Ευρώπη από 16 πρώην Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων«Ναι» στην Ευρώπη από 16 πρώην Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων

Το κείμενο και οι υπογραφές:

ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ, ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΠΕΝ!

Έστειλε ο Βορίδης συγχαρητήρια στο ναζιστικό κόμμα της Λεπέν για τη νίκη του; Κουμπάρος στο γάμο του ήταν ο τότε αντιπρόεδρος του Λεπέν Καρλ Λανγκ. Δεν γίνεται να ξεχνιούνται έτσι εύκολα οι κουμπαριές επειδή αλλάξαμε τώρα κόμμα και παριστάνουμε τους πράους κεντροδεξιούς..
{SPY}

Σφοδρή αμερικανική «επίθεση» στην μάχη για την επιρροή στα Βαλκάνια λόγω Ρωσίας

Η πρόσκληση του Μαυροβουνίου για ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) αποτελεί την έναρξη μιας ευρύτερης πολιτικής «επίθεσης» των ΗΠΑ στον αγώνα για την επιρροή στα Βαλκάνια μετά τις ρωσικές κινήσεις στην περιοχή , αναφέρει η εφημερίδα Politico.
Στις 2 Δεκεμβρίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ έδωσαν στο Μαυροβούνιο το «πράσινο φώς» να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Συμμαχία.
Επιπλέον, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και νατοϊκοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι , επισκέφθηκαν το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ, ως μέρος των ανανεωμένων προσπαθειών τους για να μπορέσει η περιοχή των Βαλκανίων να μείνει στην τροχιά της δυτικής επιρροής.

Κίνηση του ΝΑΤΟ προς το Νότο. Τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

(This posting is a select chapter from Andrew Korybko’s second book that will focus on the geopolitical application of Hybrid Wars.) 

Southern Expansionism

During the final years of the Cold War, the Soviet Union and the US reached a verbal agreement whereby Moscow would allow for the reunification of Germany in exchange for the US agreeing to never expand NATO further East. As history attests, the US shamelessly reneged on its guarantee the moment the Soviet Union collapsed and was powerless to effectively stop it, swallowing up almost the entirety of Eastern Europe (save for Belarus, Moldova, and Ukraine) and all the Baltic States by 2004. What’s less studied by observers is NATO’s “Drang Nach Suden” (Drive to the South), which represents one of the last fronts of continental NATO expansionism and has been in the works ever since the end of the Cold War.

Καταστολή και απελάσεις για χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες αναγγέλλει η κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)

http://www.902.gr/
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις επιταγές της ΕΕ για ένταση της καταστολής με την ανάθεση της φύλαξης των συνόρων στη FRONTEX. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί είναι μετανάστες από το Ιράν, το Μαρόκο και άλλες χώρες. 
Καλλιεργούν κλίμα για βίαιη επέμβαση

Στρατιώτες της Frontex με τα όπλα στραμένα στους πρόσφυγες και με στολές για μολυσματικές ασθένειες εμφανίστηκαν στην Κάλυμνο

Screen Shot 2015-12-07 at 8.00.10 PMΣκάφος της Frontex έφτασε χθες στην Κάλυμνο μεταφέροντας 220 πρόσφυγες από την Καλόλιμνο. Είχαν μείνει εκεί 24 ώρες τουλάχιστον μέσα στο κρύο και χωρίς φαγητό. 
Οι πρόσφυγες κάθονταν κάτω, ενώ τουλάχιστον 4 στρατιώτες έστρεφαν τα όπλα κατά πάνω τους, ενώ άλλοι ήταν ντυμένοι με λευκές στολές για μολυσμαντικές αρρώστιες.



Τηλεφωνική επικοινωνία Αιγύπτιου Πρωθυπουργού με Λακκοτρύπη Ρήξη στα ενεργειακά μεταξύ Αιγύπτου - Ισραήλ -

Ρήξη στα ενεργειακά μεταξύ Αιγύπτου - ΙσραήλΛονδίνο: Την διακοπή κάθε επαφής και των σε εξέλιξη συνομιλιών για εξαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ αποφάσισε χθες το απόγευμα η κυβέρνηση της Αιγύπτου. Αιτία, απόφαση διεθνούς διαιτησίας που αναγκάζει την Αίγυπτο και κρατικές της εταιρείες να καταβάλουν στο Ισραήλ αποζημιώσεις ύψους 1,6 δις δολάρια, για την διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Αίγυπτο προς το Ισραήλ, το 2012. 

Οι «ναυαγοσώστες» δεν σώζουν μόνο, δέρνουν κιόλας


Το κεφαλοκλείδωμα στον Αρη Μεσσήνη δεν συνέβη ποτέ... είναι φωτομοντάζ!!! | Φωτ.: SΟlvi Iren Wessel-Berg

Η ταχύτητα με την οποία επιχειρήθηκε να διαψευστεί ο ξυλοδαρμός του φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) Αρη Μεσσήνη, εκτός από τρομακτική, θυμίζει συγκεκριμένες τακτικές και πρακτικές.
Σε διάστημα λίγων λεπτών από την ανάρτηση της είδησης από το efsyn.gr, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στα τοπικά ενημερωτικά sites, αυτόκλητοι υπερασπιστές και φίλοι του ναυαγοσώστη που κατηγορούνταν έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι ο Αρης Μεσσήνης δεν δέχτηκε επίθεση, αλλά αντιθέτως παραβίασε βασικούς κανόνες δεοντολογίας, αφού επιθυμούσε να απαθανατίσει «μουσουλμάνες την ώρα που άλλαζαν στη σκηνή τους»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Οι ΗΠΑ Πατάνε Για τα Καλά Πόδι στην Ευρώπη… Το ΣΧΕΔΙΟ και ο ΣΤΟΧΟΣ

ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ Προωθεί μια «σημαντική» ώθηση στον προϋπολογισμό του για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι αυτό το βήμα θα δώσει μια απάντηση προς τη Ρωσία και θα διαβεβαιώσει τους συμμάχους ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να τους προστατεύσουν.

Αλέκα Ζορμπαλά: Είναι τιμή μου να με στοχοποιεί ο κ. Thanos Tzimeros, ο γνωστός

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Mε στοχοποίησε, εχθές το βράδυ, με δημόσια ανάρτησή του ο κ. Thanos Tzimeros, ο γνωστός
( όχι μόνον εμένα, αλλά και άλλο πρόσωπο, παραβιάζοντας με πλήρη επίγνωση προσωπικά δεδομένα, σε μια απέλπιδα και ανιστόρητη προσπάθεια να εμπλέξει δικηγόρους, γιατρούς, πολίτες, «μπαχαλάκηδες» και Σύριζα!!!)
* Με στοχοποίησε ο επιφανής οικονομολόγος δίνοντας σε κοινή θέα τα πλήρη στοιχεία μου, ονόματα, διεύθυνση, τηλέφωνα, μέχρι και τον Αριθμό Μητρώου μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
(πάντως ΕΓΩ δηλώνω δικηγόρος και ως τέτοια είμαι και εγγεγραμμένη στον επιστημονικό μου σύλλογο).

Ετοιμάζουν πολυεθνική ταξιαρχία που έχει έδρα την Ελλάδα για εμπλοκή στη Συρία;

Image
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ 
71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ
Ετοιμάζουν την Πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης για εμπλοκή σε κάποια επιχείρηση; 
Η με έδρα την Ελλάδα και με Τούρκο αυτή τη περίοδο SEEBRIG, θα μπορούσε θεωρητικά να είναι μια στρατιωτική δύναμη που θα ενίσχυε χερσαίες επιχειρήσεις των Γάλλων στο έδαφος της Συρίας. 
Γιατί όλα αυτά τα …καχύποπτα;

Αφορμή είναι η είδηση που λέει ότι στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ο Διοικητής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern Europe Brigade - SEEBRIG), Τούρκος Ταξίαρχος Numan Yediyldiz, πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 11 Δεκεμβρίου , επίσκεψη σε μονάδες του Στρατού Ξηράς, οι οποίες σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται να υποστηρίξουν την Ταξιαρχία σε περίπτωση πλήρους ενεργοποίησής της (affiliated units), καθώς στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕEΥΕ) και στο NRDC-GR.

