Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Στην Σουηδία πήγαν τους μετανάστες πιο πάνω και από τον Αρκτικό Κύκλο

Κατέληξαν στον Αρκτικό ΚύκλοΠολύ πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό πνιγμένο στο χιόνι και μέσα στο σκοτάδι του αρκτικού χειμώνα, τελείωσε η οδύσσεια για τουλάχιστον 600 πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή.

​Αυτήν την εποχή ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ σε αυτήν την παγωμένη γωνιά του κόσμου, όπου το θερμόμετρο είναι κολλημένο στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.Στο Ρικσγκάνσεν βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πιο βόρειου χιονοδρομικού κέντρου του κόσμου. Εκεί επέλεξε να τους στείλει η Σουηδική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις αυξημένες προσφυγικές ροές στο έδαφός της. Το κέντρο βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βορείως του αρκτικού κύκλου και 2 ώρες με το αυτοκίνητο από την πιο κοντινή πόλη.

«Φασιστοθύλακες» της αστυνομίας και κυβέρνηση καταγγέλλει η Αντιρατσιστική Θεσαλονίκης

ματΚαταγγελία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσ/νίκης για την αστυνομική βία στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου
Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ως συνδιοργανώτρια της πορείας για την Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, καταγγέλουμε την ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία που ασκήθηκε απέναντι σε ομάδα διαδηλωτών που κινούνταν από τα πανεπιστήμια προς το χώρο της συγκέντρωσης.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ... ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...

Μερικοί από τους εθελοντές στο Κομπανί

Οι άνθρωποι αυτοί που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον πόλεμο αυτό, έρχονται από όλο τον κόσμο για να μας βοηθήσει. 
Αφήνουν τις οικογένειές τους, τις εργασίες τους, την ασφαλή και σύγχρονη ζωή για να πολεμήσουν τους δαίμονες. 
Κανείς από αυτούς δεν πληρώνεται, αντίθετα, πολλοί από αυτούς χρωστούν τα αεροπορικά εισιτήρια, 3 από αυτούς έχουν πέσει ως μάρτυρες, άλλοι τραυματίστηκαν… 

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ISIS

«Συνελήφθη για την καταπολέμηση του ISIS»
Με αυτή τον τίτλο παρουσιάστηκε η είδηση σχετικά με την σύλληψη του Τζο Ρόμπινσον (22), ενός Βρετανού βετεράνου του Αφγανιστάν, ο οποίος εντάχθηκε στο YPG, αργότερα στον κουρδικό στρατό των Peshmerga και πολέμησε 5 μήνες ενάντια στο ISIS.
Αυτόν τον αλληλέγγυο στον αγώνα του κουρδικού λαού και μαχητή κατά των τρομοκρατών του ISIS συνέλαβαν αστυνομικοί της Greater Manchester με την υποψία για «αδικήματα τρομοκρατίας».
Τον περασμένο μήνα, το 18 ετών κορίτσι κουρδικής καταγωγής Shilan Ozcelik φυλακίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για 22 μήνες, επειδή ήθελε να ενταχθεί στην YPJ για την καταπολέμηση της ISIS.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ- Απαγορεύσεις κυκλοφορίας, στρατιωτικες επιχειρησεις, και αντισταση: Ανατολική Τουρκία υπό πολιορκία εναντίον της κουρδικής νεολαίας που επαναστατεί και αντιστέκεται

kurdish
Photo: İlyas Akengin, AFP
Συνολικά 52 απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν επιβληθεί από το τουρκικό κράτος σε 7 επαρχίες, απαγόρευση κυκλοφορίας και στρατιωτικός νόμος που αφορά σχεδόν 1.3 εκατομμύρια πολίτες.

Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή: τι είναι και τι θέλει


ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΑΝΑ ΧΕΧ, 1920

Η δημιουργία νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, που συζητήθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., αναβλήθηκε τελικά για το άμεσο μέλλον, σε αντίθεση με την επιθυμία της Επιτροπής να παρθούν αμέσως αποφάσεις. Ιδού μια ευκαιρία, λοιπόν, να μελετήσουμε την πρόταση της Επιτροπής, που είχε μεθοδευτεί εδώ και αρκετές μέρες, με σειρά αιφνιδιασμών και επίμονων διαρροών, ώστε να έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, προτού ξεκινήσει η Σύνοδος. Η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ανίκανη να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., χωρίς, ωστόσο κανένας από τους επικριτές να έχει την πολιτική ακεραιότητα να διευκρινίσει γιατί ακριβώς την κατηγορεί και τι ακριβώς εννοεί ως φύλαξη των εξωτερικών συνόρων; Επαναπροώθηση στα υδάτινα όρια; Άρνηση εισόδου και παράτυπες απωθήσεις;

18D Αθήνα -Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες & μετανάστες (Βίντεο)

18D-athens
Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα διαδήλωση ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο.
Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια, μέσω της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε στη Βουλή και κατέληξε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικά στιγμιότυπα από την πορεία.

Γιατί καλλιεργούν την Τρομοϋστερία; Μυστήριο με την πτήση της Air France! Βρήκαν ή όχι βόμβα;

Image
"Εσφαλμένος συναγερμός" ήταν ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 της Air France και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της αεροπορικής εταιρείας. Οι αρχές του διεθνούς αεροδρόμιου της Κένυας απέσυραν τη λέξη «βόμβα» από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με το περιστατικό. 

O διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας της Γαλλίας Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, ήταν εσφαλμένος συναγερμός.

Σοβαρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη- Διαδηλώσεις υπέρ PKK


Image
H τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε πόλεις εκεί, μετέδωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των δεκάδων αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και των διαδηλωτών στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας. Τουλάχιστον 2 διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ τα καταστήματα στην πολυσύχναστη περιοχή έκλεισαν εκτάκτως.

100 Κούρδοι νεκροί από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού

ImageΗ μεγάλης έκτασης στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων κατά του PKK συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τις πέντε ημέρες κατά τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη περισσότεροι από 100 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Άγκυρα.
Η επιχείρηση, που πραγματοποιούν από κοινού οι ένοπλες δυνάμεις και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, έχει στοιχίσει την ζωή σε 102 ανθρώπους στις τάξεις του PKK, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι έχουν απώλεια δύο στρατιωτών.

Την “κοκκινη νυχτα” την είπανε γιορτη, ενώ ήταν εκμετάλλευση εργοδοτική

Το Σάββατο 19/12, ο δήμος Γλυφάδας μαζί με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο, διοργάνωσαν την «κόκκινη νύχτα» όπως την είχαν ονομάσει. Μια νύχτα που θα έβρισκε τα μαγαζιά να κλείνουν στις 12:00. Από νωρίς ήταν όλα στημένα στην αγορά της Γλυφάδας. Οι μπάντες του δήμου έπαιζαν στους δρόμους, βεγγαλικά φώτιζαν τον ουρανό και μια σκηνή μεγάλη, προφανώς περίμενε για τους χαιρετισμούς των επισήμων. Στα καταστήματα οι βιτρίνες με όλα τα λούσα και τα χριστουγεννιάτικα ντεκόρ, τα αφεντικά στις εισόδους των καταστημάτων φορώντας τα ακριβότερα ρούχα τους περίμεναν το καταναλωτικό κοινό. 

Η MOMA ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

moma tsipras xiosΜε πολλές φαμφάρες είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Άμυνας η επαναλειτουργία της ΜΟΜΑ, ενώ ο ΥΕΘ Π.Καμμένος δήλωνε στους πιο υψηλούς τόνους ότι ξεκινά πόλεμο κατά των εργολάβων και της Διαπλοκής. Γρήγορα όμως ο τότε Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας αποκάλυψε τη φαιδρότητα του πράγματος και τη φούσκα της άσφαιρης επικοινωνιακής εκστρατείας του Πάνου Καμμένου. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, απάντησε:   ''Υπάρχουν, λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της χώρας μας, μικρά νησιά, υπάρχουν ορεινές περιοχές, στις οποίες το οδικό δίκτυο ή τα γεφύρια είναι σε αθλία κατάσταση, γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν κάποιες περιοχές. Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ: Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις''.

