Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Συνάδελφοι φαντάροι, είναι κουτό να πιστεύει κανείς ότι στον Στρατό δεν υπάρχουν δικαιώματα.
Είναι ηττοπαθείς και ανυπόστατες οι διαδόσεις ότι στον Στρατό δεν μπορείς να διεκδικήσεις και πολύ περισσότερο να κερδίσεις αυτά που δικαιούσαι.
Κυρίως όμως συνάδελφοι είναι πραγματική άκυρη η σκέψη ότι στον Στρατό ο φαντάρος είναι μόνος του, άρα είναι ευάλωτος στην αυθαιρεσία και την παρανομία της Ιεραρχίας.
Γιατί συνάδελφοι φαντάροι εσείς, εμείς όλοι, η στρατευμένη νεολαία έχουμε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Και η συλλογική μας προσπάθεια, η αγωνιστική διάθεση φαντάρων και γονιών, η έκφραση παραπόνων και η δημοσιοποίηση των καταγγελιών φέρνει αποτέλεσμα.
Χθες, Τρίτη 12/1, ο φαντάρος και η άπορη οικογένεια του που διεκδίκησαν μαζί με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ την κατ΄εξαίρεση μετάθεση του, πληροφορήθηκαν από το Επιτελείο του ΑΓΕΣ Τελλίδη ότι το δίκαιο αίτημα τους ικανοποιήθηκε.
Στις 7/2, το παλικάρι παίρνει μετάθεση από τον Λαγό που αρχικά τον είχαν στείλει και πάει σε μονάδα κοντά στον τόπο καταγωγής του.
Άντε συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι.
Δεν Ψαρώνουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο.
Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή.
Μαζί, με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό διεκδικούμε και υπερασπίζουμε τα δικαιώματα μας.
Θυμίζουμε:     

ΜΟΝΟΓΟΝΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ, ΜΕ 3 ΑΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ, ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟ ΣΤΟΝ ΛΑΓΟ ΕΒΡΟΥ
Όταν οι δηλώσεις των Υπουργών Άμυνας Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα αποδεικνύεται ότι εξυπηρετούν μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες…
Όταν οι όποιες δεσμεύσεις περί σεβασμού των δικαιωμάτων και διαμόρφωσης ενός πλαισίου ισότητας και συνυπολογισμού των ακραίων κοινωνικών αδιεξόδων αποδεικνύονται λόγια του αέρα…
Τότε αποκαλύπτεται μπροστά μας γυμνή η σκληρή πραγματικότητα της Μνημονιακής Ελλάδας, των τρομερών εξόδων για ασκήσεις και εξοπλισμούς, με την ένταση των ταξικών ανισοτήτων και της εκδήλωσης ακραίων κοινωνικών αδικιών…

Πέρα επομένως από την ωραιοποιημένη εικόνα του Στρατού, αυτά που όλοι γνωρίζουν και ισχύουν στην καθημερινότητα του ελληνικού στρατού, είναι αυτά που μας καταγγέλλει η πάμφτωχη οικογένεια από την Κοζάνη.
Σύμφωνα με όσα μας παρουσιάζει, πρόκειται για μια μονογονιακή οικογένεια, καθώς ο πατέρας χάθηκε πριν από 11 χρόνια.
Η ανεργία χτύπησε και αυτή την οικογένεια επίσης, καθώς τόσο η μητέρα, όσο και τα δύο τέκνα, μεταξύ των οποίων και το στρατευμένο παλικάρι της –απόφοιτος Πολυτεχνείου- είναι άνεργοι. Και το τονίζουμε αυτό, γιατί εξαιτίας της ανεργίας το παλικάρι δε μπόρεσε να συγκεντρώσει πριν πάει φαντάρος ένα ποσό για να καλύψει ποσοστό των εξόδων της υποχρεωτικής στράτευσης.
Ενώ, παράλληλα, γίνεται πιο έντονη η ανάγκη να στρατευτεί κοντά στον τόπο καταγωγής του, είτε για να ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα, είτε για να συνδράμει με κανένα μεροκάματο το εξασθενημένο οικογενειακό εισόδημα.    
Και στις δύο περιπτώσεις όμως που το παλικάρι έκανε αίτηση για κατ΄ εξαίρεση μετάθεση – τόσο στο ΚΕΝ Θήβας, όσο στον Λαγό Έβρου, στον Λόχο Ηλεκτρονικής Επιτήρησης που τον έστειλαν μετάθεση, ο οποίος ανήκει  στο 473 ΤΕΠΠ (Ξάνθη), -η αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ, η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ), του Αρνήθηκε.
Αντί λοιπόν να συνυπολογίσουν τα ακραία προβλήματα της οικογένειας έστειλαν τον συνάδελφο να υπηρετήσει στον Λαγό Έβρου.
Η άνεργη μητέρα καλείται με την ελάχιστη σύνταξη του ΤΕΒΕ να καλύψει όλες τις υπόλοιπες ανάγκες και να στηρίξει τον φαντάρο, που μόνο τα έξοδα μετακίνησης στην άδεια υπολογίζονται σε 100 ευρώ.  
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους. Πρέπει να επανεξεταστεί το αίτημα της κατ΄ εξαίρεση μετάθεσης και να ικανοποιηθεί άμεσα.
Δεν είναι δυνατόν οι Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας να δηλώνουν περί δίκαιου συστήματος μεταθέσεων δίνοντας έμφαση στα κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια, και στην πράξη να απαιτούν από μια μάνα άνεργη να καλύπτει τα σοβαρά έξοδα των μετακινήσεων και της θητείας στον Λαγό.
Πρέπει επιτέλους να παύσει η υποχρεωτική στράτευση, που μεταξύ άλλων είναι μια ακραία μορφή έμμεσης φορολόγησης, να προκαλεί τέτοια σοβαρά προβλήματα.
Ο Στρατός που μας παίρνει Υποχρεωτικά πρέπει να καλύπτει όλα τα έξοδα της θητείας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου