Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Aστυνομικοί στις ΗΠΑ σκότωσαν μητέρα 5 παιδιών σε νέο «λάθος»

Η αστυνομία του Σικάγο, που ήδη ενοχοποιείται για λάθη, σκότωσε τρεις ανθρώπους χθες, ανάμεσά τους μια μητέρα πέντε παιδιών η οποία επλήγη κατά τη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας σε έναν οικογενειακό διαπληκτισμό.
Τα βίαια αυτά περιστατικά είναι το πρώτα μετά τις διαδηλώσεις που προκάλεσε η μετάδοση τον περασμένο μήνα εικόνων από τον θάνατο, πέρσι, ενός μαύρου εφήβου, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν λευκός αστυνομικός στην πόλη τον πυροβόλησε με 16 σφαίρες.

Β. Τρομοκρατία και τρομοκράτηση

Πέρασαν εβδομήντα χρόνια- 2
Του Βασίλη Κρεμμυδά
Ένα παιδάκι δέκα, έντεκα, δώδεκα χρoνών δεν μπορεί να θυμάται λεπτομέρειες· ούτε το «κλίμα» της παιδικής εποχής του καν· κάτι να του κολλήσει στο μυαλό, μπορεί. Εμένα μου κόλλησε, δε βγήκε ποτέ από το μυαλό μου δηλαδή, ένα όνομα: Μαγγανάς. Στο άκουσμα μόνο «έρχεται ο Μαγγανάς!» τρέχαμε να κρυφτούμε, να γλιτώσουμε από την αντικομμουνιστική μανία αυτού του εγκληματία: διαθέτοντας πολυπληθή και πάνοπλη συμμορία είχε αναλάβει από μόνος του να εξαφανίσει κάθε εαμικό υπόλοιπο στη νότια Μεσσηνία· έφτασε στο σημείο να καταλάβει ολόκληρη πόλη, την Καλαμάτα, να συλλάβει 80 ομήρους και να εκτελέσει 14 στελέχη του ΕΑΜ.

Η Πεταλούδα και ο Δράκος - Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ο ελληνικός καπιταλισμός

Του Αλέξανδρου Καπακτσή

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ήδη την έχουν περιγράψει με τα πιο μελανά χρώματα τα στούντιο του Hollywood όπου η απόβαση των Ιαπώνων, που τόσο τρομοκρατούσε τους Αμερικανούς τέλη του 1941 και του 1942, είναι πλέον γεγονός με άλλο τρόπο. Ιάπωνες επενδυτές εισβάλουν ακόμη και στην ενδοχώρα των ΗΠΑ όπου εξαγοράζουν παραδοσιακές βιομηχανίες και ελέγχουν έτσι όλο τον ντόπιο πληθυσμό! Το αντιιαπωνικό κλίμα τροφοδοτείται με κάθε τρόπο. Η ιδεολογική προπαρασκευή προηγείται κάθε σοβαρής πολεμικής προετοιμασίας…

27 Δεκέμβρη του 1947 δημοσιεύεται ο AN 509. Η ολοκλήρωση του αντικομμουνιστικού – αντιλαϊκού κράτους


Τη νύχτα των Χριστουγέννων και μέχρι το πρωί της 26ης του Δεκέμβρη του ’47, η Αστυνομία εξαπέλυσε ένα άγριο πογκρόμ εναντίον των κομμουνιστών και των ΕΑΜιτών στην Αθήνα, στον Πειραιά και στα προάστια. Στην πρώτη φάση της επιχείρησης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, συνελήφθησαν 550 άτομα, ενώ ο κεντρώος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Κ. Ρέντης, κάλεσε τους κομμουνιστές να ξεκαθαρίσουν, αν είναι με το επίσημο κράτος ή με τους αντάρτες 2. «Οι συλλήψεις αυτές – γράφει ο Αλ. Ζαούσης 3 – ήταν η πρώτη απάντηση στην αναγγελία της Κυβερνήσεως του Μάρκου. Θ” ακολουθούσαν και άλλες εκατοντάδες ή και χιλιάδες».