Πολεμικά αεροπλάνα, πλοία και πυραύλους patriot στην Τουρκία στέλνει το ΝΑΤΟ


Με πολεμικά αεροσκάφη και πλοία θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ την Τουρκία προκειμένου να ισχυροποιηθεί η άμυνα της Άγκυρας στα σύνορα με τη Συρία.

Με την απόφαση αυτή το ΝΑΤΟ εμπλέκεται όλο και πιο πολύ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή, συγκεντρώνοντας ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία αλλά και στη θαλάσσια περιοχή της νότιο-ανατολικής Μεσογείου, όπου επίσης έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας.
Δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ στο «Reuters»

Μπάτσοι στην Αγγλία θα πυροβολούν ελεύθερα με την κάλυψη του νόμου όποιον θεωρούν "τρομοκράτη"

Armed police to be given more protection over shoot to kill
David Cameron is considering giving greater legal protection to officers to shoot terrorists
British police officers will be given greater powers by the government Photo: Getty Images
Stay curious and connected. When you can speak another language your world becomes bigger, richer and more inspiring. Learn with Babbel – it’s fun, easy and effective. 
Sponsored by Babbel By Nicola Harley

Frontex: η Τζιχάντ των Βρυξελλών

Περικλής Κοροβέσης - Εφημερίδα τών Συντακτών
Εξήντα εκατομμύρια άνθρωποι, χωρίς να γνωρίζονται και φυσικά χωρίς να έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους, βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν την ίδια τραγική μοίρα και να βρίσκονται μπροστά στο ίδιο δίλημμα: Ή μένουμε εδώ και έχουμε έναν βέβαιο θάνατο ή φεύγουμε από δω και με τη βοήθεια του Θεού ίσως σωθούμε.
Και αν στον δρόμο πεθάνουμε, μέχρι τότε θα ζούμε με την ελπίδα, που στη χώρα μας έπαψε να υπάρχει πια.

Ποιοι και γιατί θέλουν Στρατο-Χωροφυλακή: όλη η Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο

Με χρονική αφετηρία την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, μυστικές υπηρεσίες, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, αστοί πολιτικοί, αναλυτές και αστικά κόμματα εξουσίας, μιλιταριστικά σαιτ, Ενώσεις Αποστράτων Αστυνομικών-Στρατιωτικών και αντιδραστικές δεξαμενές σκέψης αρωγοί της εκάστοτε κυβέρνησης, επαναφέρουν και θέτουν ως κεντρικό το ζήτημα της Άμυνας-Ασφάλειας. 
Ο “εθνικός κίνδυνος” που προβάλλουν ενοποιεί τις κοινωνικές εξεγέρσεις-τους μετανάστες-την ισλαμική τρομοκρατία και τον Εξ Ανατολάς Κίνδυνο, την Τουρκία!

Μάχη οπισθοφυλακής για Τουρκία, Σαουδική Αραβία στη Συρία

Κέρι, Πούτιν και Λαβρόφ έκαναν στη Μόσχα σημαντικά βήματα σύγκλισης για τη Συρία και άνοιγαν τον δρόμο για την πραγματοποίηση της διεθνούς διάσκεψης που αρχίζει σήμερα στη Νέα Υόρκη. Την ίδια στιγμή Τουρκία και Σαουδική Αραβία εξαντλούσαν κάθε δυνατή προσπάθεια να ληφθεί υπόψη, να συνυπολογισθεί η δική τους Ατζέντα στον συνολικό περιφερειακό διακανονισμό που προωθούν Κρεμλίνο και Λευκός Οίκος που έχει ως κεντρικό άξονα την αναβάθμιση του Ιράν ως παράγοντα ευρύτερης σταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοδυτική Ασία.
Του Γιώργου Καπόπουλου ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

Οι Financial Times κάνουν ψηφοφορία για την ονομασία της ΠΓΔΜ….

Διαδικτυακή ψηφοφορία για την ονομασία της Πρώην Γιουκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) κάνουν οι Financial Times με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι.

