Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΙ Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ


Το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας διέταξε την ανάπτυξη τεσσάρων αεροσκαφών AMX και ενός UAV Predator στη βάση Μπίρτζι κοντά στο Τράπανι στη Σικελία η οποία αποτελεί και προωθημένη βάση για τα AWACS του NATO.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η απόφαση ελήφθη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή των χωρών της Βόρειας Αφρικής και της συνακόλουθης επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας." Η απόφαση, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ιταλικής κυβέρνησης στη Μεσόγειο για την «προστασία των εθνικών συμφερόντων» και εξασφαλίσει ‘’πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας’’ σημειώνει η Ιταλική ανακοίνωση.
Τα ΑΜΧ είναι βομβαρδιστικά Ιταλικής κατασκευής με τα οποία επιχειρεί από το 1989 τόσο η Ιταλία (110 AMX, 26 AMX-T) όσο και η Βραζιλία (79 AMX, 15 AMX-T).
Ακόμη και στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Γάλλου Προέδρου και του Ιταλού πρωθυπουργού, η ιταλική κυβέρνηση τόνισε ότι παραμένει «δεσμευμένη» σε μια σειρά διεθνείς στρατιωτικές αποστολές, εφιστώντας ακόμα μια φορά ειδική προσοχή στη Λιβύη, που αποτελεί πρόταγμα των ιταλικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου