Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ στο 625 Μ/Κ ΤΠ!

Εικονική εκπαίδευση, αλλά πραγματικό το χώσιμο και τα τεράστια έξοδα μετακίνησης
Γιάννενα: «Λουκέτο» στο 625 Τ.Π.<a href='http://www.epirusblog.gr/search/label/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1'> Ιωαννίνων</a> και στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας; - Εξηγήσεις ζητά η Ένωση Στρατ/κών Ηπείρου
Από τις 10 Δεκέμβρη περίπου 150 φαντάροι της ΣΤ ΕΣΣΟ΄ πήραν μετάθεση από τα κέντρα στα οποία είχαν παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων  προκειμένου να εκπαιδευτούν ως οδηγοί έως τις 15 Γενάρη.   Σε αυτό το διάστημα των 35 ημερών εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε συνολικά τρεις φορές πριν καν οι φαντάροι εξεταστούν από οφθαλμίατρο, κάτι το οποίο έγινε την τελευταία ημέρα, μετά την  «εκπαίδευση»,  με φαστ τρακ διαδικασίες.
Δηλαδή όλα εικονικά…, πρόχειρα και με τον κίνδυνο να ελλοχεύει την επόμενη μέρα, αλλά την στρατιωτική ηγεσία καλυμμένη και τους στρατιώτες εντελώς εκτεθειμένους, αφού από αυτούς θα αναζητηθούν αύριο ευθύνες!
Αντί εκπαίδευσης,  οι φαντάροι έδιναν μόνο  υπηρεσίες  από τη πρώτη μέρα που έφτασαν στο στρατόπεδο. Η μόνιμη δύναμη του στρατοπέδου είναι περίπου 20 φαντάροι με αποτέλεσμα το προηγούμενο διάστημα να κάνουν έως και 20 μέρες συνεχόμενες υπηρεσίες χωρίς να έχουν έξοδο.  Αυτός βέβαια είναι και ο πραγματικός λόγος που οι φαντάροι της ΣΤ ΕΣΣΟ μεταφέρθηκαν στο 625, δηλαδή για να δίνουν υπηρεσίες καθώς η κατάσταση για τους μόνιμους  φαντάρους  ήταν πλέον ανυπόφορη.
Φαίνεται ότι τα βύσματα του ΓΕΣ δεν προτιμούν τα στρατόπεδα των Ιωαννίνων για να ολοκληρώσουν τη θητεία τους  και γι αυτό τα στρατόπεδα είναι άδεια.
Επίσης,  οι «εκπαιδευόμενοι» μεταφέρονταν και σε άλλα στρατόπεδα για να κάνουν υπηρεσίες, όπως το Βελισσάριο, ένα  στρατόπεδο-φάντασμα με 15 φαντάρους μόνιμη δύναμη, σε ένα φυλάκιο στο Καλπάκι και στη Μεραρχία. 
Απαιτούμε τώρα από το ΓΕΣ να φέρει μόνιμη δύναμη στα   στρατόπεδα- φαντάσματα  ή να τα κλείσει.  Το πρόβλημα δεν λύνεται με τους νεοσύλλεκτους που πήγαν στο στρατόπεδο δήθεν για να εκπαιδευτούν, καθώς από τις 15 Ιανουαρίου  πήραν μετάθεση για τις μονάδες τους και η κατάσταση με τις υπηρεσίες για τη μόνιμη δύναμη θα γίνει πάλι ανυπόφορη. 
Ανάμεσα στους φαντάρους που πήραν μετάθεση για να εκπαιδευτούν ως οδηγοί στα  Ιωάννινα, περίπου το 1/3 κατάγεται από τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, οι οποίοι για να μπορέσουν να βρεθούν κοντά στις οικογένειες τους όταν είχαν άδεια με το γρουπ Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς, χρειάστηκε να πληρώσουν το λιγότερο  150 ευρώ για τα εισιτήρια τους (30 ευρώ περίπου έχει το εισιτήριο με το λεωφορείο μέχρι την Αθήνα και άλλα 40 το καράβι από Πειραιά.).
Οι συνάδελφοι φαντάροι όχι μόνο έπρεπε να βάλουν από τη τσέπη τους όλα αυτά τα χρήματα, αλλά δεν είχαν ούτε καν τη δυνατότητα προαναχώρησης  για την άδεια τους αν και το ταξίδι για να φτάσουν στο τόπο τους διήρκεσε μιάμιση ημέρα. Η αλήθεια βέβαια είναι και πρέπει να αναφερθεί ότι ο Λοχαγός Μπάκος βοήθησε αρκετούς στρατιώτες να φύγουν κάποιες ώρες νωρίτερα την ημέρα της αναχώρησης προκειμένου να προλάβουν το καράβι που έφευγε από Πειραιά.
Όμως για ποιο λόγο οι φαντάροι που βρίσκονται από τα νησιά μεταφέρονται τόσο μακριά για να «εκπαιδευτούν» ενώ υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης και σε περιοχές πολύ πιο κοντά στην Αθήνα; Για πιο λόγο  έπρεπε να παραμείνουν για 35 μέρες στα Ιωάννινα  ενώ εκπαίδευση έγινε μόνο τρεις μέρες; Για να κάνουν υπηρεσίες και να παραμένει ανοικτό ένα στρατόπεδο που βολεύει μόνο τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και δικαιολογεί θέσεις διοίκησης;
Η δικαιολογία  ότι οι νησιώτες της παραμεθορίου θα πάνε μετά στα νησιά τους για την υπόλοιπη θητεία δεν μας πείθει καθώς τα στρατόπεδα στα νησιά είναι συνήθως μαύρα με πολύ λίγο κόσμο και ο στρατός δεν στέλνει τους φαντάρους στα νησιά τους επειδή τους λυπάται, αλλά επειδή πρώτον τα στρατόπεδα είναι άδεια (αφού τα βύσματα του ΓΕΣ  προτιμούν στρατόπεδα της Αθήνας για να ολοκληρώσουν την θητεία τους), δεύτερον οι νησιώτες που υπηρετούν στον τόπο τους δεν δικαιούνται τιμητική άδεια παραμεθορίου και τρίτον μπορούν να παίρνουν διανυκτέρευση απαλλάσσοντας το στρατό από την υποχρέωση να τους ταΐσει.  
Και όταν έφτασε η ώρα στις 15 Γενάρη να πάρουν μετάθεση για τα νησιά, η μεταφορά  με το καράβι για τους φαντάρους του Βορειανατολικού Αιγαίου έγινε χωρίς την παροχή καμπίνας. Ιδιαίτερα για τρεις φαντάρους που θα πήγαιναν στη Λήμνο η ταλαιπωρία δεν είχε τέλος αφού μετά από 20 ώρες ταξιδιού η κακοκαιρία ανάγκασε το καράβι να δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου μετά από άλλες 12 ώρες που περίμεναν στο καράβι, ο στρατός θυμήθηκε επιτέλους να τους μαζέψει μεταφέροντας τους σε ένα στρατόπεδο της Μυτιλήνης.
Οι περισσότεροι «εκπαιδευόμενοι» είχαν εγκατασταθεί στο 1ο λόχο του  στρατοπέδου όπου οι εγκαταστάσεις είναι άθλιες. Τα μισά λουτρά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθώς  τα σιφώνια είναι βουλωμένα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις τουαλέτες όπου οι μισές είτε είναι εκτός λειτουργίας είτε δεν έχουν πόρτα. 
Τα προβλήματα αυτά είχαν αναφερθεί από την αρχή της εκπαίδευσης στον λοχαγό Μπάκο αλλά δεν  λύθηκαν ποτέ αν και τα χρήματα μάλλον υπάρχουν, αφού  το κέρδος από τους καφέδες και τα τοστάκια που πουλούσε   ο λοχίας  Τα.   στους φαντάρους σε ένα γραφείο του λόχου που είχε μετατραπεί σε  δεύτερο ΚΨΜ, υποτίθεται ότι θα διατίθενται για την αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου. Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση του 3ου  Λόχου όπου έχει μεταφερθεί η μόνιμη δύναμη καθώς στο λόχο διοικήσεως δεν λειτουργούσαν τα καλοριφέρ.
Οι κανόνες υγιεινής δεν τηρούνται ούτε στα μαγειρεία όπου έχουν βρεθεί από φαντάρους πολλές φορές περιττώματα  ποντικών ακόμα και μέσα στα ταψιά.
Προτείνουμε στο νέο διοικητή του στρατοπέδου αντισυνταγματάρχη Κατσάνο,  ότι θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθεί  περισσότερο με  τα προβλήματα των φαντάρων παρά να τους φωτογραφίζει  την ώρα που τσουγκρίζουν χαμογελαστοί  τα ποτήρια στα εστιατόρια την ημέρα των Χριστουγέννων (το τσούγκρισμα και τα χαμόγελα ήταν κατόπιν  διαταγής του) για να δείξει προφανώς στους ανωτέρους του ότι οι φαντάροι καλοπερνάνε.
Επίσης αν θέλει οι φαντάροι να είναι «προβλεπόμενοι» και να ξυρίζονται, να φροντίσει να φτιαχτούν τα λουτρά και να σταματήσει να μιλάει υποτιμητικά λέγοντας τους:
«είστε οι αρκούδες μου, εγώ θα σας χτυπάω το ντέφι και εσείς θα χορεύετε».
Η «προβλεπόμενη» βέβαια συμπεριφορά του κυρίου Κατσάνου δεν αφορά μόνο τους φαντάρους αλλά ακόμα και υπαξιωματικούς στους οποίους συνεχώς μιλάει υποτιμητικά και πολλές φορές υβριστικά. Ένα  παράδειγμα είναι όταν ο διοικητής εισερχόμενος στο στρατόπεδο από την κεντρική πύλη κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και κοιτώντας μία χαλασμένη καρέκλα απευθύνθηκε στον αρχιφύλακα της πύλης και τους φαντάρους που είχαν υπηρεσία  λέγοντας αυτολεξεί:
«Τι καρέκλα είναι αυτή; Αν κάτσω πάνω της θα σπάσω τα αρχ… μου. Και καλά εγώ έχω κάνει παιδιά και τα αρχ… μου δεν τα χρειάζομαι παρά μόνο για να μου σηκώνεται και να σας γαμ… όποτε γουστάρω.’
Απαιτούμε από το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα. Η τήρηση του Στρατιωτικού Κανονισμού, των διαταγών εννοείται ότι είναι πρώτο και μέγιστο καθήκον της διοίκησης της κάθε μονάδας.
Οι φαντάροι όχι μόνο δεν είναι υποχρεωμένοι να υποστούν την καφρίλα του κάθε στρατιωτικού, αλλά αντίθετα είναι υποχρεωμένοι να τον καταγγείλουν και να  βγουν Παραπονούμενοι σε όλα τα επίπεδα της Ιεραρχίας απαιτώντας τον σεβασμό του Φαντάρου Πολίτη με στολή και την παραδειγματική τιμωρία όποιου εκδηλώνει παραβατική συμπεριφορά  έχοντας δώσει όρκο να προστατεύει τους Νόμους και το Σύνταγμα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  

Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Den ta les ola omos !!! Monimi dinami stratopedou akrivos ta atoma gia tis upiresies otan lipoun oi odigoi, 55 meres mesa me ena upiresiako tou 3wrou .... Oso gia to fagito oso eimoun ekei ola htan kathara toulaxiston ta skevi k Ola plenontousan k 2 fores tin vdomada to ligotero empene o magiras me kafto nero xlorines k ta ekane giali monos tou gt den eixe empistosini se fadaro eithele na ginete telia( den paei keros pou eimoun ekei ). o doiikitis tou loxou doihkiseos pou na ton piasis sou elege oti thes apo adia otan erxete h wra kai tha doume tha mas tin kopsi o doiikitis (prin apo ton torino doikiti stratopedou ) ta ekove monos tou k ta erixne ston doihkiti stratopedou ,me liga logia ipokritis pros tous fadarous

    ΑπάντησηΔιαγραφή