Στο άρθρο οι πολίτες της ΠΓΔΜ αναφέρονται κυρίως ως Μακεδόνες, αλλά σημειώνεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, παρά το γεγονός ότι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων έχει στηθεί ένα τεράστιο άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη.

Νέο γεωπολιτικό θρίλερ – Η Κίνα απειλεί ευθέως τις Η.Π.Α καταγγέλλοντας πως αμερικανικά βομβαρδιστικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της

Νέο γεωπολιτικό θρίλερ – Η Κίνα απειλεί ευθέως τις Η.Π.Α καταγγέλλοντας πως αμερικανικά βομβαρδιστικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της- Σε εξέλιξη σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Κίνας και Αμερικής ενώ Ρωσία και Τουρκία είναι σε κατάσταση ψυχρού πολέμου.
- Επικίνδυνη συσσώρευση πολεμικών αεροπλάνων, υποβρυχίων και πλοίων τόσο από την Κίνα όσο και τις Η.Π.Α στη Νότια Σινική Θάλασσα.
- Απαιτούμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν αμέσως μέτρα - Ο κινεζικός στρατός θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπερασπιστεί αποφασιστικά την κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας, είναι η πολεμική ανακοίνωση που έβγαλε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

ΑΝΑΛΥΣΗ-Τα μυστικά της προσέγγισης Ερντογάν-Νετανιάχου. Τι σημαίνει για Ελλάδα και Κύπρο


LIBERAL.GR
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του γεωπολιτικού παιγνιδιού στην Μέση Ανατολή, στο οποίο πλέον έχουν εμπλακεί στρατιωτικά και όλες οι μεγάλες δυνάμεις, η προσπάθεια επαναπροσέγγισης Τουρκίας-Ισραήλ δικαιολογημένα αντιμετωπίζεται με προβληματισμό, καθώς παρά τα ενθουσιώδη σχόλια όλων όσων βλέπουν ήδη το ισραηλινό φυσικό αέριο να φθάνει στην Τουρκία, απομένει ακόμη πολύς δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων των δυο χωρών.
Αλλά και όταν αυτό συμβεί η εμπιστοσύνη και η στρατηγική σχέση που υπήρχε στο παρελθόν μεταξύ των δυο χωρών δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκατασταθεί, καθώς η προσέγγιση που τώρα είναι σε εξέλιξη γίνεται από ανάγκη, καθώς εξυπηρετεί πολιτικές επιδιώξεις των κ.Ερντογάν και Νετανιάχου και φυσικά υποστηρίζεται από τους αμερικανούς και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Άγκυρα και στο Τελ Αβίβ.

Απίστευτο: Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ υπέρ του βομβαρδισμού του μυθικού βασιλείου του Αλαντίν

Πάντα πιο «πρόθυμοι» για πόλεμο από τους υπόλοιπους Αμερικανούς, το 30% των Ρεπουμπλικανών δήλωσαν σε δημοσκόπηση του Public Policy Polling (PPP) ότι στηρίζουν τον βομβαρδισμό της 'Αγκραμπα- του αραβικού βασιλείου όπου ζούσε ο Αλαντίν, στον φανταστικό κόσμο του Ντίσνεϊ! To 57% απάντησε ότι «δεν είναι βέβαιο» και μόνο το 13% είπε «όχι».
Η μέτρηση του Public Policy Polling που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα έδειξε ότι το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικανών είναι υπέρ της κήρυξης πολέμου σε μια φανταστική χώρα των παραμυθιών.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της VW !!!


ANEMOSANATROPIS.BLOGSPOT.GR
Από τις ελληνικές ομάδες της Ευρωβουλής μόνο η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης ψήφισαν κατά της εκεταστικής επιτροπής ενώ Μαρία Σπυράκη και Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Καλύμνου με 18 νεκρούς πρόσφυγες

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεκαοκτώ πρόσφυγες πνίγηκαν στη διάρκεια της νύχτας ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε με προορισμό την Κάλυμνο.
Άλλοι δεκατέσσερις άνθρωποι, Σύροι, Ιρακινοί και Πακιστανοί, διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία και η κατάστασή τους κρίνεται ως σοβαρή από τις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

WikiLeaks: ΗΠΑ, Ισραήλ και Σαουδική Αραβία σχεδίαζαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση στην Συρία το 2006

INTELLIGENCE
(MINTPRESS) Speaking from Ecuador’s embassy in London, Julian Assange revealed that the United States planned to overthrow the Syrian government as far back as 2006, several years before the start of the current crisis.