Ξεπούλησε το ενθύμιο της μητέρας της για να στείλει τον ανιψιό της φαντάρο-Σκάει η Επικοινωνιακή Φούσκα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που καλύπτει το νέο νόμο κατά των φαντάρων

Η παρακάτω είδηση αποκαλύπτει σε τι άβυσσο κοινωνικής καταστροφής έχουν οδηγήσει το λαό μας οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι μια πραγματικότητα που εκμεταλλεύεται το εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ για να εφαρμόσει την επικίνδυνη ακροδεξιά και μιλιταριστική πολιτική τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του Μπαλτάκου, των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και του αντιδραστικού στρατιωτικού κατεστημένου, εκβιάζοντας τις φτωχές Γυναίκες να Υπηρετήσουν στον Στρατό και φτιάχνοντας Στρατιωτικά Σχολεία στα πρότυπα του Μεταξά. 

Απόπειρα χερσαίας εισβολής της Τουρκίας στη Συρία! Οι Κούρδοι πέταξαν έξω με τις κλωτσιές τους τούρκους


Απόπειρα χερσαίας εισβολής της Τουρκίας στη Συρία! Οι Κούρδοι πέταξαν έξω με τις κλωτσιές τους Τούρκους 
Στρατής Μαζίδης
Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε σε συριακό έδαφος και επιχείρησε να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα χωριό στη Ροτζάβα όπου το κουρδικό στοιχείο υπερτερεί.
Ωστόσο όπως ενημερώνουν και οι επίλεκτες γυναικείες δυνάμεις της YPG, οι κάτοικοι στάθηκαν εμπόδιο και τους πέταξαν έξω από τη Ροτζάβα αλλά οι τούρκοι στρατιώτες δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πώς διαμορφώνεται το μέλλον των υπηρεσιών υπαίθρου στην εποχή της δεύτερης φοράς αριστερά και του τρίτου μνημονίου
Το να μπει κανείς στην Ιατρική δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμα δυσκολότερο είναι το τι θα κάνει μετά το πτυχίο, ερώτημα που πλέον απασχολεί όλο τον κόσμο της σχολής και όχι μόνο τα ''μεγάλα έτη''. Η αλήθεια είναι πως σε συνθήκες κρίσης οι περισσότεροι έχουμε το αίσθημα ότι δεν ξέρουμε που πάμε και που βρισκόμαστε, ότι το πτυχίο που πήραμε δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει και κάτι βέβαιο, ενώ πολλοί σκέφτονται τη λύση(;) του εξωτερικού.

Η Χρυσή Αυγή και το πεδίο του κοινωνικού.

Δεχτήκαμε και αναδημοσιεύουμε με ιδιαίτερη χαρά το κέιμενο του Σίμου Ανδρονίδη, υποψήφιου διδάκτορα στο ΑΠΘ
Το κείμενο αφιερώνεται στους Εβραίους συνανθρώπους μας που μαρτύρησαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου, εκεί όπου η ναζιστική «πράξη» έτεινε στην απόλυτη εκμηδένιση του ανθρώπινου όντος. Εκεί όπου ο «πανταχού παρών» θάνατος επικάλυψε τον «αγέρα».
«Κοπέλες του Μαουτχάουζεν, κοπέλες του Μπέλσεν, μην είδατε την αγάπη μου; Την είδαμε στην παγερή πλατεία μ’ ένα αριθμό στο άσπρο της το χέρι, με κίτρινο άστρο στην καρδιά». (Ιάκωβος Καμπανέλλης, Άσμα Ασμάτων, 1965).

Άκυρες-ανίσχυρες οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ που κλείνουν το Αιγαίο

ImageΟι αρμόδιες ελληνικές αρχές Πολιτικής Αεροπορίας με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν νωρίς το απόγευμα χαρακτηρίζουν άκυρες και ανίσχυρες τις τρεις τουρκικές ΝΟΤΑΜ που προκλητικά δεσμεύουν μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο και για διάστημα μάλιστα 12 μηνών.
Συμφώνα με τις ελληνικές ΝΟΤΑΜ Α2642/15, Α2641/15 και Α2640/15 οι τουρκικές αναγγελίες είναι παράνομες και χωρίς ισχύ (Null and Void) καθώς για το FIR Αθηνών μόνες αρμόδιες είναι οι ελληνικές αρχές για την έκδοση ΝΟΤΑΜ, ενώ οι συντεταγμένες που έχει δώσει η Άγκυρα επικαλύπτουν και «περιοχές εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας», ενώ επίσης επισημαίνεται ότι επηρεάζονται οι διεθνείς αεροδιάδρομοι R19 και L995, καθώς και η εσωτερική εναέρια κυκλοφορία.

Κριμαία: Τουρκικό χρήμα σε Τατάρους παραστρατιωτικούς!

Τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας να στηρίξει τους οργανωτές του «αποκλεισμού» της Κριμαίας, συνιστούν ένα ακόμη πισώπλατο κτύπημα στη Ρωσία, θεωρεί ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Σεργκέι Μενιάγιλο.
Νωρίτερα το Σάββατο, ο συντονιστής της «δράσης πολιτών για τον αποκλεισμό της Κριμαίας», Λενούρ Ισλιάμωφ, δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας θα ενισχύσει το τάγμα εθελοντών που συστήνεται στην Ουκρανία με την ονομασία «Noman Çelebicihan»:

Απομυθοποιώντας τη CIA… και οι αναλυτές της έχουνε ψυχή!

Οι προβλέψεις λένε ότι είναι δύσκολες ειδικά όταν αφορούν το μέλλον. Πόσο μάλλον όταν γίνονται από τη CIA, οι επιτυχίες της οποίας στις προβλέψεις – και παρά τον μύθο της παντοδυναμίας που τη συνοδεύει – συναγωνίζονται τις αποτυχίες σε μέγεθος και σοβαρότητα.
Ο Telegraph κοιτά ξανά μια πολυσέλιδη έκθεση της CIA από το 2000 για τον κόσμο του 2015 και βαθμολογεί τις προβλέψεις των αναλυτών της υπηρεσίας. Η έκθεση εξετάζει τεχνολογίες αιχμής και κοινωνικά/τεχνολογικά φαινόμενα, όπως και την παγκόσμια οικονομία, και περιέχει μερικές αυτονόητες επισημάνσεις, όπως ότι οι θρησκευτικές εντάσεις παραμένουν και θα προκαλούν προβλήματα σε χώρες με ανίσχυρη διακυβέρνηση.

Ακροδεξιός υπερορθόδοξος Εβραίος, Μπένζι Γκοπστάιν ζήτησε την απαγόρευση των Χριστουγέννων στο Ισραήλ

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν διαβάζεις τις δηλώσεις του ημιπαράφρονα ακροδεξιού υπερορθόδοξου Εβραίου, Μπένζι Γκοπστάιν, ο οποίος ζήτησε την απαγόρευση των Χριστουγέννων στο Ισραήλ και την εκδίωξη των χριστιανών από τη χώρα, περιγράφοντας τους πιστούς της θρησκείας ως «βρικόλακες που ρουφούν αίμα»!

Αδυναμία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το ISIS

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και δεν πρόκειται να ανταλλάξει πληροφορίες για στόχους στη Συρία με τη Μόσχα εάν το Κρεμλίνο δεν μεταβάλει τη θέση του σε ό,τι αφορά τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Βρέθηκαν χημικά όπλα χημικά σε στρατόπεδο του ISIS στη Συρία

Οι συριακές αρχές κατάσχεσαν εξοπλισμό για τη χρήση χημικών όπλων και ξένης κατασκευής ιατρικό εξοπλισμό και εφόδια σε ένα στρατόπεδο τρομοκρατών στη Λαττάκεια.
Σύμφωνα με το Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA οι συριακές αρχές κατάσχεσαν εξοπλισμό για τη χρήση χημικών όπλων και ξένης κατασκευής ιατρικό εξοπλισμό και εφόδια σε ένα στρατόπεδο τρομοκρατών στην επαρχία Λαττάκεια.
«Έπειτα από μια ειδική επιχείρηση, οι αρχές στην επαρχία Λαττάκεια κατάσχεσαν εξοπλισμό για την κατασκευή χημικών όπλων καθώς και ιατρικά εφόδια και εξοπλισμό τουρκικής, σαουδαραβικής και καταρικής προέλευσης που βρίσκονταν στην κατοχή τρομοκρατικών οργανώσεων σε περιοχή στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας», μετέδωσε το SANA, επικαλούμενο έναν αξιωματικό ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης.

Σκληρή αντιπαράθεση Ανεξάρτητων Ελλήνων με το Ποτάμι για Στρατιωτικά Λύκεια και στράτευση γυναικών

Επίθεση από το Ποτάμι για τα σενάρια υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια
Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές...
που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας στο Ποτάμι.