ΣΥΡΙΑ: Ο χάρτης των συγκρούσεων που δείχνει ότι οι ισλαμιστές χάνουν έδαφος


ImageΟ Πρόεδρος Άσαντ εξήρε τη Ρωσία για τις προσπάθειές της με στόχο τη καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να ιδρύσουν ένα Ισλαμικό κράτος στη Συρία. Η αμερικανική ηγεσία, κατά την άποψή του, δεν κατάφερε να εκπληρώσει την υπόσχεσή της για την αντιμετώπιση του Daesh, ή ISIL.

Απο τότε που η αμερικανική συμμαχία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών στόχων στη Συρία το Σεπτέμβριο του 2014, το ISIL και “άλλες παρόμοιες οργανώσεις ή ομάδες επεκτείνονται σταδιακά”, παρατήρησε ο Πρόεδρος του Συριακού Κράτους.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

Image
Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα χαρακτηρίζοντας "ολοφάνερη επίθεση" μια επιδρομή που πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ η οποία προκάλεσε το θάνατο αρκετών Σύρων στρατιωτικών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
"Η Συρία καταδικάζει απερίφραστα την ολοφάνερη επίθεση των δυνάμεων του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ. Συνιστά κατάφορη παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ", υπογραμμίζει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, στην οποία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί μια επανάληψη ενός τέτοιου περιστατικού. 

NATO: Αποκλείει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους

Image

Το ΝΑΤΟ έχει αποκλείσει την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε ελβετική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές.

"Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του συνασπισμού και των συμμάχων του ΝΑΤΟ", σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στην Tages-Anzeiger, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων εκτός των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιούνται κατά του Ισλαμικού Κράτους.
"Οι ΗΠΑ έχουν έναν περιορισμένο αριθμό ειδικών δυνάμεων. Στο προσκήνιο, ωστόσο, βρίσκεται το θέμα της ενίσχυσης των τοπικών δυνάμεων. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά είναι η μόνη επιλογή", υπογράμμισε.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ...Marine Le Pen: “Με το να πολεμούμε εναντίον του Άσαντ, δυναμώνουμε τις θέσεις του ISIL”


“Με το να πολεμούμε εναντίον του Άσαντ, δυναμώνουμε τις θέσεις του ISIL”
ImageΟ Άσαντ είναι προς το παρόν ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ελέγξει τη κατάσταση στη Συρία και να τη σώσει από ένα ολοκληρωτικό χάος, δήλωσε η Γαλλίδα πολιτικός και αρχηγός του κόμματος National Front, Λε Πεν σε συνέντευξή της στο Le Temps.
Η σταθερότητα του Συριακού κράτους είναι η ύψιστη προτεραιότητα, ανεξάρτητα ποια είναι η ηγεσία, ανέφερε η Λε Πεν. “Το ερώτημα είναι: Θέλουμε να υπάρχει έστω ένα μέρος του κράτους ή θέλουμε ένα καθαρά Ισλαμικό Κράτος;”, αναρωτιέται η πολιτικός.

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ" ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...Δεκάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό σε προάστιο της Δαμασκού

Τουλάχιστον 56 άμαχοι σκοτώθηκαν μετά το μεγάλο βομβαρδισμό στο ελεγχόμενο από τους αντάρτες προάστιο της Δαμασκού, Γκούτα, στη Συρία, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Από το Channel 4 News






ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΑΣΑΝΟ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΜΟΝΟΓΟΝΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ, ΜΕ 3 ΑΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ, ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟ ΣΤΟΝ ΛΑΓΟ ΕΒΡΟΥ
Όταν οι δηλώσεις των Υπουργών Άμυνας Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα αποδεικνύεται ότι εξυπηρετούν μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες…
Όταν οι όποιες δεσμεύσεις περί σεβασμού των δικαιωμάτων και διαμόρφωσης ενός πλαισίου ισότητας και συνυπολογισμού των ακραίων κοινωνικών αδιεξόδων αποδεικνύονται λόγια του αέρα…
Τότε αποκαλύπτεται μπροστά μας γυμνή η σκληρή πραγματικότητα της Μνημονιακής Ελλάδας, των τρομερών εξόδων για ασκήσεις και εξοπλισμούς, με την ένταση των ταξικών ανισοτήτων και της εκδήλωσης ακραίων κοινωνικών αδικιών…

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΔΥΚΑΡΙΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Στην ΕΛΔΥΚ, προέρχεται η τελευταία καταγγελία συναδέλφου, που υπηρετεί σε κοινή μονάδα Ελλήνων και Κυπρίων.
Για μια ακόμη φορά στην ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΛΛΗΛΑΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ φτάνει επιστολή καταγγελίας από την Κύπρο. Οι συνάδελφοι φαντάροι καταγγέλλουν τις άνισες συνθήκες και τις αδικίες που υφίστανται από τους Κύπριους συνάδελφους τους.
Φυσικά, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ σέβεται τα όρια και γνωρίζει το τι μπορεί δημόσια να ειπωθεί.   Από την άλλη μεριά οι καταγγελίες είναι επαναλαμβανόμενες και απαιτούν την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ. 

Ευρω-μεσογειακή Κρίση, ή περί Υβριδικού Πόλεμου μεγάλης κλίμακας

«Όλο και πιο γρήγορα, το χρονικό δίνει σχήμα στην ιστορία αυτού του νέου πολέμου, ο οποίος απλώνεται μεγάλος και τρομερός».

Réseau International (Γαλλία)
Επίσημα, ένας πόλεμος «εναντίον του χάρτινου τίγρη που ονομάζεται ΙH/ISIS/DAESH, ανεπίσημα ανάμεσα σε δύο μπλοκ που ανταγωνίζονται για τη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική Μεσόγειο, τo Συράκ (Συρία + Ιράκ) και το μονοπώλιο στον Περσικό Κόλπο».
Ανάλυση των γεγονότων από τον Giuseppe Masala και τον Maurizio Blondet.

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΝΑΤΟ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΒΛΕΠΕΙ" ΣΥΡΙΑ;

Άσκηση "ΑΡΙΑΔΝΗ 2015"

 Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 25 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2015 διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και Πατραϊκού η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 2015», που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση. 
Στην άσκηση συμμετείχε η φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, το ναρκοθηρευτικό (Ν/ΘΗ) ΚΑΛΥΨΩ, το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το ΝΘΗ ΕΥΝΙΚΗ, η κανονιοφόρος (Κ/Φ) ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, το Γαλλικό πλοίο FS LYRE η μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2) καθώς και στοιχεία της ΔΥΚ.

ΕΚΘ και …σωματείο διώκουν εργάτες της ΕΛΒΟ

Ç Äéïßêçóç ôïõ Óùìáôåßïõ ÅñãáæïìÝíùí ÅËÂÏ êÞñõîå 3ùñç óôÜóç åñãáóßáò êáé üëïé ïé åñãáæüìåíïé óõãêåíôñþèçêáí óôá äéüäéá ôùí ÌáëãÜñùí êáé ðñï÷þñçóáí óå óõìâïëéêÞ êáôÜëçøç ôçò åèíéêÞò ïäïý. Èåóóáëïíßêç, Ôñßôç 11 Ìáñôßïõ 2008. ÁÐÅ/MEGAPRESS/ÃÉÙÑÃÏÓ ÖÙÔÉÁÄÇÓΕπίδειξη θράσους έκαναν οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ, που πάνω στο γραφειοκρατικό κρεσέντο τους κατέθεσαν μήνυση εναντίων των εργαζόμενων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, Στ. Ναθαναήλ και Κ. Σιτέλα, επειδή «τόλμησαν» να μοιράζουν ανακοίνωση της παράταξής τους «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» στο εργοστάσιο, με την οποία καλούσαν τους συναδέλφους τους στη γενική απεργία της 27/11/2014 αλλά και ασκούσαν κριτική στην ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Τι κρίνεται αυτή την εβδομάδα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


ImageΑυτή την εβδομάδα κρίνονται πολλά για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η διαδικασία της διαιτησίας στην οποία είχε προσφύγει ο Ισκαντάρ Σάφα ολοκληρώνεται και από το αποτέλεσμα θα κριθεί αν το δημόσιο θα πρέπει να δώσει κι άλλα χρήματα στον γαλλολιβανέζο. Τι ζητάει; Μόλις …1 δις ευρώ!
Βέβαια σε διαιτησία έχει προσφύγει και το ελληνικό δημόσιο,κάτι που είχε κάνει ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου. Το ελληνικό δημόσιο ζητά από τον Σάφα 7 δις!
Μέχρι να δούμε ποιος θα τα παρει απο τον άλλο πάντως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εξακολουθούν να βρίσκονται εν λειτουργία χάρη στο ΠΝ. 

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Βενεζουέλα: Τα άδεια σούπερ μάρκετ `έριξαν` τον ΜαδούροΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΙΚΗΣΕ!
Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.
Η λαϊκή αγανάκτηση για την οικονομική κρίση που έχει αδειάσει τα σούπερ μάρκετ φαίνεται ότι οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Μαδούρο.
Η Δημοκρατική Ενότητα (MUD), ο μεγάλος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, απέσπασε 99 έδρες στις βουλευτικές εκλογές , δηλαδή μια πλειοψηφία των τριών πέμπτων, έναντι 46 εδρών για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε η πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου Τιμπισάι Λουσένα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για ορισμένες έδρες μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Και σοβαρές χερσαίες δυνάμεις ενεργοποιεί η Ρωσία στον πόλεμο της Συρίας

Ο Ρωσικός Στρατός, κυριολεκτικά, φέρνει βαριά όπλα στην Συρία, με Αμερικανούς αναλυτές να θεωρούν πως η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως η Μόσχα αναλαμβάνει την σχεδίαση και την εκτέλεση των επιχειρήσεων του Συριακού Στρατού.
Των Paul Richard Huard / Robert Beckhusen

Ρεζίλεμα ΗΠΑ… τέτοιο μπάχαλο στην επίθεση στο νοσοκομείο της Καμπούλ

Μεγάλος αριθμός μελών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για κακή διαχείριση της κατάστασης που οδήγησε στην επίθεση της 3ης Οκτωβρίου 2015 κατά του νοσοκομείου της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», στη Kunduz του Αφγανιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 30 ατόμων.
Όπως ανακοινώθηκε η διάρκειας έξι εβδομάδων έρευνα κατέληξε ότι η κύρια ευθύνη βαρύνει το πλήρωμα ενός «ιπτάμενου πυροβολείου» AC-130 και τον διοικητή των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ που επόπτευε τη μάχη στη Kunduz.

Ισραήλ: Πρώτη φορά διπλωμάτης με βάση σε αραβικό κράτο

Κοσμογονικές είναι οι αλλαγές που κυοφορούνται στο επίπεδο της διεθνούς πολιτικής με αποτέλεσμα πολλά από όσα ξέραμε μέχρι σήμερα και τα θεωρούσαμε ως «σταθερές», πολύ απλά, πλέον δεν θα ισχύουν…
Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι η αντίδραση στην ανάγνωση της είδησης που κυκλοφόρησε περί τα μέσα της εβδομάδας, πρώτα από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ότι Ισραηλινός διπλωμάτης θα εργάζεται πλέον σε αραβικό κράτος, στην πρώτη τέτοια αποστολή στην Ιστορία, ανάμεσα σε δυο πλευρές που τις χώριζε κάποτε το θανάσιμο μίσος;