"Έχω βοηθήσει να δημιουργηθεί ISIS": Μαρτυρία ενός Αμερικανού Μισθοφόρου βετεράνου του πολέμου του Ιράκ

After 14 years of War on Terror the West is great at fomenting barbarism and creating failed states.
For the last several years, people around the world have asked, “Where did ISIS come from?”
Explanations vary, but largely focus on geopolitical (U.S. hegemony), religious (Sunni-Shia), ideological (Wahhabism) or ecological (climate refugees) origins.
Many commentators and even former military officials correctly suggest that the war in Iraq is primarily responsible for unleashing the forces we now know as ISIS, ISIL, Daesh, etc. Here, hopefully I can add some useful reflections and anecdotes.

Πορεία διαμαρτυρίας στην Γλυφάδα για την «Κόκκινη νύχτα» (φωτό)

Πορεία διαμαρτυρίας στην Γλυφάδα για την «Κόκκινη νύχτα» (φωτό)
Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η διοργάνωση της «κόκκινης νύχτας» στην Γλυφάδα με πολίτες να πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης και να σταματούν έξω απο τα εμπορικά καταστήματα διαμαρτυρόμενοι για την λειτουργία των καταστημάτων έως τις 12;00 το βράδυ. 
Οι διαδηλωτές, 100 περίπου στο αριθμό, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κατράκη και στην συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας.

3,52 ευρώ την ώρα! Αυτή είναι η πρόταση των εργοδοτών για τους ηθοποιούς - και μάλιστα μεικτά!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ
Συναγερμός χτύπησε στις τάξεις των χειμαζόμενων ηθοποιών (κλάδος με ανεργία άνω του 95%), οι οποίοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, «επιβίωναν» έως σήμερα είτε υποπληρωμένοι είτε απλήρωτοι. Από εδώ και στο εξής όμως, μετά την κατάργηση της σύμβασης ΠΕΕΘ-ΣΕΗ, το ωρομίσθιό τους κατρακυλά στα 3,52 ευρώ, ενώ νομιμοποιούνται και οι απλήρωτες πρόβες. Τα ένσημα αυτομάτως γίνονται ακριβοθώρητα.

Η επιστήμη της κατά ΣΥΡΙΖΑ απάτης. Πως αυξάνονται οι μισθοί που μειώνονται και διχάζονται οι Μήτσοι…

Ο Μήτσος είναι  δημόσιος υπάλληλος, εκπαιδευτικός.
Θα εξετάσουμε τις αποδοχές του, την περίοδο από το 2009, προ μνημονίου μέχρι το 2019. Δηλαδή την περίοδο των μνημονιακών μέτρων των κυβερνήσεων ΝΔ-Πασοκ μέχρι και το χρόνο ολοκλήρωσης της πρώτης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το μισθολόγιο.

Ψεύτης ή βλάκας, δική σας η επιλογή κ. Σημίτη

Πολλοί, ενδεχομένως, διαβάσατε την συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.
Ποια ήταν η σημαντική παραδοχή του κ.Σημίτη, μιλώντας για πρώτη φορά για λάθος που έκανε κατά την περίοδο που βρίσκονταν στην εξουσία;
Είπε: “Κατάλαβα εκ των υστέρων, ότι τα αντισταθμιστικά στις προμήθειες όπλων ήταν ένας μηχανισμός προσπορισμού πλούτου”.

Σε ποιον ανήκει η Federal Reserve Bank, και γιατί είναι τυλιγμένη σε Μύθους και Μυστήρια;

It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning. (Henry Ford)
Give me control of a Nation’s money supply, and I care not who makes its laws. (M. A. Rothschild)
The Federal Reserve Bank (or simply the Fed), is shrouded in a number of myths and mysteries. These include its name, its ownership, its purported independence form external influences, and its presumed commitment to market stability, economic growth and public interest.