Χριστουγεννιάτικο έγκλημα του Ισραήλ. Κατέστρεψε καλλιέργειες Παλαιστινίων στην Γάζα

Από την σελίδα Freedom Gaza
Το Ισραήλ έδωσε στον παλαιστινιακό λαό στηn Γάζα ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Πέταξαν αεροσκάφη φυτοφαρμάκων πάνω από αγροτικές εκτάσει και ψέκασαν με χημικά όλες τις γεωργικές εκτάσεις που γειτνιάζουν με τα ανατολικά σύνορα του φράχτη σκοτώνοντας εκατοντάδες στρέμματα με φασόλια, πατάτες, κολοκύθια, σπανάκι, καλλιέργειες σιταριού και άλλα χειμερινά λαχανικά. Αυτό οδήγησε σε τεράστιες απώλειες για τους αγρότες, αλλά και προς τον παλαιστινιακό λαό που εξαρτώνται από αυτές τις καλλιέργειες για την επιβίωσή τους.

In Memoriam: Ένα αφιέρωμα στους σπουδαίους διωγμένους του Hollywood από τον Μακαρθισμό

26/12/2015
Γιάννης Μπρόκος
Στα πλαίσια της μεγάλης οικονομικής κρίσης / κραχ της δεκαετίας του ’30 στις Η.Π.Α. (Great Depression), ακόμα και στο λαμπερό Hollywood, υπήρξαν εστίες συνδικαλιστικής παρέμβασης. Μία τέτοια απετέλεσε η δημιουργία ενός συνδικάτου με την ονομασία Screen Writers Guild, στο οποίο δραστηριοποιούνταν σεναριογράφοι και συγγραφείς. Δύο μεγάλες απεργίες που κινητοποιήθηκαν από το συνδικάτο αυτό εντός Hollywood, δημιούργησαν το πρώτο μεγάλο ρήγμα μεταξύ εργαζομένων και μεγαλοπαραγωγών της κινηματογραφικής βιομηχανίας.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, κοινός αντίπαλος ήταν ο Χίτλερ και οι Σοβιετικοί ήταν σύμμαχοι, οπότε υπήρξε μία ανακωχή, ενώ και ο Πρόεδρος Roosevelt ζήτησε από τον σκηνοθέτη Michael Curtiz το 1942 να γυρίσει μία ταινία προπαγάνδας υπέρ των συμμάχων. Όπερ και εγένετο (The Mission to Moscow, όπου πρωταγωνιστούσε ο πατέρας του σπουδαίου δημιουργού John Huston, Walter). 

Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν στο Ντίσελντορφ κατά της Τουρκίας

Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας 15.000 φιλοκούρδων διαδηλωτών στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015. Οι περισσότεροι του αναμενουμένοι διαδηλωτές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασταλτική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας, που κατοικούνται στην πλειοψηφία τους από Κούρδους και όπου τις τελευταίες εβδομάδες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις - Πηγή: Twitter

Σχεδόν 1.000 αστυνομικοί τράβηξαν φέτος όπλο και σκότωσαν στις ΗΠΑ

Στιγμιότυπο από πορεία διαμαρτυρίας στη Michigan Avenue του Σικάγο, στις 24 Δεκεμβρίου 2015, όπου εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν παραμονή Χριστουγέννων κατά της αστυνομικής βίας, καλώντας τον δήμαρχο της πόλης Ραμ Εμάνιουελ (Rahm Emanuel) -πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών στο Ίλινοϊς και προσωπάρχη του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο- να παραιτηθεί. Στις 24 Νοεμβρίου 2015, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο όπου αστυνομικός φαίνεται να πυροβολεί 16 φορές τον 17χρονο Αφροαμερικανό, Λάκουαν Μακντόναλντ (Laquan McDonald), από απόσταση τριών μέτρων. Το περιστατικό είχε συμβεί στο Σικάγο δεκατρείς μήνες πριν στις 20 Οκτωβρίου 2014. 

Δημήτρης Γληνός: Ο αγωνιστής δάσκαλος, ο ριζοσπάστης παιδαγωγός

Σαν σήμερα στις 26 Δεκεμβρίου του 1943 έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Γληνός. Αναδημοσιεύουμε σήμερα στα «Πορτρέτα» με την αφορμή αυτής της ημερομηνίας, ένα ιδιαίτερα πλούσιο αφιέρωμα που επιμελήθηκαν οι Eλένη Zούζουλα και Kώστας Θεριανόςγια τα “αντιτετράδια της εκπαίδευσης”, τεύχος 60-61:
Δημήτρης Γληνός. Ο αγωνιστής δάσκαλος, ο ριζοσπάστης παιδαγωγός
Tα πρώτα χρόνια