Τουρκία–Σαουδάραβες, σημαντική συνεργασία στα αμυντικά…

Έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων επέλεξαν Άγκυρα και Ριάντ για να προωθήσουν τη διμερή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα στην παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας αιχμής…
Τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη σαουδαραβική εταιρίαTAQNIA Defence and Security Technologiesανακοίνωσε ο τουρκικός όμιλος ηλεκτρονικών Aselsan. Η νέα κοινοπραξία θα εδρεύει στη Σαουδική Αραβία και πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στους τομείς των ραντάρ, του ηλεκτρονικού πολέμου και των ηλεκτρο-οπτικών.

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ ΕΦΕΡΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΛΕΠΕΝ!

Ιστορική νίκη των ακροδεξιών της Λεπέν στη Γαλλία – Κέρδισε 6 από τις 13 περιφέρειεςΤο ακροδεξιό εθνικό μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία συγκεντρώνει κατά μέσο όρο ένα ποσοστό της τάξης του 28,6% όταν πριν από πέντε χρόνια, στις εκλογές του 2010, είχε συγκεντρώσει μόλις το 11%.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το κόμμα του Σαρκοζί με 27,4% και στην τρίτη θέση οι Σοσιαλιστές του Ολάντ με 23,5%, παρά την άνοδο της δημοτικότητάς του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

ΛΙΒΥΗ: Προς ιστορική συμφωνία;


Image
Αντιπρόσωποι των δύο παρατάξεων που αντιπαρατίθενται στη Λιβύη ανακοίνωσαν σήμερα στην Τυνησία πως κατέληξαν σε μια πολιτική συμφωνία η οποία αναμένεται ότι θα εγκριθεί από τα δύο κοινοβούλια, ώστε να τεθεί τέλος στη σύγκρουση που καταστρέφει τη χώρα. 
"Είναι μια ιστορική στιγμή την οποία περίμεναν οι Λίβυοι, την οποία περίμεναν οι Άραβες και την οποία περίμενε ο κόσμος", δήλωσε ο Αουάντ Μοχάμεντ Αουάντ Αμπντούλ-Σαντίκ, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Τρίπολης που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Θρίλερ με τον θάνατο του μουλά Μανσούρ


ImageΥψηλόβαθμα στελέχη των Ταλιμπάν αμφισβήτησαν σήμερα τη γνησιότητα του ηχητικού μηνύματος που αποδίδεται στον ηγέτη τους μουλά Αχτάρ Μανσούρ, με το οποίο διαψεύδει το θάνατό του, ενώ οι αφγανικές αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν την αυθεντικότητά του. 
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα χθες ηχητικό μήνυμα διάρκειας 16 λεπτών που παρουσιάζεται ως μήνυμα του μουλά Μανσούρ, ενώ ανώτερα στελέχη των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών και πηγές των Ταλιμπάν είχαν δηλώσει πως ο Μανσούρ σκοτώθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια πυροβολισμού με δικούς του διοικητές στο Πακιστάν.

Ο κύριος «τέλος-της-ιστορίας» στο πλευρό των φασιστών της Ουκρανίας

Όχι ότι μας κάνει εντύπωση αλλά… 
Ο Φράνσις Φουκογιάμα ανεμίζει τα λάβαρα του πολέμου και ζητάει εξοπλισμό και στήριξη του ουκρανικού ακροδεξιού καθεστώτος. 
Ο Φράνσις Φουκογιάμα έγινε παγκοσμίως γνωστός, to 1989, για το έργο του «Το τέλος της ιστορίας» στο οποίο προέβλεπε τον οριστικό θάνατο των ιδεών του κομμουνισμού και την τελική νίκη της Δυτικής «δημοκρατίας» με την εξάλειψη κάθε εναλλακτικού κοινωνικοπολιτικού μοντέλου. Με άλλα λόγια ο Φουκογιάμα υπήρξε ο προφήτης της παντοκρατορίας του καπιταλισμού, και μάλιστα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου του, εξέλιξη που ονόμασε «τέλος της ιστορίας». 

“TORA TORA TORA”-Επίθεση στο Περλ Χάρμπορ - Σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο

ImageΛίγα μίλια έξω από την Ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη, στον απομακρυσμένο στα βουνά, σταθμό ραντάρ, οι δυο νεαροί έφεδροι αξιωματικοί που έχουν βάρδια εκείνη την ώρα είναι έξαλλοι. 
Το jeep του ναυτικού που θα έφερνε τους αντικαταστάτες τους και θα τους παραλάμβανε, έχει αργήσει και εκείνοι παραμένουν εγκλωβισμένοι ύστερα από μια βαρετή νύχτα βάρδιας.
Ήταν Κυριακή 7 Δεκεμβρίου του 1941, 7.00 το πρωί και θα έπρεπε ήδη να είναι πίσω στη βάση και να ετοιμάζονται για έξοδο. Αντ'αυτού εκείνοι καθόντουσαν μπροστά από μια πράσινη οθόνη και περίμεναν. Ξαφνικά στις 7.02 η οθόνη γέμισε μαύρα μικρά στίγματα. 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεκεμβρης 2008Επεισόδια έξω απ’ τη Βουλή.
Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter το βίντεο αυτό δίνεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μετά από 7 χρόνια.
Η καταγραφή που περιέχει είναι από το απόγευμα της 18ης Δεκέμβρη του 2008 έξω από τη Βουλή.
http://kollectnews.org/
Video από την εξέγερση του Δεκέμβρη που δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια. 

Η νέα εξερχόμενη μετανάστευση από την Ελλάδα

Roger de La Fresnaye - Seated manΤο προφίλ του Έλληνα μετανάστη στα χρόνια της κρίσης
 του Λόη Λαμπριανίδη και του Μανώλη Πρατσινάκη
ROGER DE LA FRESNAYE – SEATED MAN
Έως πρόσφατα η αποδημία των Ελλήνων είχε σταματήσει να απασχολεί το ερευνητικό ενδιαφέρον, το οποίο δικαίως επικεντρωνόταν στην εισερχόμενη μετανάστευση στη χώρα. Ωστόσο, στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης η εξερχόμενη μετανάστευση άρχισε και πάλι να απασχολεί τη δημόσια συζήτηση καθώς αποκτάει έντονες διαστάσεις σε βαθμό που, αν και με σαφώς διαφοροποιούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά, φαίνεται να είναι ποσοτικά συγκρίσιμη με τη μεταπολεμική μετανάστευση. 

Οργή και άγρια καταστολή στις πορείες για τον Α. Γρηγορόπουλο Τἀσος Φίντζος |

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η καθιερωμένη πορεία μαθητών, φοιτητών και οργανώσεων της Αριστεράς, για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μαθητή που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στα Εξάρχεια το 2008. Ανάλογη πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η με­ση­με­ρια­νή πο­ρεία ξε­κί­νη­σε με σχε­τι­κή μα­ζι­κό­τη­τα και υπήρ­χε παλ­μός στα μπλοκ. Οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι μπρο­στά έδι­ναν τον ρυθμό των συν­θη­μά­των. Μα­ζι­κά ήταν και τα μπλοκ της Αρι­στε­ράς, κυ­ρί­ως της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ.

Cycle shop owner: Police 'shot the wrong guy'

NEENAH - Steve Erato, owner of Eagle Nation Cycles, said he thinks police “shot the wrong guy” in a tense hostage situation Saturday at his motorcycle shop in downtown Neenah.
Erato and his attorney, Cole White of Green Bay, identified the victim as Michael L. Funk, 60, of Neenah.
“He was a hostage coming out (of the building),” Erato told Post-Crescent Media on Sunday. “They shot him in the alley. They shot the wrong guy.”
Neenah Police Chief Kevin Wilkinson said in an email Sunday evening that the Wisconsin Department of Justice Division of Criminal Investigation is leading the investigation into the shooting.