Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ: 100000 ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ 622 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!


Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας συνέλαβαν 622 ανθρώπους κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς - αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με το περασμένο χρόνο - δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρντ Καζνέβ.
Τουλάχιστον 368 από αυτούς προφυλακίστηκαν, όπως τόνισε ο Καζνέβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου.
Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν στη Γαλλία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Από το βράδυ της 13ης Νοέμβρη, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, στη Γαλλία λαμβάνονται συνεχώς «μέτρα ασφαλείας» και καλλιεργείται κλίμα τρομολαγνείας. Η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει έως το Φλεβάρη. Έχουν ενισχυθεί δραστικά οι αρμοδιότητες του στρατού και των διωκτικών αρχών και έχουν τεθεί σε ισχύ η δυνατότητα επιβολής μιας σειράς από απαγορεύσεις, π.χ. διαδηλώσεων.

«Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δείχνουν τη μεγάλη αποτελεσματικότητα του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες ασφαλείας», σημειώνει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου